Autor Tema: FB  (Pročitano 151507 puta)

Van mreže barbika

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • Da vec danas bude bolje , daj nam Boze malo volje
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
Odg: FB
« Odgovor #210 poslato: Mart 24, 2011, 10:45:05 posle podne »
sreca moja ,sad napunih 13 god. pa me nece dirati  :n11:

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #211 poslato: Mart 24, 2011, 10:45:47 posle podne »
Znači prešla si kriznu granicu. mali1

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #212 poslato: Mart 30, 2011, 11:17:37 pre podne »
O čemu se priča na najpoznatijim društvenim mrežama

Vlasnici mreža Fejsbuk i Tviter odlučili su da analiziraju o čemu se najviše pričalo preko njihovih društvenih mreža tokom 2010. godine. Stručnjaci su proučili statuse iz 236 zemalja i ukupno 25 milijardi tvitova. Zaključak: ljubitelje Fejsbuka i Tvitera zanimaju sliče teme.

Fejsbuk i statusi
Na Fejsbuku se dosta pričalo i o zarobljenim čileanskim rudarima i iPhoneu, a na vrhu trend-liste  stoji skraćenica HMU (“hit me up”), što znači “kontaktiraj me”, a koja se do ove godine skoro uopšte nije koristila, sve do septembra kada je doživela pravi bum. Od filmova najviše se govorilo o sledećim naslovima: “Toy Story 3”, “The Twilight Saga: Eclipse”, “Inception”, “Alice in Wonderland” i “Iron Man 2”.

ceo tekst BLIC

Van mreže angely

• Član
  • **
  • ***ja imam problem za svako resenje***
« Odgovor #213 poslato: Mart 31, 2011, 12:20:11 pre podne »
e jbg kad ne pitaju nas o cemu pricamo mali1 mali1 mali1

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #214 poslato: Mart 31, 2011, 10:58:34 pre podne »
 E to im je greška.mali1 mali1 mali1

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #215 poslato: Mart 31, 2011, 11:20:26 pre podne »
Pa i nisu im neke teme  :n14: :)hah

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #216 poslato: Mart 31, 2011, 11:34:53 pre podne »
Lepo Anđa reče  :n14:
e jbg kad ne pitaju nas o cemu pricamo mali1 mali1 mali1

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #217 poslato: Mart 31, 2011, 01:10:59 posle podne »
Sve depresivniji zbog Fejsbuka

Iako zvuči neverovatno, tinejdžeri mogu da obole od fejsbuk depresije, upozorila je grupa američkih lekara. Oni su takođe naveli da ova društvena mreža može da izazove i zavisnost sličnu onoj koja se javlja nakon konzumacije heroina.

Vođa istraživanja doktor Gven O’Kif, pedijatar, rekao je da ova društvena mreža ima moć da se umeša u domaće zadatke, san i fizičku aktivnost među mladima. „Roditelji moraju da shvate ovo upozorenje veoma ozbiljno”, izjavio je O’Kif.

„Takođe, veoma je bitno da se potrude da razumeju nove tehnologije i da njima ovladaju, kako bi mogli da prate detetov onlajn svet”, dodao je on.

Pedijatar je takođe dodao da tinejdžeri ne smeju da koriste Fejsbuk bez nadzora odraslih osoba, kao i da je veliki problem pri vođenju ovakve vrste komunikacije iskrivljena slika koja se javlja jer ne mogu da vide izraze lica osoba sa kojima komuniciraju.

ceo tekst  BLIC

Van mreže Džudi

• Član
  • **
  • Ex Zbunjena
  • Dg: G80.2
  • Grad: Beograd
« Odgovor #218 poslato: April 03, 2011, 05:09:00 posle podne »
Imam nalog na FB, i oko 236 prijatelja, što rodbine, što prijatelja iz osnovne, srednje škole, pol.stranaka, foruma...

