Autor Tema: Kognitivna disfunkcija  (Pročitano 38811 puta)

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
  • Pol: Žena
Odg: Kognitivna disfunkcija
« Odgovor #30 poslato: Oktobar 07, 2012, 06:06:25 posle podne »
Najnovija istrazivanja kazu NE za ginko za MS..(Neznam gde sam procitala, ako nadjem, postavicu ga).

Van mreže Sisko

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #31 poslato: Oktobar 07, 2012, 06:17:58 posle podne »
verovatno mislis na ovu studiju:
http://www.sciencedaily.com/releases/2012/09/120914133137.htm ?

ne pomaze, al ne odmaze u svakom slucaju (bar za to niko nista nije spomenuo) a ginko je ipak dobro bilje ;)

Van mreže Hoće nas!

• Član
  • **
  • Ono što me ne ubije to me ojača...
  • Dg: MS
  • Grad: Lazarevac
« Odgovor #32 poslato: Oktobar 08, 2012, 01:59:39 pre podne »
Hvala vam ljudi, ali izgleda da i nismo dosli do nekog zakljucka, tj.podeljena su misljenja. Postoji li jos nesto sto bi moglo da mi pomogne? Dr kaze da lekovi koje piju oboleli od Alchajmerove bolesti ne deluju kod obolelih od ms. I da li i tu postoji period poboljsanja? Prosli put kad sam bila na pregledu primila me dr Dujmovic (menjala dr Drulovic) i ona kaze da kao i kod ostalih problema koji nam se javljaju i ovde se smenjuju relaps i remisija. A sad sam dr Drulović zaboravila da pitam za to :-(.

Van mreže talas

• Član
  • **
  • Grad: Beograd
« Odgovor #33 poslato: Oktobar 16, 2012, 02:23:36 posle podne »
Da li je neko koristio tablete Tanakan i kakvo ima iskustvo sa njima? Sad se vracam sa pregleda i dr.mi je njih prepisala, jer strasno zaboravljam.

pila sam ja tanakan jedno godinu i po - dve, nikom nista ... sve sam nesto to za memoriju pila i nista (ne mogu ni da s esetim sta sve  :m3: )
ne mogu da se setim reci, stanem u sred recenice putpuno prazna glava ... idem po sobama ko ludak, u radnju sa spiskom (makar i za jednu stvar).

procitam tekst za faks zaboravim u roku od 1 dan, moram da citam tik pred predavanje....

ljude, imena ... sto mi se pre dijagnoze nikad nije desavalo ....

Van mreže Jellena

• Član
  • **
  • Nema granica za one koji ih ne vide...
  • Grad: Sokobanja
« Odgovor #34 poslato: Oktobar 16, 2012, 03:37:15 posle podne »
Meni je prepisan Tanakan jos pre tri godine i stvarno mi jeste pomogao, prvo za vertigo, ai za zaboravljanje koliko-toliko. Sad uzimam Ginko forte i mogu da dam puno vise reci hvale za njega. Prvo u jednoj tableti ima 120 mg ...znaci umesto 3 Tanakana popijem jednu i zaboravnost mi potpuno iscezne  ;)

Van mreže talas

• Član
  • **
  • Grad: Beograd
« Odgovor #35 poslato: Oktobar 17, 2012, 09:32:05 pre podne »
super sto ti rade posao, ja jos trazim idealnu kombinaciju mada sam se vec navikla, samo jos i ljudi oko mene da se naviknu ...  :D

Van mreže Jellena

• Član
  • **
  • Nema granica za one koji ih ne vide...
  • Grad: Sokobanja
« Odgovor #36 poslato: Oktobar 17, 2012, 01:02:06 posle podne »
Kad pocnes da nosis blokce i olovku po kuci za sobom i da ih nazivas svojim mozgom navici ce se  :D Ja to radim  :n14:

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.