Autor Tema: Gljive  (Pročitano 87982 puta)

Van mreže alfa166

• Član
  • **
Odg: Gljive
« Odgovor #75 poslato: April 25, 2013, 10:37:52 posle podne »
Ena pijes li caj

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
« Odgovor #76 poslato: April 25, 2013, 11:09:48 posle podne »
Остало ми да скувам још и не да ми се  :sad:

Van mreže raca

• Moderator
« Odgovor #77 poslato: April 26, 2013, 09:34:54 posle podne »
Gljive su odličan izvor vitamina D
Konzumacija gljiva može biti jednako učinkovita kao i uzimanje suplemenata vitamina D, otkrivaju znanstvenici. Znanstvenici su proveli istraživanje u kojemu su mjerili razinu D vitamina u krvi sudionika. Nakon 12 tjedana svakodnevnog konzumiranja gljiva, razina D vitamina se značajno povećala.

Van mreže alfa166

• Član
  • **
« Odgovor #78 poslato: April 26, 2013, 10:05:01 posle podne »
Остало ми да скувам још и не да ми се  :sad:

Ja pijem dve godine i nemam nameru da prekidam , ne mogu da verujem da si odmah odustala ,trebala si bar izgurati tri meseca i videti kako ce delovati na tebe a hoce sigurno

Van mreže miloskg

• Član
  • **
« Odgovor #79 poslato: April 26, 2013, 10:19:14 posle podne »
Ja sam se brzo navikao, ne smeta mi uopste :D sa limunom je skroz ok, i ne tera me da idem odmah na wc solju sto je ok! Generalno poceo sam sa njom paralelno sa unosom vit d i drugih sranja pa ne znam da li ona ili nesto drugo utice na mene, ali moje stanje je zadovoljavajuce sad, i ide na bolje!

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #80 poslato: April 26, 2013, 10:32:29 posle podne »
Ok,sutra kuvam ponovo i trudiću se da ne odustanem  :)

Van mreže miloskg

• Član
  • **
« Odgovor #81 poslato: April 26, 2013, 10:35:24 posle podne »
Alfa ja kuvam jedno 5-6 listica u loncetu i imam dve solje od toga, i onda bacim listie i sutra dan kuvam nove jel to ok!?

Van mreže alfa166

• Član
  • **
« Odgovor #82 poslato: Maj 02, 2013, 02:53:00 posle podne »
Miloskg malo ti je 5-6 listica ,kuvas 30 grama u 3 litre vode i kuvas dok ne ostane 1.5litara i to ti je za 3 dana.
Listice bacas posto si iz njih icedio sve ,mozes probati ponovo da kuvas sa njima ali  ces dobiti bukvalno light caj

Van mreže alfa166

• Član
  • **
« Odgovor #83 poslato: Maj 14, 2013, 01:27:32 posle podne »
U subotu sam bio na kompletnim pregledima na Vma ,neuroloski pregled ,krv,magnet.
Moj neurolski nalaz je ponovo bolji nego prerdhodni a za magnet mi jos nisu nista rekli posto posle magneta nikoga nisam video.
Kao sto svi znate vec dve godine koristim Ganodermu Lucidum - reishi pecurku.

Van mreže alfa166

• Član
  • **
« Odgovor #84 poslato: Avgust 09, 2013, 10:01:49 posle podne »
Vidim da niko ne uzima za ozbiljno moja zapazanja koja sam  pokusao da prenesem na vas vezana za upotrebu Reishi pecurke .U medjuvremenyu sam poceo i Cordyceps da koristim i mogu vam reci da je extra,vozio sam biciklu svih ovih dana po najvecoj temperaturi bez ikakvih problema stvarno je vrh.
Sada cu obe koristiti u kombinaciji pa cemo videti .

