Sutra počinje jubilarni ExitJubilarni deseti po redu muzički festival "Exit" počinje 9. jula u Novom Sadu, gde će do 12. jula na 20 bina nastupiti više od 500 izvođača, među kojima i "Manic Street Preachers", Pati Smit (Patti Smith), "Kraftwerk" i "Madness".
Prve večeri na glavnoj bini nastupiće kao glavne zvezde engleski izvođači, pop kantautorka Lili Alen (Lily Allen) poznata po hitovima "Smile", "LDN" ili "The Fear", i alternativni rok bend "Arctic Monkeys" koji za koju nedelju izdaju trećeg albuma "Humbug".
Glavne zvezde druge večeri 10. jula su velški rokeri "Manic street preachers", kao i američki metalci "Korn". Uz njih na glavnoj bini sviraju i "Zoster" iz Bosne i Hercegovine i pankeri "Fucked Up" iz Toronta.
Treće večeri 11. jula svira američki muzičar Mobi (Moby), njegova zemljakinja pank ikona Pati Smit, pioniri kraut-roka nemački "Kraftwerk", kao i utemeljivač hip-hopa "Grandmaster Flash" i novosadski pank-hiphoperi "Trance Balkan Desorganisation".
Završne večeri nastupa britanski ska-pop-rege sastav "Madness" poznat po hitovima "Baggy Trousers", "Our House" i "It Must Be Love", kao i povratnici na "Exit" grupa "The Prodigy". Na glavnoj bini 12. jula nastupa i novosadski alternativni sastav "Obojeni program"
Ceo tekst : B92Moj sin ide na drugi dan festivala.
Bila je detaljna rasprava oko toga da li da ide s društvom ili ne.Pustili smo ga,ja jedva
,ne što nemam poverenje u njega,nego kako Tia lepo reče zbog :
budala u guzvi...
Jednom mora i meni i njemu da bude prvi put i za takve manifestacije.