:Hvala Naco sto si ga premestila,nisam mogla da pronadjem gde treba

Evo ovako,da iznesem problem:
Sto se desktopa tice,on je u poslednje vreme pravio jacu buku nego inace,kao da se ventilator previse cuo.Pomagala su 3-4 udarca odozgo, i on bi menjao zvuk i postajao tisi.I to se samo desavalo kada ga ukljucim.Ali u poslednje vreme,nista nije pomagalo,tako da me je glava bolela od njega koliko je pravio buku.Resih i otvorih ga,ocistih usisivacem i izduvah fenom(ukljucenim na hladno),ali ni to nije pomoglo.A,onda jedan dan,odmah posle ukljucivanja,osetio se miris kao da gore instalacije,i odmah zatim se culo kao petarda kad eksplodira,mala eksplozija unutra,i racunar se ugasio.
A sto se laptopa tice,imam HP pavilion entertrainment model dv7.Kod njega postoji vise problema.Jedan taj sto mi se konekcija gubi svakih 10-15 sec,bilo da koristim bezicni net ili ga direktno ustekujem.A nije do neta,jer se kod brata na laptopu to ne desava,a koristimo isti! A drugi problem se pojavio pre oko 7 dana.Na ekranu su se prvo pojavile tacke,crne boje,staticne,koje su obrazovale krug.i unutar njij je bilo jos tacaka.Onda se posle par sati pojavila jos jedna iznad,samo veca.Prva pomisao je bila da su mrtvi pixeli.Medjutim to vise nisu tacke,nego mrlje,jako velike i crne,razmazane i svakim danom su sve vece.Iz njih su se pojavile i linije koje idu preko pola ekrana,tako da jako smetaju jer zaklanjaju teks !!! A cudno je sto se sve to vidi i kada je kompjuter iskljucen! Kao da je neko uzeo crni marker i isvrljao ekran.Samo sto nije sa spoljne strane nego iznutra!
Eto,pokusala sam sto bolje da opisem problem,pa ako neko ima ideju sta im je....