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
« Odgovor #85 poslato: Avgust 09, 2013, 10:15:50 posle podne »
samo napred kad ti odgovara  :ye1:

Van mreže alfa166

• Član
  • **
« Odgovor #86 poslato: Avgust 09, 2013, 11:37:21 posle podne »
Ja sam se preporodio od kada sam poceo da koristim Reishi pre dve godine a Cordyceps je vrh ,videcemo kako ce se pokazati kombinacija Reishi i Cordycepsa

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #87 poslato: Avgust 11, 2013, 10:12:53 posle podne »
Medicinska gljiva - Hericium erinaceus
http://www.lekovito.com/hericium.html

Hericium Erinaceus - Gljiva koja obnavlja nervni sistem

Ovu ljekovitu gljivu nazivaju još i „prirodna hrana za neurone“ zbog sposobnosti obnove nervnog sistema.
Koji su to aktivni sastojci pronađeni u ovoj gljivi, da je u stanju obnoviti i regenerirati nervni sistem ?!

Odjel za Neurobiologiju mozga i Research University of California, L.A. i Kineski istraživački centar za prirodne ljekovite sastojke „College of science university Yang Ling“ uspjeli su izdvojiti iz ove gljive dvije molekule aktivnog sastojka Cyathane derivata, koje stimuliraju proizvodnju nervnog čimbenika rasta. A to je NGF (nerve growth factor).

NGF

NGF igra bitnu ulogu u diferencijaciji i opstanku nekoliko populacija nervnih stanica u središnjem i perifernom nervnom sistemu. Molekule koje se nalaze u Hericium Erinaceus su aktivatori NGF-a. One prolaze tzv. krvno moždanu barijeru i vrše snažno djelovanje u mozgu. Inače ova gljiva, za razliku od drugih ljekovitih gljiva, ima nisku molekularnu težinu i tijelo ju dobro apsorbira. Dokazano je da osim što obnavlja nervne stanice, vrlo dobro obnavlja nervne ovojnice, te povećava mijelizaciju, te popravlja provodljivost signala, što je bitno u liječenju Multiplex skleroze (M.S.).

Glavni ljekoviti sastojci pronađeni u Hericium Erinaceus su:
cyathane derivati (diterpenoidi)
beta D glukan
ergosterol (provitamini D2)
erinacines P i R
xilan
glicoxilan
mano glicoxilan
galactoxilo glukan
heterobeta glukan (iz 5 vrsta polisaharida)

Također su pronađeni rijetki i važni enzimi:
 - SOD, NADPH, GSH reduktaze, katalaze, laccase, tirozinaze i peroksidaze

GDJE POMAŽE HERICIUM ERINACEUS
Nervna oboljenja: - demencija, alzheimer, multiplex skleroza, distrofija mišića, neuronske degeneracije, depresija, šizofrenija, autizam, retov sindrom
Obnova sluznice: - ulkusi u želucu, ulkusi u crijevima (chron), ulkusi u dvanaesniku, gastritis, atrofički gastritis (najteži oblik)
Anoreksija i Bulimija – pretilost
U Kini je razvijeno liječenje raka želuca i jednjaka
Ostala djelovanja: Popravlja imuni sistem, regulira kolesterol, šećer, upale, oticanja, povisuje prag boli

CEO TEKST

Van mreže alfa166

• Član
  • **
« Odgovor #88 poslato: Decembar 01, 2013, 11:39:20 posle podne »
Posto niko vise ne pise o gljvama evo resih da se malo oglasim .
Kao sto svi znate pijem vise od 2 i po  godine caj od Reishi gljiva i moje stanje je relativno ok ako moze tako da se kaze s obzirom  na Ms .Nikakvih vecih ispada niti pogorsanja nije bilo ,uporedo zavrsio sam sa studijom i sada se cistim 0d ostataka studiskog leka zasta je reishi vrh,detoksikacija ,detoksikacija.
Sada cu poceti da koristim kombinaciju Reishi i Cordyceps pecuraka ,posto vise ne koristim lek a nisam smeo ranije posto sam u jednom trenutku imao jaku reakciju ,mojom krivicom posto sam popio caj 10 minuta pre injekcije.

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #89 poslato: Mart 13, 2014, 05:56:09 posle podne »

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.