Autor Tema: Banje  (Pročitano 315716 puta)

Van mreže sama

• Član
  • **
Odg: Banje
« Odgovor #180 poslato: April 28, 2010, 09:15:03 posle podne »
Ako mislis na to sto su sada otisli u Trepcu...
Neki od njih idu redovno u banji ovaj period,april-maj mesec,svake godine,tako da mislim da se radi o slucajnost,tako se pogodilo.

Van mreže leon

• Član
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #181 poslato: Jun 09, 2010, 09:34:14 posle podne »
Posto planiramo sledece nedelje u banju Trepcu sa sinom,molila bih za broj tel.ili neki kontakt Vas koji ste bili znaci gde je provereno ok.smestaj!Posto idemo prvi put nadamo se lepom vremenu i boljitku posle banje.

Van mreže sama

• Član
  • **
« Odgovor #182 poslato: Jun 09, 2010, 09:54:52 posle podne »
Mi smo bili nekoliko puta u banju, bili smo smesteni u "Atomski cvet" i u "Vicko".i jos u jednom isto tako privanom smestaju.Ima i stacionar ,tamo nismo bili.Imas link od banje pa tamo proveri za tel.brojeve.

Van mreže leon

• Član
  • **
« Odgovor #183 poslato: Jun 10, 2010, 03:52:07 posle podne »
hvala vam

Van mreže Anaid

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Dg: Always look on the bright side of life
« Odgovor #184 poslato: Septembar 30, 2010, 06:51:52 posle podne »
Tatjana,molim te,izvini..mozes li dati kakav komentar na ovaj link..jer vidim dasi bila u Trepci,a ja ne znam ni gdje je  ;)

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:301884-Trepca-dize-iz-kolica

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #185 poslato: Septembar 30, 2010, 08:19:54 posle podne »
Anaide,citala sam bas skoro o tome.Trepca je kod Cacka(10 km udaljena)To je malo mesto,selo.Pa ne znam sta bih ti rekla,jer su sva iskustva individualna.Upoznala sam ljude koji dolaze godinama i kazu da im mnogopomaze.Dok su neki suzdrzani.Meni je bilo ok,cak sam se i malo bolje osecala nego pre odlaska,ali kao sto sam vec rekla odmah nakon nje sam imala pogorsanje.Bila sam 2 nedelje(jer je skupa dosta,a bolesnici iz Srbije placaju,za razliku od bolesnika iz Rep.Srpske i Crne Gore,sto je skroz nelogicno,ali..)Neki kazu da se mora ici vise puta da bi se osetio benefit,ali ni sama nisam sigurna.Mislim da je bas tako kao sto kazu,onda ne bi bilo onoliko ljudi u kolicima tamo!!pricala sam sa covekom koji boluje 15 god i kaze da ga samo ova banja odrzava!kaze posle 10 dana baci stake..Ako si u mogucnosti ,mozes probati,zavisi .u sustini sam zadovoljna trtmanom i drustvo je bilo super!ako te zanima detaljnije ,javi,pa cu ti pisati opsirnije.a,ako te zanima mislim da se dosta toga moze pronaci na netu o njoj.Vredi pokusati,mozda ce ti prijati,kao i vecini ljudi tamo,ali ne ocekivati bas cudo,kao sto sam ja ocekivala!pozdrav :n23:

Van mreže marija974

• Član
  • **
« Odgovor #186 poslato: Oktobar 04, 2010, 06:44:32 posle podne »
Narode da vas pitam.
Danas isla na komisiju za banju. Rekose mi da ce mi resenje doci za 7 do 10 dana na kucnu adresu. E sad. Sta se desava dalje? Da li mi komisija odredjuje datum odlaska ili ja sama zovem banju i trazim termin?

Van mreže Peca_Le

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Dg: MS
  • Grad: Leskovac
« Odgovor #187 poslato: Oktobar 04, 2010, 09:21:36 posle podne »
   Mislim da ti zakazujes termin.

Van mreže marija974

• Član
  • **
« Odgovor #188 poslato: Oktobar 05, 2010, 09:57:41 pre podne »
Super ako je tako, hvala Peco!

Van mreže marija974

• Član
  • **
« Odgovor #189 poslato: Oktobar 07, 2010, 06:49:38 posle podne »
Prekjuce me zvali iz Ribarske banje da pitaju jesam li pokretna, sto znaci da mi nije odobrena Kanjiza i da sam p******a. Sad se pitam i sta cu u banji kad ne mogu da koristim bazen jer je u njemu termalna voda, sto je meni zabranjeno. Do 30 stepeni, ajde i nekako, al 40 mi zvuci mnogo. A plivanje mi najvise prija. Smrc...
Nego, u koju je banju najprihvatljivije povesti i dete sa sobom? I dete bih zbog plivanja (ako uopste ima banje sa normlanim bazenom).

Van mreže alfa166

• Član
  • **
« Odgovor #190 poslato: Oktobar 22, 2010, 08:35:53 pre podne »
Posto sam dobio banju zanima me da li preko Rzzo moze da se ide u Trepcu.
Meni su neki rekli da mi iz Beograda mozemo da idemo u Trepcu da li neko zna da li je to tako .

Van mreže busybee

• Član
  • **
« Odgovor #191 poslato: Oktobar 22, 2010, 01:14:59 posle podne »
Ja ne znam da ti odgovorim na ovo pitanje, i mene to zanima. Ja se javljam da vam preporucim jos jednu banju za koju mislim da moze da pomogne. Narocito to mislim sada kada se na ms vise ne gleda samo sa neuroloskog aspekta vec i kardiovaskularnog. Mislim na Banju Vrujci i pre svega na lekovita svojstva blata i vode za pice, a za bazene, tj. za kupanje nisam sigurna zbog temperature vode.

