Autor Tema: FB  (Pročitano 151532 puta)

Van mreže angely

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • ***ja imam problem za svako resenje***
Odg: FB
« Odgovor #150 poslato: Januar 19, 2011, 02:21:14 pre podne »
fb ljubav

• Hoćeš da se udaš za mene?!
• 'Ajde hoću, pošalji zahtev!
mali1 mali1

Van mreže barbika

• Član
  • **
  • Da vec danas bude bolje , daj nam Boze malo volje
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #151 poslato: Januar 20, 2011, 10:45:48 posle podne »
 :ye1: :)hah :ye1: :)hah

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #152 poslato: Januar 21, 2011, 09:40:32 pre podne »
 :)hah mali1 :cheers:

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #153 poslato: Januar 22, 2011, 07:33:34 posle podne »
Najnovija prevara na “fejsbuku”

Najnovija prevara koja se oslanja na naš ego i na instikt ka voajerizmu širi se “fejsbukom” kao požar.

Pojavljuje se pod različitim imenima, među kojima su i “ProfileSpy” i “Pro Check”, a preko mogućnosti “status updates” navodno nudi uvid u to koliko ljudi je gledalo vaš profil ukoliko popunite kratak upitnik i dozvolite njegov pristup vašim informacijama.

Uz to postoji i link ukoliko sumnjate da vas "špijuniraju", koji nudi tekst sledeće sadržine: “Ukupno 1245 je pogledalo moj profil”.

Ne upadajte u ovu zamku, jer ne samo da nećete saznati broj onih koji su pogledali vaš profil, nego ćete na taj način nagraditi prevaranta, koji će zaraditi proviziju.

izvor BLIC

Van mreže angely

• Član
  • **
  • ***ja imam problem za svako resenje***
« Odgovor #154 poslato: Januar 22, 2011, 09:23:59 posle podne »
ima da stavim na ignore svakog ko mi posalje poruku koju treba da prosledim jos 20orici

bem ti poruke

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #155 poslato: Januar 23, 2011, 08:19:41 posle podne »
Bira se Mis Fejsbuka u Srbiji

Na sajtu "Fejsbuk" pokrenuto je takmičenje za najlepšu devojku iz Srbije sa FB-a, koja će se birati svakog meseca tokom godine dana, saopšteno je iz Mis Fejsbuk tima.
Posle toga, svih 12 devojaka idu u finale gde će biti izabrana Mis FB-a u Srbiji za 2011 godinu. Da bi se kandidovali, potrebno je da samo imate otvoren Fejsbuk profil i da se prijavite na ovoj stranici.

Glasanje se odvija klikom na "like" pored fotografije kandidatkinje. Ovo online takmičenje kasnije će biti pretvoreno u "živo", gde će ljudi gledati i glasati preko mobilnih telefona za svog favorita.
itulu Mis FB iz Srbije za prošlu godinu ponela je Tamara Kalinić.

BLIC

Devojke like-ovaću vas. :n11: mali1

Van mreže Nesli

• Moderator
  • Pol: Muškarac
  • Quidquid latine dictum sit, altum videtur :D
  • Grad: Novi Sad
« Odgovor #156 poslato: Januar 23, 2011, 08:30:50 posle podne »
ima da stavim na ignore svakog ko mi posalje poruku koju treba da prosledim jos 20orici

bem ti poruke

Nesli se ovo sviđa

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #157 poslato: Januar 23, 2011, 08:34:16 posle podne »
Nesli like this. :ok:

Van mreže Nesli

• Moderator
« Odgovor #158 poslato: Januar 23, 2011, 08:58:07 posle podne »

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #159 poslato: Januar 25, 2011, 12:07:01 posle podne »
"Fejsbuk" i "tviter" uništavaju društveni život

Naučnici tvde da zbog popularnih društvenih mreža postajemo sve usamljeniji. Navodno, od tehnologije koja preti da peuzme prevlast nad našim životima, postajemo “manje ljudi”.
Tako prema mišljenju psihologa zbog popularnog fejsbuka” postajemo sve više otuđeni.

