Autor Tema: parking prostor i prava osoba sa invaliditetom  (Pročitano 95960 puta)

Van mreže david

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Dg: nema mi spasa...
  • Grad: underworld
Odg: parking prostor i prava osoba sa invaliditetom
« Odgovor #60 poslato: Decembar 30, 2011, 06:37:44 posle podne »
Da li je to nalepnica ili kartica?

kartica koja se ubacuje u takozvane "gace"...a te gace se lepe na staklo...

Van mreže enadedic

• Član
  • **
« Odgovor #61 poslato: Decembar 30, 2011, 09:07:09 posle podne »
Problem parkiranja invalida u Beogradu se ne moze resiti karticama ili nalepnicama, ma kako one izgledale.
Na mesta obelezena za nas se redovno parkiraju automobili bez ikakvih oznaka da sluze za prevoz invalidnih lica.Kontrolori Parking servisa nemaju ovlascenje da im pisu kazne a pauk ih moze odneti samo ako ih gradanin pozove, tako su mi rekli.
Nije me mrzelo da par puta pozovem Parking servis, medjutim ni jednom nije dosao pauk.
Mislim da ce ta mesta i dalje biti cesto zauzeta i to sve dok Kontrolori Parking servisa ne pocnu da ih kontrolisu kao i sva ostala.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #62 poslato: Decembar 30, 2011, 09:09:57 posle podne »
Kontrolori Parking servisa nemaju ovlascenje da im pisu kazne a pauk ih moze odneti samo ako ih gradanin pozove, tako su mi rekli.

Kako nemaju?  :o

Van mreže enadedic

• Član
  • **
« Odgovor #63 poslato: Decembar 30, 2011, 09:27:08 posle podne »
Nemaju zaista, i sama sa se zacudila.
Prvo sam na ulici zaustavila kontrolora i pokazala mu da na mesu za inv. stoji auto bez odgovarajuce oznake, a on mi je rekao da on tu nista ne moze, ni kaznu da napise ni pauka da pozove.
Posto nisam mogla verujem da je bas tako, pozvala sam Parking servis i oni su mi to potvrdili. Rekli su mi da mogu gradani da prijave i da ce u tom slucaju poslati  pauka.
Ja probala, zvala, oni se ljubazno zahvalili ali pauka nisu poslali.
Cini se besmisleno pricati o izgledu parking katica kad se i bez nji parkiraju bez sakcija. Zar ne?

Van mreže Daša

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • Grad: NS
« Odgovor #64 poslato: Decembar 30, 2011, 09:46:20 posle podne »

Da li bi ovo pomoglo? :grr:

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #65 poslato: Decembar 30, 2011, 10:01:02 posle podne »
Cini se besmisleno pricati o izgledu parking katica kad se i bez nji parkiraju bez sakcija. Zar ne?

Sa jedne strane da. Sa druge, kada uzmem u obzir celu situaciju, sam sebi nisam jasan što se čudim.

Van mreže goran2000

• Novi član
  • *
« Odgovor #66 poslato: Januar 24, 2012, 09:09:49 posle podne »
ok, malo copy/paste nije na odmet...
danas sam uhvatio vremena i skocio do parking servisa po invalidsku nalepnicu za 2012. iz parking servisa sam upucen u gradski sekretarijat za saobracaj gde su mi rekli da vise ne vazi odluka po kojoj pravo na nalepnicu imaju i ljudi sa telesnim ostecenjem od 60% na donje ekstremitete, vec samo ukupno ostecenje od 80%.
kako je amputacija bila pre par meseci, ponovo sam podneo zahtev za utvrdjivanje telesnog ostecenja i verovatno cu dobiti telesno ostecenje od 70%. do sad sam imao isti stepen telesnog ostecenjea ali kumulativno. prakticno svi amputarci kod kojih je moguce protetisanje su iskljuceni iz ove price. a niko ne kaze da proteza koja se dobija od fonda je svuda u svetu prevazidjena pre 20 godina i nije ni namenjena za obavljanje svakodnevnih aktivnosti. ispada da sam veca prava imao pre amputacije nego sada. na sajtu parking servisa nisam nasao cija je to odluka?

