Autor Tema: FB  (Pročitano 151378 puta)

Van mreže Nesli

• Moderator
  • Pol: Muškarac
  • Quidquid latine dictum sit, altum videtur :D
  • Grad: Novi Sad
Odg: FB
« Odgovor #225 poslato: April 26, 2011, 08:18:29 posle podne »
Facebook dodao Send opciju

Za razliku od Like opcije koja obaveštenje o sadržaju koji ste "lajkovali" šalje na vaš Wall, odnosno News Feed vaših prijatelja, kod opcije Send vi unosite ime prijatelja, njihovu email adresu ili naziv grupe, i sadržaj koji im preporučujete stiže pravo u njihov inbox. Pored linka, moguće je napisati i poruku.

Iz Facebooka kažu da su prepoznali potrebu korisnika da sadržaj na internetu dele samo sa određenim brojem ljudi, i da je nova opcija nastala kao rezultat toga.

Što se brojača na strani tiče, u broj lajkova će sada biti uračunat i broj poslatih linkova, kao i lajkova i komentara unutar poruka sa linkom koje su poslate.

Facebook je nedavno izneo podatak da je u toku prvog meseca Like dugme našlo svoje mesto na preko 100 hiljada sajtova.

izvor i kompletan text: tehnopolis

Van mreže angely

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • ***ja imam problem za svako resenje***
« Odgovor #226 poslato: April 26, 2011, 08:47:07 posle podne »
da nema ovog fb ja ne bih znala sta sam radila pre godinu dana mali1 mali1 mali1

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
« Odgovor #227 poslato: April 26, 2011, 08:50:29 posle podne »
A ja nebi naučila Engleski ovoliko koliko znam. :n11: :)hah

Van mreže barbika

• Član
  • **
  • Da vec danas bude bolje , daj nam Boze malo volje
  • Grad: Beograd
« Odgovor #228 poslato: April 26, 2011, 10:49:31 posle podne »
a ja bih spavala nocu kao sav normalan svet  :n22:

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #229 poslato: April 26, 2011, 10:52:22 posle podne »
Pa šta radiš na fb celu noć? :n10: :)hah

Van mreže barbika

• Član
  • **
« Odgovor #230 poslato: April 26, 2011, 10:53:43 posle podne »
e to ne mogu da ti kazem-
sa opaj.... (devojkama ) caskam u diskoteci  :n11:

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #231 poslato: April 26, 2011, 10:58:05 posle podne »
Ahaaa,onda je opravdano što ne spavaš. n32

Van mreže barbika

• Član
  • **
« Odgovor #232 poslato: April 26, 2011, 10:58:24 posle podne »
 n32 :n20:

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #233 poslato: April 27, 2011, 07:53:19 posle podne »
Izbačena je sa "fejsbuka" i radi u prodavnici bicikala – upoznajte drugu Kejt Midlton

Iako se zove Kejt Midlton, tridesetdvogodišnja prodavačica bicikala iz Bostona, osim imena, nema ništa zajedničko sa budućom engleskom princezom.

Njen profil na društvenoj mreži "fejsbuk" je izbrisan nakon što su čelnici sajta tvrdili da je lažan, a konstantno dobija pozive od novinara koji se čude što ona ne priča sa britanskim akcentom.
Američka Kejt je izjavila: ,,Neki novinari su čak od mene zahtevali da govorim sa britanskim akcentom. Ja nisam zainteresovana da glumim Britanku, a ni da se pretvaram da sam ,,prava’’ Kejt Midlton’’.

Ipak, ona je pronašla način da iskoristi svoje slavno ime – zahvaljujući njemu
 je privukla pažnju na svoje učešće u humanitarnoj biciklističkoj trci sa ciljem
 prikupljanja novca za obolele od multiple skleroze.