Ja sam u dva navrata isla u ovu banju, pre pet i pre cetiri godine ne znajuci za ovu dijagnozu ( a podsvesno sumnjajuci na nju) i mogu samo da vam kazem da sam se osecala preporodjenom tamo.

Prvo sam se uverila u neverovatna svojstva vode kada sam pala koliko sam teska na nadlakticu sa desne strane, ispod ramena. Pojavio se ogroman podliv, tj, prvo je koza tu bila crvena i celo mesto, naravno, bolno da sam zvezde videla. I mislila sam da ce mi trebati dani da me to prodje. Medjutim, u roku od samo 2 sata ( koliko sam se brckala u bazenu ) izmenjale su se sve moguce boje, od crvene, preko ljubicaste, crne, plave, zelene, braonkaste, zuckaste..i posle 2 sata vise nije bilo apsolutno nicega nije bilo, kao da se nikad nisam udarila. Cak ni bola.

I uopste generalan osecaj mi je tamo bio da mi ta voda nesto radi i pomaze, da me kosti manje bole, da mi je glava bistrija, da su mi oci manje iritirane.

Zatim, usudila sam se i da se premazem tim i blatom. To mozete da uradite na "fin" nacin, da odete u hotel, kod fizioterapeuta, gde su pripemljene kugle sa tim blatom i gde vas oni prethodno izmasiraju, a zatim vam stave obloge od blata gde vec treba - na zglobove, kicmu, tamo gde vas boli, itd. To sve naravno platite. I to verovatno ima efekta, medjutim mislim da to nije TO, i da je prava stvar da odete direktno na mesto odakle oni uzimaju to blato...

E, a to moze da bude i jako smesno. Bar je meni bilo kada sam prvi put dolazila sa autobusom i kada sam neposredno pored puta ugledala cudovista-vanzemaljce kako vire iz kanala, samo im se oci bele. Tad sam pomislila "jao, gde sam ja to dosla!!??!!", cela situacija me potsetila na vic o vanzemaljcima koji su se spustili na tlo Sumadije i na Eru oraca ( i Peru lugara:)). Naravno, to su bili ljudi koji su skroz bili premazani blatom, sve, i kosa, ma apsolutno sve. Sto je najgore, oni stoje ukopani u tim kanalima sa sve zabama koje krekecu.

I te prve godine mi apsolutno nije palo na pamet da udjem u taj kanal i da se premazem blatom.

A onda sledece godine sam raskrstila sa svojim strahom da mi zaba ne udje u kupaci kostim i resila da i sama postanem jedno od cudovista pored puta koji plase dosljake blazene u svom neznanju - usput se naslusala svakakvih prica od ljudi koji tu redovno dolaze. Ljudi se kunu u to blato, mnoge je kazu vratilo iz mrtvih. Ja sam osetila da mi definitivno nesto radi, prvo sam osetila snazno kljucanje, pa strujanje, peckanje, pulsiranje. Kada sam sprala blato, koza je na tom mestu bila crvena ( a inace sam bela kao papir, retko kad se zacrvenim ). cela ja sam izgledala znatno mladje, cak gde imam sede i one su bile nestale (!?). To kljucanje, strujanje, itd. definitivno mislim da je bilo povezano sa cirkulacijom koja je verovatno bila aktivirana.

Voda je inace prebogata magnezijumom, selenom i kalijumom, a u blatu su koncentracije jos vece. Banja je jedinstvena i po tome sto se voda u bazenima prirodno menja na svaka dva sata http://www.banjavrujci.info/banja-vrujci/lekovita-svojstva-banje

Van mreže gordana

• Član
  • **
  • život je lep-iskoristi ga
  • Dg: G35
« Odgovor #192 poslato: Oktobar 22, 2010, 01:22:40 posle podne »
 Mi iz zapadnobačkog okruga nemožemo u Trepču,al je dosta dobra i Kanjiža.
Mnogi kažu da je bolja i od Trepče a može se preko socijalnog čak i Beograđani.
To sam ćula od drugih,iskušenja nemam sem iz Vrdnik banje,a i tamo nije loše
lift gde god pođeš.

Van mreže alfa166

• Član
  • **
« Odgovor #193 poslato: Novembar 05, 2010, 10:20:21 posle podne »
Posto cu i ja najverovatnije dobiti Ribarsku banju kako mi rekose na komisiji jer nemaju ugovor sa Trepcom zamima me da li je neko bio tamo i kakva su  vam iskustva sto se tice nase bolesti

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #194 poslato: Decembar 13, 2010, 09:00:00 pre podne »
Ja nisam bila u Ribarskoj,bila sam u maju u Trepci 2 nedelje.Iskustva su pozitivna sto se ticeuslova i ostalog,medjutim,meni je posle  nje stanje losije nego kad sam otisla.Pre nje sam imala manji problem sa ravnotezom i zamaranjem.Tamo sam bila ok,ali cim sam se vratila jak relaps i sad imam veci problem sa ravnotezom,bolom u ledjima,i prelazim samo 500-600 m i zamorim se i pocne da mi pada desno stopalo..Resila sam da vise ne idem u banu,jer kod mene nema efekta..naprotiv.Sve je individualno,cula sam ljude koji kazu da im pomaze.Meni je najbolje bilo kad sam bila u Novopazarskoj(uslovi uzasni),ali stanje posle nje bolje nego posle Trepce i Kanjize..od sad ja samo na more  :n14:

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.