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
« Odgovor #67 poslato: Januar 24, 2012, 09:34:39 posle podne »
jeste,ne piše kada je i zašto to izmenjeno   :m2:

Нове паркинг карте за особе са инвалидитетом

Почело је издавање нових паркинг карата за особе са инвалидитетом за 2012. годину, које ће, за разлику од ранијих година, важити на читавој територији Републике Србије.

За добијање Инвалидске карте за паркирање (ИПК) потребно је да особе са инвалидитетом, на основу налаза надлежног лекара о степену њиховог инвалидитета, прибаве Решење Секретаријата за социјалну заштиту (Сектор за борачку и инвалидску заштиту), којим се признаје право на бесплатно коришћење посебно обележених паркинг места на јавним паркиралиштима (за текућу годину).

Решење Секретаријата за социјалну заштиту, две фотографије величине 3,5 x 3цм (ове димензије су важиле за старе обрасце личне карте), саобраћајну дозволу и личну карту потребно је донети у Кориснички сервис "Паркинг сервиса" и на основу ове документације добија се Инвалидска паркинг карта (ИПК) за текућу календарску годину, која важи на територији Републике Србије.

На самим паркинг картицама уведене су одређене безбедносне функције за спречавање фалсификовања. Картице су персонализоване и постављају се на десној страни предњег ветробранског стакла возила, на видљивом месту.

Циљ увођења јединствених паркинг картица је унапређење квалитета живота особа са инвалидитетом и остваривање права на једнаке повластице при паркирању на територији Републике Србије.

http://www.parking-servis.co.rs/cir/info/vesti/2012/01/13/992-nove_parking_karte_za_osobe_sa_invaliditetom

Особе са инвалидитетом имају право и на ИПК

За добијање Инвалидске карте за паркирање (ИПК) потребно је да особе са инвалидитетом, на основу налаза надлежног лекара о степену њиховог инвалидитета (који мора бити 80 и више процената)

http://www.parking-servis.co.rs/cir/parkiranje/zone/zone_sa_vremenskim_ogranicenjem/povlascene_kategorije

Van mreže goran2000

• Novi član
  • *
« Odgovor #68 poslato: Januar 25, 2012, 03:05:23 pre podne »
sve je to ok, naco, ali moje pitanje je zasto su iz price iskljuceni ljudi sa telesnim ostecenjem preko  60% na donje ekstremitete, ko je doneo takvu odluku i zasto, jer nama  noge u medjuvremenu nisu porasle i vecina nas nema adekvatne proteze. da li neko udruzenje moze postaviti to pitanje nadleznima i koje bi to udruzenje moglo biti. btw i ko su nadlezni? kapiram da je bilo zloupotreba, jer sam i sam primetio da je prosle godine bilo jako tesko naci parking na invalidskom mestu, ali to opet nije opravdanje zasto smo mi izbaceni

Van mreže seve

• Član
  • **
  • Dg: G 35 i M10
« Odgovor #69 poslato: Januar 25, 2012, 09:16:40 posle podne »
 @ goran 2000
 I ja sam se pitao dokle ce svi da pribegavaju zakonu. Parking servis je jedan od onih koji su tako odlucili da rese problem mesta predvidjenih za parkiranje za nas- sto su smanjili broj korisnika. Da li je po zakonu i kom, mene podseca na pricu sa osiguravajucim drustvima a u vezi sa bonus i malus sistemom. Moj slucaj pri registraciji dva auta nisu mi upisali popust od 5 % i ako su proverili da nisam pravio stetu to nisu i ako sam im napomenuo za bonus 5% nisu upisali i zaracunali u cenu polise. A ja nisam proverio pre placanja sta su napisali. Im apopust al gledaju na sve nacine da ga ne dobijemo.
E tako sada i ovi imaju mesta al za koga ? Umesto da kaznjavaju bezobrazne idiote oni ih sada nagradjuju vecim brojem slobodnih mesta predvidjenih za nas. Sta da radimo ?  :m3:  :n29:

