Autor Tema: Banje  (Pročitano 315737 puta)

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
Odg: Banje
« Odgovor #90 poslato: Septembar 08, 2008, 05:04:07 posle podne »
Par dana je malo za ikakvu procenu osim među zaposlenim licima. Videćemo za godinu dana, šta i kako. ;)

@raca
mrmot iz reklame za čokoladu?

Van mreže raca

• Moderator
  • Pol: Žena
« Odgovor #91 poslato: Septembar 08, 2008, 07:46:55 posle podne »
@ sklerozica
Jeste taj mrmot. To sa mrmotom i njegovim zamotavanjem cokolade se koristi da bi rekao kako je neko ispricao nerealnu pricu. Stvarno videce se za koju godinu kako ce sve to funkcionisati sa novim vlasnikom.
Ali kako se kod nas desavaju privatizacije ni ova prica sa mrmotom nije nerealna. Ma znao bi on verovatno zamotati cokoladu. ;)

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
« Odgovor #92 poslato: Septembar 11, 2008, 12:39:39 pre podne »
Gornja Trepča guši se od smeća
Jedna od najposećenijih banja u Srbiji postaje poprište sukoba između privatnika i uprave nedavno privatizovanog stacionara, a starešinstvo manastira Vujan tvrdi da je sve urađeno mimo zakona

Gornja Trepča – Rajsko mesto između Vujna i Bukovika, dva šumovita šumadijska brdašca, gde leprša blagi vetar i miriše borovina, tu gde potoci i rečice leče svojom vodom, lako bi moglo da bude oaza spokoja i zdravlja. Moglo bi, ali nije.

ceo tekst
http://www.politika.rs/rubrike/Srbija/Gornja-Trepcha-gushi-se-od-smeca.lt.html

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #93 poslato: Septembar 11, 2008, 01:08:05 pre podne »
Na manastir sam potpuno zaboravio po pitanju privatizacije. Taman sam hteo da napomenem za zemljište crkve i vidim da ga pominju u članku. Idem da čitam dalje.

Van mreže Peca_Le

• Član
  • **
  • Grad: Leskovac
« Odgovor #94 poslato: Septembar 11, 2008, 08:00:00 posle podne »
 Ahhhooojjjj ... evo me, ili eve me, k'o sto bi mi s juga (ne s Juga45).
 Izvinjavam se sto sam nenadano (cak i za mene, vrlo organizovanu devicu) bio odsutan desetak dana. Naravno, bio sam u banji, neplanirano (al' kazu, sve sto je neplanirano je i najlepse).
  Ovaj put (meni treci;kazu treca sreca) je stvarno bilo najlepse. Sto se tice zdravlja sve je i dalje ok, cak sam osetio i napredak. Naime, cesto mi se javljala "struja" u levoj ruci. Sada taj neprijatni osecaj  vise ne postoji. Proslog puta sam u banji nosio stap. Ovog puta sam se kretao bez njega (posle 5 dana) iako je uspon do terapijskog bloka oko 15 - 20%. Da li je u pitanju autosugestija ili voda i terapije, ne znam, al' neceg ima.
   Sto se tice prodaje banje:
   Vidim da su se u novinama pojavili neki maliciozni komentari, pa bih je dao svoje, strogo subjektivno, misljenje. Banju je kupio konzorcijum ljudi koji se razumeju u posao i turizam. Jedan od vlasnika je i Milos Stankovic, vlasnik najboljeg hotela - Fontana. Covek stvarno, po svom pricanju, planira da od banje napravi mali raj na zemlji. Vec za jesen planira povecanje kapaciteta terapijskog bloka, tako da na prolece (kad odem) ocekujem da nema cekanja na terapiju. Takodje, ocekujem da u banji neka banka postavi bankomat. Sto se tice higijene, cista je LAZ da ima djubra u banji. Dok sam je bio smetlari su dolazili svaki drugi dan i iznosili djubre.
  I jos nesto, planira se da se uspostavi kontakt sa Zavodom za socijalno, pa da bi moglo i preko socijalnog u banju. Inace, cene su u banji sasvim ok (za moje prilike).
  Toliko o banji za ovaj put.
pOz :)

Van mreže gliša

• Član
  • **
« Odgovor #95 poslato: Septembar 11, 2008, 11:01:34 posle podne »
Peca hvala na informacijama iz prve ruke :D

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #96 poslato: Septembar 11, 2008, 11:46:28 posle podne »
Novinare treba zabraniti zakonom.  mali1

Van mreže Peca_Le

• Član
  • **
  • Grad: Leskovac
« Odgovor #97 poslato: Septembar 12, 2008, 11:26:00 pre podne »
SLAZEM SE !!!
Mnogo je teska ova tranzicija u normalno drustvo. Nisu svi novinari - novinari. Medju njima ima mnogo, mnogo kukolja. Mislim da treba neki normalan Zakon o novinarstvu, al' ko ce o tome da vodi racuna kad narod "nema sta da jede".

