Autor Tema: Coca-Cola  (Pročitano 14876 puta)

Van mreže musoki

• Član
  • **
Odg: Coca-Cola
« Odgovor #15 poslato: Maj 25, 2010, 11:39:51 posle podne »
Svoj roštilj redovno čistim coca-colom. Bude ko nov.
Sve što je masno i zagorelo ima da bude ko rukom odnešeno.
Provjereno.

Hendi-društvo

« Odgovor #15 poslato: Maj 25, 2010, 11:39:51 posle podne »

Van mreže naca

• Global Moderator
  • Pol: Žena
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Dg: MS
  • Grad: NBgd
« Odgovor #16 poslato: Mart 09, 2012, 01:57:45 posle podne »
"Koka-kola" mora da menja čuveni recept zbog sumnjivog sastojka
 Tanjug | 09. 03. 2012.

Proizvođač čuvenog gaziranog napitka "koka-kola" moraće da promeni recept njene proizvodnje, preneli su danas francuski elektronski mediji.
 Uzrok je sredstvo za bojenje koje bi moglo da bude opasno po zdravlje zbog potencijanog kancerogenog svojstva.
 Radi se o sredstvu za bojenje 4-MEI (metilimidazol) koji daje napitku karamel boju, a država Kalifornija nedavno ga je uvrstila u listu kancerogenih preparata.
 To sredstvo se, međutim, koristi i u određenim soja sosevima i nekim vrstama piva, a sada se, kako je objavio francuski list "Mond", sumnja u njegovo kancerogeno svojstvo.

ceo tekst : Blic

Van mreže Daša

• Član
  • **
  • Dg: MS
  • Grad: NS
« Odgovor #17 poslato: Mart 10, 2012, 08:12:14 pre podne »
Coca-Cola i Pepsi mijenjaju svoje recepte u SAD-u, kako ne bi na boce morali stavljati upozorenje na opasnost od raka, a koje je u skladu s kalifornijskim zakonima, piše BBC.
http://www.vecernji.hr/zivot/coca-cola-hrvatska-nikada-nismo-necemo-mijenjati-tajni-recept-clanak-385289

Ne pijem ni Pepsi ni Coca-colu,...nekada iz nostalgije popijem 1/2 case Cocte..."voda je zakon"   :D :n13:

Kako je nastala Cockta, "piće vaše i naše mladosti"? Svi su se 1953. divili "komunističkoj Coca-Coli".Dotad se pio samo malinovac pojačan sodom. Piće je dobilo jednostavno ime Cockta, prema riječi cocktail.Mjesecima su  isprobavali različite kombinacije biljnih ekstrakata, dok se nisu dosjetili mirisa šipka.U kombinaciji ekstrakata 11 biljaka iz laboratorija Slovenijavina početkom 1953. izašlo je prvo bezalkoholno gazirano piće na tržištu cijele Jugoslavije.
http://www.jutarnji.hr/kako-je-nastala-cockta---pice-vase-i-nase-mladosti-/928766/

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #18 poslato: Mart 10, 2012, 11:31:37 pre podne »
Pijem Pepsi twist..

Van mreže miloskg

• Član
  • **
« Odgovor #19 poslato: Mart 10, 2012, 11:48:36 pre podne »
Ja od kad sam se razboleo ne koristim, al kad sam saznao da u 1L kokakole ima 18 kasicica secera, onda mi se tek smucilo sve!!!

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.