Portparol "fejsbuka" je objasnio da ovaj sajt ne dozvoljava pristup korisnicima koji kreiraju lažne profile, pa je moguće da u cilju održanja bezbednosti ponekad dođe do greške.

ceo tekst BLIC

Van mreže Nesli

• Moderator
Lovci na dugove preko Facebook profila
« Odgovor #234 poslato: April 28, 2011, 02:56:47 posle podne »
Lovci na dugove preko Facebook profila
S razvojem tehnologije i lovci na dužnike dobili su priliku da se lakše domognu svog plena. Društvene mreže su idealna prilika za takve vrste uhoda. Lovci na dužnike su kompanije koje otkupe dug od npr. banke ili telekomikacione firme po sniženoj ceni, i onda ga na sve moguće načine uteruju. Nekoliko agencija u SAD-u već je optuženo da su maltretirali ljude preko Facebooka. Po pravilu kompanije koriste društvene mreže kako bi locirale svoje dužnike i kako bi saznale da li imaju kakvu imovinu koju bi mogle da zaplene. U Americi su zabeleženi čak i neki slučajevi kada su te kompanije kontaktirale dužnika ili neke od njegovih "prijatelja" na Facebooku kako bi pokušale da naplate dug.

Zabeleženi su slučajevi gde bi se skupljači dugova javili nečijem članu porodice i po nekoliko puta, uz poruku da nagovore svog bližnjeg da plati dugove, što se pokazalo kao vrlo ponižavajuće iskustvo za dužnika.

izvor i kompletan text: benchmark

Van mreže Nesli

• Moderator
« Odgovor #235 poslato: April 28, 2011, 09:08:19 posle podne »
jos jedan facebook HOAX aktuelan ovih dana: "On Friday, Facebook will become owner of the publishing rights of ALL your private photos." (via Twitter)

dakle ne kacite po statusima: "U petak ce fejsbuk postati vlasnik prava za objavljivanje svih vasih privatnih fotografija. Treba da napravite prostu izmenu..." jer je to cista glupost!

inace: 'HOAX' (doslovno - obmana, prevara, šala) je lažno upozorenje o virusu ili drugoj vrsti štetnog koda. Obično je 'hoax' u formi e-mail poruke koja upozorava njenog primaoca o novom virusu i sugeriše mu da to obaveštenje prosledi dalje. Sam 'hoax' ne prourokuje štetu, ali s obzirom da njega dalje šire korisnici sa dobrom namerom da upozore druge na neku opasnost, on često uzrokuje neopravdan strah i nesigurnost među korisnicima.
Većina prodavaca anti-virusnih programa na svojim sajtovima ima i informacije o 'hoax'-ima, a korisnicima uvek savetuju da provere svako upozorenje pre nego što ga proslede drugima.

Izvor: http://www.viruslist.com/en/glossary?glossid=189211237 [via Informacije.rs]

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #236 poslato: Maj 16, 2011, 01:46:27 posle podne »
Nedužna srednjoškolka postala predmet mržnje na internetu

Srednjoškolka Nikol Santos iz Severne Karoline postala je jedna od najomraženijih osoba na internetu od kako su hakeri njeni ime ubacili u kompjuterskog “crva” koji se veoma brzo širi preko Fejsbuka, čijim korisnicima, između ostalog, poručuje da se ubiju.

ceo tekst BLIC

Van mreže Nesli

• Moderator
FB funkcija prepoznavanja lica i kod nas
« Odgovor #237 poslato: Jun 08, 2011, 03:23:16 posle podne »
Nova opcija zasnovana na tehnologiji prepoznavanja lica funkcioniše na sledeći način - kada vi ili vaš prijatelj postavite nove fotografije, pomoću softvera za prepoznavanje lica koja upoređuje nove fotografije sa starijim na kojima ste već označeni, slične fotografije se grupišu i Facebook predlaže ime prijatelja koji se na njima nalazi.

Sugerisanje taga je podrazumevano, a ukoliko korisnici ne žele da njihovo ime bude sugerisano potrebno je da je onemoguće u okviru podešavanja privatnosti. Putanja za to je Customize Settings - Things others share - Suggest photos od me to friend.

Nova funkcija bila je najpre omogućena korisnicima u Americi, a sada su je dobili korisnici u većini zemalja, među kojima je i Srbija.

izvor i kompletan text: tehnopolis b92

Van mreže angely

• Član
  • **
  • ***ja imam problem za svako resenje***
« Odgovor #238 poslato: Jun 22, 2011, 11:29:18 posle podne »
nek oni poprave moj chat inace cu ja da ga udesim  :n4: :n4: :n4:

Van mreže Bebica

• Član
  • **
  • Grad: Zemun
« Odgovor #239 poslato: Jun 22, 2011, 11:30:07 posle podne »
bas si im zapretila  :)hah

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.