- Fejsbuk i slične mreže zaista nas mogu dovesti do ludila i patološkog ponašanja. Ekstremni je slučaj jedne sahrane, na kojoj su prisutni tokom ceremonije na ajfonu  proveravali i slali poruke svojim prijateljima - zabrinuta je profesorka Tarkl.

U Americi se stručnjaci u poslednje vreme sve više zalažu za što manju upotrebu "fejsbuka" i "tvitera".

ceo tekst:
BLIC

Van mreže Nesli

• Moderator
« Odgovor #160 poslato: Januar 30, 2011, 01:40:50 posle podne »
Nekadašnji predsednik Fejsbuka, Šon Parker, uživao je gledajući film „Društvena mreža“ (The Social Network) u kome ga je glumio Džastin Timberlejk, ali je celu priču nazvao „potpunom izmišljotinom“.

Parker je u filmu predstavljen kao tip koji visi po žurkama i makijavelistički lik koji je impresirao Marka Zakerberga time što je izlazio s devojkom koja je bila model kompanije Victoria\'s Secret, a kasnije je uhapšen, jer je na žurci povodom obeležavanja milionitog člana Fejsbuka kod njega nađen kokain.

„Film je u potpunosti plod mašte“, izjavio je Parker u razgovoru s piscem Paulom Koeljom za vreme medijske konferencije Digital Life Design (DLD), koja se od 23. do 25. januara održava u Minhenu, odgovarajući na pitanje da li je uživao u filmu. „Kamo sreće da mi je život bio tako zanimljiv. U Silicijumskoj dolini nema modela iz Viktorijine tajne.“

„Deo koji me je najviše frustrirao je onaj u kome lik s mojim imenom, kojeg glumi Džastin Timberlejk, ispisuje ček Eduardu (Severinu) – s kojim sam i dalje u kontaktu – baca mu ga u lice i izbacuje iz zgrade. Taj filmski lik je moralno za svaku osudu.“

Mada se žali na film, Parker je na sceni u Minhenu pokazao da je i dalje opušten u pogledu toga kako je u njemu predstavljen, ponajviše zbog toga što Timberlejkov lik nema veze sa stvarnošću. Ovo znači da su onda u pravu i oni koji su još u oktobru 2010, kad se film pojavio, optužili scenaristu filma da je njegova izmišljotina i odbojni odnos kompjuteraša prema ženama.

Parker je bio suosnivač Napstera, servisa za razmenjivanje muzičkih snimaka koji je zatvoren odlukom suda, zatim mrežnog adresara Plaxo i platforme Causes koja podržava aktivizam Fejsbuka. Trenutno je rukovodeći partner investicione kompanije The Founders Fund iz San Franciska.

izvor vesti

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #161 poslato: Februar 01, 2011, 03:04:40 posle podne »
Veza između Fejsbuka i poremećaja u ishrani

Nova studija Univerziteta u Haifi pokazala je da se povećava opasnost od razvoja poremećaja u ishrani kao što su anoreksija i bulimija kod tinejdžerki koje su previše vezane za društvenu mrežu Fajsbuk.

Što su više na društvenoj mreži veća je opasnost da pate od bulimije, budu nezadovoljne izgledom svog tela i da započnu dijetu kako bi izgubile na težini.
Autori su nagovestili da stalna vezanost za Fejsbouk promoviše jednostrano fokusiranje na izgled, navike i ponašanje.

ceo tekst: BLIC

Ko želi oslabiti
na fb mora biti. :n14:

Mislim na nas koje nismo tinejdžeri. :D

Van mreže Nesli

• Moderator
« Odgovor #162 poslato: Februar 01, 2011, 03:51:14 posle podne »
ko previse omrsavi kraj fb, moze uz caj ili kafu da konzumira 2-3x dnevno podforum e, ta glad

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #163 poslato: Februar 01, 2011, 04:09:37 posle podne »
 :)hah Definitivno  n32.

Van mreže barbika

• Član
  • **
  • Da vec danas bude bolje , daj nam Boze malo volje
  • Grad: Beograd
« Odgovor #164 poslato: Februar 01, 2011, 10:36:38 posle podne »
 :)hah :)hah :)hah
onda samnom nesto nije uredu  n31
ja sam dodala 5kg,a stalno sam na FB

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.