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #98 poslato: Septembar 13, 2008, 11:27:13 posle podne »
Nema to veze sa tranzicijom. Ološa među novinarima ima svuda. Nismo mi izmisli žutu štampu i paparace. ;)
P.S. Poseti Travian.

Van mreže sama

• Član
  • **
« Odgovor #99 poslato: Oktobar 01, 2008, 03:27:28 posle podne »
Vratili smo se pre neki dan iz banja Trepca.Bili smo 10 dana.
sto se tice o higijeni ,ona je sasvim uredu u banji. kao i osoblje u banju je korektno.
ono sto fali ovoj banji je ustvari neki tehnicki mogucnosti,posebno za lica koji ne mogu sami da idu ,treba i pomoc,ili su u kolicama.
Kao na primer u samoj banji nema dovolno prostora kako bi se pospremili oni koji ne stanuju u stacionar,pre i posle kupanje,nema recimo rukohvete,nema soodvetne stolice, i sve to prestavlja dopolnitelen problem.,stvara se velika guzva.
Novi vlasnici trebalo bi da uzmu u predvid ovakvih ali idrugi stvari kako bi se olaksalo pacientima.

Sad sam i procitala clanak o banje i stvarno nema veze to  sta je tamo receno o higieni.I da je tako to bi bilo najmanji problem,trebalo bi da se obrati paznju na bitnije stvari.

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #100 poslato: Novembar 03, 2008, 03:33:12 posle podne »
Išao sam više puta u Gornju Trepču, što na par dana što na desetak dana. Znam da je reč o vukojebini, ali meni to baš odgovara. U martu ili novembru tamo jedva da ima koga, ali ja baš to volim, tim pre što dobro znam neke meštane koji drže restoran, pa uvek mogu tamo da svratim.

Ova zemlja ima puno banja i ne zna se koja je za šta bolja. Gde god se okreneš imaš neki izvor kvalitetne ili lekovite vode. Ako neko neće u budućnosti imati problem sa vodom za piće, onda smo to mi. A voda u Gornjoj Trepči je takva da teško ima nešto slično u Evropi. Međutim, nije baš svaka banja za sve. Za naš problem prva je Gornja Trepča, pa možda Kanjiža, pa onda, manje-više još neke, ali ne sve.
Ove godine sam prvi put tražio banju preko socijalnog. Do sada sam išao o svom trošku. I znate li šta su mi dali? Matarušku banju!!! Da se razumemo, nemam ništa protiv Mataruške banje, ali prvo što sam pročitao je da je tamo temperatura vode 42-51 C.

I sad razmišljam da li da papir koji sam dobio nabijem u usta onome ko mi ga je dao?

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #101 poslato: Novembar 04, 2008, 01:06:59 pre podne »
Taurus, ta temperatura je na izvoru. Bar tako piše na njihovom sajtu.

Van mreže cecam

• Član
  • **
« Odgovor #102 poslato: Novembar 18, 2008, 04:06:05 posle podne »
Evo i mene da se ubacim sa komentarom sto se tice Gornje Trepce : U opste ne sumnjam da ce Milos Stankovic urediti Banjske kapacitete onako kako to odgovara ljudima sa invaliditetom. Bila sam u kontaktu sa novim vlasnicima banje pre nepunih mesec dana i cula njihove planove. Nisu samo to planovi , jer koliko poznajem Milosa  , ubrzo ce se to i ostvariti.Zato bicu strpljiva dok se sve ne realizuje , jer jeste u Trepci najveci problem sto nije dobro uredjena za nepokretne osobe.Da , Milos je u pregovorima sa Zavodom za Soc. i zdrav. osiguranje , tako da ce se u banju moci i sa uputom preko socijalnog. Za sada tu mogucnost imaju pacijenti iz R. Srpske , koji su ranije sredili da njihov zavod pokriva troskove banjskog lecenja u G. Trepci.

Van mreže BorisD

• Član
  • **
« Odgovor #103 poslato: Novembar 22, 2008, 11:30:25 posle podne »
Banje sam uglavnom obilazio kao poslovno tako da ne znam bas kakav imaju efekat . Recimo u Kanjizi sam bio nekoliko puta i mogu svasta pozitivno reci o kapacitetima ali uglavnom sam ucestvovao na seminarima tako da bas sa samim lecilistem , iako je u istom objektu , nisam imao. Generalno mislim da je svako mesto koje omogucava bezanje iz uobicajenog sveta(grad, posao stres...) veoma korisno...Vec dve godine (tazbina) sam bio u Sijarinskoj Banji kod medvedje.... Ljudi nemaju veze sa MS ali mi dvenedelje tamo izuzetno prijaju....osecam se kao sveze opran ves.... sveze i mirisno....

Van mreže gliša

• Član
  • **
« Odgovor #104 poslato: Mart 23, 2009, 07:21:10 posle podne »
Interesuje me ko je poslednji bio u Gornjoj Trepči,trebale bi mi neke informacije prošlu godinu smo preskočili nismo bili ,prije toga bili smo 2 godine zaredom.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.