Mako,
nemoj da te brine to što si odbijena. PIO i ne donosi rešenje za oslobađanje od plaćanja carine na uvoz vozila. Nije ni meni jasno zašto šalju ta rešenja da nemaš pravo na novčanu pomoć ali tako to valjda kod njih ide.
Potvrdu o solobađanju od plaćanja carine donosi Ministarstvo rada i socijalne politike, Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom. Ja sam svoju potvrdu dobio oko dva meseca nakon rešenja PIO fonda da sam odbijen za novčanu pomoć. Ni na šta se nisam žalio. Oni svoj nalaz (da imaš MS) šalju Ministarstvu po automatizmu, a oni onda izdaju potvrdu, bez obzira na stepen telesnog oštećenja.
Kao što je Banđa rekao, ja sam na kraju kupio auto ne iskostivši potvrdu, jer sam uzeo auto proizveden prošle godine, koji je zbog toga imao nižu cenu, a dobio sam i dodatni popust u salonu jer sam preko druga došao do šefa salona.
Ne znam da li još ima prošlogodišnjih automobila, a i Sajam je prošao, mada sajamski popusti traju još neko vreme. Treba se preračunati da li je bolje koristiti potvrdu sada kada je carina snižena ili ići na neki auto od prošle godine. Ne treba da ti pominjem zabranu otuđenja od pet godina ako kupiš nov auto.
Razmisli dobro (ali brzo).
Pozz.