Van mreže Daša

• Član
  • **
  • Grad: NS
« Odgovor #70 poslato: Januar 26, 2012, 05:18:42 posle podne »
Daso...ja sam danas vec dobio ovu novu parking nalepnicu/karticu...nema REGISTARSKOG BROJA na njoj...tako da je opet ostavljen prostor za muvanje da moze da je dobije ko ima bilo koga u parking servisima!!!   :n4: :n4: :n4:

Danas sam podigla u prostorijama "Parking servisa" u Novom Sadu,Parking kartu za osobe  sa invaliditetom.Na jednoj strani je registarski broj vozila,a na drugoj ime i prezime,potpis i fotografija vlasnika parking karte,uz napomenu da vazi iskljucivo na opstim invalidskim mestima.....pre se moglo parkirati i na drugim mestima,ako je zauzeto parking mesto namenjeno za osobe sa invaliditetom... :n24:

Van mreže david

• Član
  • **
« Odgovor #71 poslato: Januar 26, 2012, 05:53:56 posle podne »
i sada mozes da se parkiras na bilo kom mestu...i dalje tri sata ne placas, a posle treceg sata placas po zapocetom casu...
a izgleda da sto se tice registarskog broja zavisi od parking sluzbe do parking sluzbe...
ja sam neki dan bio u bg i usao na fast park, bio sam skoro tri sata po radnjama, seo u auto i nisam nista platio...

Van mreže goran2000

• Novi član
  • *
« Odgovor #72 poslato: Januar 27, 2012, 03:29:14 pre podne »
samo u garazama mozes ostati tri sata besplatno, na obicnim mestima, moras platiti parking. mene vec dva dana vrte od sekretara do sekreta. dobio sam ime doktora koji je sugerisao da bi trebalo izbaciti nas sa TO od 60% do 80% na donje ekstremitete. cekam prijem kod njega, bas me zivo zanima njegovo objasnjenje.
kao tu je bilo puno prosotora za zloupotrebe jer se svasta provlacilo u tih 60%. i sad ja ispastam zato sto oni nisu radili svoj posao kako treba, pa su im se ljudi koji imaju ravne tabane provlacili sa 60%! debilcine. sto je najgore oni koji su do sad muvali, nacice nacin da dodju do nalepnice.

Van mreže david

• Član
  • **
« Odgovor #73 poslato: Januar 27, 2012, 09:48:57 pre podne »
Гараже и паркиралишта

Власници возила са инвалидском налепницом имају право на 3 часа бесплатног паркирања у свим гаражама, фаст парковима и на посебним паркиралиштима, на местима за то посебно обележеним. Након истека тог временског периода плаћају надокнаду по започетом часу.

http://www.parking-servis.co.rs/lat/parkiranje/parking_mesta_za_osobe_sa_invaliditetom

Znaci ne samo u garazama nego i na ulici! Ja se redovno parkiram na obicnom parkingu, posto je mesto obelezeno za NAS zauzeto...i da budem iskren molim boga da nadjem kaznu...pa da se sa parking servisom vidim na sudu...
jednom prilikom sam popricao sa covekom iz bgd parking servisa i opusteno mogu da stanem do tri casa bilo gde!!!

Van mreže goran2000

• Novi član
  • *
« Odgovor #74 poslato: Januar 30, 2012, 02:25:43 posle podne »
fast parkovi nisu parkinzi na ulici nego otvorene garaze, kao kod politike ili kod simpa na autobuskoj. znam da su mesta uvek zauzeta i pizdim zbog toga, ali nemoj sebi napraviti problem bezveze. poslao sam mail-ove na milion adresa u vezi mog problema i niko mi nije ni odgovorio

http://www.parking-servis.co.rs/lat/usluge/fast_park

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.