Koristim ga za priču sa rodbinom koja živi u inostranstvu, za chat sa drugaricom ponekad, i igram Farmvil, jedina aplikacija koju najviše koristim.

I član sam dosta grupa.

A kada bih pravila poređenje: FB, blog, forumi, forumi bi bili na prvom, blog na drugom, a FB na trećem mestu.   

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #219 poslato: April 09, 2011, 09:05:53 posle podne »
obično sam sakrivena na facebook-u što mi trebalo da se sad "otvorim" hiljadu pitanja hiljadu odgovora :grr:

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #220 poslato: April 09, 2011, 09:42:55 posle podne »
Tako  to ide. ;)

Van mreže Nesli

• Moderator
  • Pol: Muškarac
  • Quidquid latine dictum sit, altum videtur :D
  • Grad: Novi Sad
FB i neki podaci
« Odgovor #221 poslato: April 22, 2011, 03:36:39 posle podne »
Koliko je Facebook danas postao moćan i uticajan, ne samo kod nas, već i u celom svetu, najbolje pokazuje to što se preko njega organizuju i sprovode čak i političke demonstracije, što je nedavno viđeno u nekoliko arapskih zemalja, ali i u susednoj Hrvatskoj.

Takođe, antiglobalisti ističu da su Facebook i generalno internet, postali poslednje mesto slobode govora i sredstvo za političke promene.

Jedna od 11 osoba na svetu ima profil na Facebooku

Osam zahteva za prijateljstvo dobije prosečan korisnik svakog meseca

25 odsto poslodavaca priznaje da je odbilo kandidata za neki posao posle provere njegovog profila na Facebooku.

27 odsto korisnika ne obelodanjuje svoj ljubavni status

42 odsto muškaraca i 63 odsto žena koji imaju profil priznaju da su ih koristili da bi potražili svoje bivše partnere

104 godine ima Lilijan Lov, bakica za koju se veruje da je najstarija osoba na svetu koja ima profil na Facebook

130 FB prijatelja ima prosečan korisnik

600 prijatelja imala je na Facebooku časna sestra Marija Hesus Galan, pre nego što je zamoljena da napusti manastir jer je previše vremena provodila na sajtu za druženje

700 minuta mesečno prosečan korisnik potroši na Facebook

66.168 fotografija se „taguje“ svakog minuta

35 miliona ljudi menja svoj status svakog dana (od „u braku“ do „doručkovao sam...“)

Na 76 jezika i dijalekata je preveden Facebook

izvor i kompletan text: tehnopolis

Van mreže Nesli

• Moderator
« Odgovor #222 poslato: April 22, 2011, 03:47:38 posle podne »
Citat
Facebook i generalno internet, postali poslednje mesto slobode govora
internet, ok ali fb, to je cista glupost sto moze da potvrdi momak i nisa, cini mi se, koji je pokrenuo banalnu i benignu akciju zamene slike na profilu, slikom lika nekog junaka iz crtanog filma, pa mu je ukinut i izbrisan nalog u duhu tekovina slobode

dodato: postujem, pa onda oponiram sam sebi, takoreci, svadjam se sam sa sobom  :n22:

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #223 poslato: April 23, 2011, 02:12:44 posle podne »
i to na forumu dok pricas o fb

Van mreže Nesli

• Moderator
« Odgovor #224 poslato: April 23, 2011, 08:26:02 posle podne »
 :)hah bas tako  :n22:

ali stvarno mi nije bas lep taj nejavni, po nikom znanim pravilima, mehanizam ukidanja profila i grupa

takodje znam i da ne radi dobro jer prisutnost npr. fasizma na fb je, nazalost,  verovatno veca nego u stvarnom zivotu, a potrebno je daleko manje energije da se smanji
takodje, nigde ne postoje objasnjenja cije cenzure prolaze grupe, a pogotovo zatvorene, no to mi je donekle i ok, fb je, ipak privatno vlasnistvo
no, za ovo prvo ne postoji opravdanje

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.