Autor Tema: ms i veza-brak  (Pročitano 44819 puta)

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
Odg: ms i veza-brak
« Odgovor #15 poslato: Novembar 21, 2008, 09:04:39 posle podne »
Da,u dvoje je mnogo lakše...mnogo puta sam se zapitala šta bi bilo da sam saznala da imam tu dijagnozu pre,ali nikada nisam više postavila isto pitanje suprugu,jer kada sam osetila prvi simptom imala sam već dvoje dece i brak lep i stabilan ali bez dijagnoze,samo grozne vrtoglavice ,trnjenja celog tela nervoza i dr.Te promene koje sam tada osećala meni su smetale više nego njemu.Ali opet nikada ne znamo šta život nosi i zato glavu gore  ;)

Van mreže pahuljica

• Član
  • **
« Odgovor #16 poslato: Novembar 21, 2008, 09:14:09 posle podne »
Da sve je puno lakse kada je dvoje, i ja sam sama posle veze od 12. godina.Ne nije u pitanju ms nego karakteri :'(

Van mreže bandja

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #17 poslato: Novembar 21, 2008, 09:20:00 posle podne »
Nema tu veze karakter i ja sam sam posle 20 god braka,cinimi se da mi je ok nemoram da mislim o nekim stvarima i da pazim sta,kako,gde itd..........

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #18 poslato: Novembar 21, 2008, 09:23:01 posle podne »
Pahuljice,nikada nije kasno da naidje onaj koji je pravi,i koji će biti tvoja podrška.
I ja posle 20 god.koliko sam sa suprugom,ne mogu znati šta može biti.I oni koji su naj zdraviji nekada posle duge veze se rastanu....jednostavno negde im zapne.Zato nikada ne gubi nadu  ;)

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #19 poslato: Novembar 21, 2008, 09:51:48 posle podne »
Ja sam zbog svoje tvrdoglavosti da mogu sve sama i da mi nitko ne treba ostavila dečka kad sam saznala za MS ali bio je toliko uporan i napravio je za mene mnogo toga i pokazao kakav je čovjek i koliko me voli,kroz puno puno razgovora ponovno smo skupa i evo spremamo zaruke. Tako da imam tu sreću što imam takvog čovjeka pored sebe. JA sam shvatila da nekad treba malo popustiti i pustiti druge da pomognu.
Zašto sebi dodatno komplikovati život?
Na sreću, izgleda da si našla pravog. :) Srećna vam veridba.  :a2:

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #20 poslato: Novembar 21, 2008, 09:58:15 posle podne »
I oni koji su naj zdraviji nekada posle duge veze se rastanu....jednostavno negde im zapne.Zato nikada ne gubi nadu  ;)

Tačno!!! Bili zdravi ili bolesni, i dalje smo ljudi sa svim svojim vrlinama i manama. ;)

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #21 poslato: Novembar 21, 2008, 11:23:20 posle podne »
Upoznali smo se više od godinu dana po uspostavljanju dijagnoze. Znala je od samog početka da imam neurološki problem, iako se to nije primećivalo. Kao farmaceutu, poznato joj je jako dobro šta je MS. Zabavljali smo se više od tri godine. Funkcionisao sam solidno, iako sam često nosio štap. A onda sam imao pogoršanje. Jako pogoršanje.
Dva meseca nakon toga, ja sam se oženio.
Ne treba da vas davim koliko cenim to što je uradila. Ponekad se uplašim, razmišljam kako bih se ja ponašao da je obrnuto. Nadam se da bih i ja isto, ali u razmišljanju nikad ne stignem dotle, u strahu prekinem razmišljanje.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #22 poslato: Novembar 21, 2008, 11:30:25 posle podne »
Silom prilika, imao sam razloga da brinem zbog zdravlja svoje supruge. Ni jednog momenta, nisam imao dilemu. Nemam ni danas!

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
« Odgovor #23 poslato: Novembar 22, 2008, 12:32:25 pre podne »

U braku sam 16 godina,a saznala sam da sam bolesna u 8 godini zajedničkog života .Razmišljala sam kako će to moj muž da prihvati.On ima brata koji je ceo svoj život u kolicima tako da je upoznat sa invalidnošću od rodjenja.Bojala sam se da će da pobegne glavom bez obzira,s komentarom opet,ali uz jedan razgovor moje su se sumnje raspršile.
Shvatili smo da zapravo niko ne zna šta može da mu se desi u životu.

Van mreže Roxi

• VIP
  • MS
« Odgovor #24 poslato: Novembar 22, 2008, 09:07:45 posle podne »
Nema tu veze karakter i ja sam sam posle 20 god braka,cinimi se da mi je ok nemoram da mislim o nekim stvarima i da pazim sta,kako,gde itd..........
Tako sam se i ja od prilike osecala kad je bila zavrsena moja veza. Nekako kao da sam se opustila, - covek je po malo teskoban i mora vise da se trudi da bi mogao sve ono sto moze i njegov zdrav partner.

Van mreže bandja

• Član
  • **
« Odgovor #25 poslato: Novembar 22, 2008, 09:51:22 posle podne »
Posto imam dosta prijatelja obolelih od MS iskustva su razlicita,kao i ovde na forumu,fala bogu da ima stabilnih brakova i razumevanja ali dosta njih se razvelo koje ja poznajem i sklopilo brakove uglavnom sa srodnim sto se tice nase bolesti i vecina mnogo dobro funkcionise,tu je nasla podrsku,razumevanje i mnogo lepo zive.Inace znam i dosta njih koji su preko 30 god bolesni,ms oboje imaju decu koju su dobili u vec poodmakloj bolesti,zive funkionisu normalno.Coveku nekad treba da bude sam da se izduva.

Van mreže gliša

• Član
  • **
« Odgovor #26 poslato: Novembar 22, 2008, 10:24:10 posle podne »
Ја и супруга смо у браку већ 6 година,толико смо се и забављали у другој години брака је сазнала дијагнозу.Она је мој анђео и не бих могао да замислим живот без ње.

Van mreže pahuljica

• Član
  • **
« Odgovor #27 poslato: Novembar 22, 2008, 10:30:51 posle podne »
Obo je nesto najepse sto sam procitala :cheers:

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #28 poslato: Novembar 22, 2008, 11:00:33 posle podne »
Ја и супруга смо у браку већ 6 година,толико смо се и забављали у другој години брака је сазнала дијагнозу.Она је мој анђео и не бих могао да замислим живот без ње.

Ovo je nešto najlepše što sam pročitala ovde,Glišo imaš veliki + u mojim očima.Ovo sam pročitala i mom suprugu koji je samo rekao ,,pravi čovek,,

Nas dvoje smo 20 god.zajedno i imamo osećaj oboje da nebi znali jedno bez drugog,sem ljubavi,poštovanja ima tu i navike jer smo imali ja 17 on 21 kad smo se upoznali i ostali do sada .

Van mreže bandja

• Član
  • **
« Odgovor #29 poslato: Novembar 22, 2008, 11:17:18 posle podne »
Ena i Gliso mnogo je lepo to ste napisali i fala bogu da ima takvih parova ja vam zelim svu srecu......

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.