Autor Tema: Moj novi sajt za amputirce  (Pročitano 14819 puta)

Van mreže Milka Projara

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • amputirac
    • Amputirci Amputircima - Saveti za Amputirce
Moj novi sajt za amputirce
« poslato: Avgust 06, 2008, 12:34:36 pre podne »
Zelim da vas obavestim da je moj novi sajt sa savetima za amputirce postavljen na adresi:

http://sites.google.com/site/amputirci/

Najvaznije novine su da mi je sad omoguceno da radim cesce izmene sama, sto ranije nisam mogla i da vise ne radim sama na sajtu jer mi se pridruzila Ana Popovic, koja je takodje amputirac.

Ana ce pisati mnogo tekstova u rubrici Beleskice i tokom vremena ce uraditi jezicku i strucnu popravku celog sajta i dopuniti neke moje priloge.

Novi Google Sites program omogucava da vise ljudi radi neki sajt i ako ovde ima zainteresiranih amputiraca da pisu clanke na sajtu neka se jave da ih ukljucim. Potrebno je da imaju gmail adresu da bi mogli raditi na sajtu i dopunjavati ga prilozima.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
Odg: Moj novi sajt za amputirce
« Odgovor #1 poslato: Avgust 06, 2008, 04:14:51 posle podne »
Fino izgleda. Samo napred. :)

Van mreže deklan

• Član
  • **
« Odgovor #2 poslato: Avgust 06, 2008, 11:33:09 posle podne »
Bravo! Puno sreće u radu!

Van mreže Milka Projara

• Član
  • **
  • amputirac
« Odgovor #3 poslato: Avgust 11, 2008, 12:47:15 pre podne »
Hvala, hvala... Ana je vec ubacila puno novih stvari. :)

Van mreže Ivan

• Član
  • **
« Odgovor #4 poslato: Avgust 13, 2008, 03:17:35 posle podne »
ja bih predložio da porazgovarate sa B92, krstarica.com i sličnim većim kućama o eventualnoj razmeni banera... Problem je što u Srbiji inače jako malo ljudi koristi internet, a ako i ima dosta amputiraca online - ne znaju i ne mogu ni da pronađu vaš sajt.

Dugo sam se nosio mišlju da napravim sajt/forum/štagod gde bi se našle osobe koje nose očnu protezu ili nešto sličnog karaktera, ali još uvek nisam sproveo u delo. Na stranu s tim što je sve ovo praktično tabu tema u javnosti.

Van mreže Milka Projara

• Član
  • **
  • amputirac
« Odgovor #5 poslato: Avgust 28, 2008, 01:49:07 posle podne »
Ivane, ja sam uputila Anu na vasu poruku, a ona je pitala coveka koji tehnicki konsultant za sajt. Evo sta on kaze:

Citat
Sajt je veoma dobro prisutan na pretraživačima, tako da svako ko na srpskom pretražuje teme vezane za amputaciju i amputirce može lako da ga pronađe. Svakako da ideja o razmeni banera nije loša, mada u ovom trenutku nemam ideju koji sajtovi bi za to bili podesni, odnosno zainteresovani za takvu razmenu. Videćemo.

Što se tiče ideje o sajtu za ljude koji nose očnu protezu. Ovaj Google Sites softver na koji je sada postavljen sajt "Amputirci amputircima" je skoro idealan za ljude koji hoće da postave sajt takve vrste. U osnovi, to je Wiki, što znači da je reč o pristupu gde veliki broj ljudi može nezavisno da radi na kreiranju sajta, piše, edituje, dodaje članke (otprilike onako kako se pravi Wikipedia). Tako da ja savetujem Ivanu da krene u realizaciju, u početku to ne mora biti ne znam šta veliko i ambiciozno. Najbolje je na početku napraviti dva različita sajta, a jedan držati kao "private" i tako eksperimentisati sa mogućnostima Google Sites softvera.

Po mom mišljenju, u ovom trenutku je najveći problem to što Google Sites nije postavio na pravi način prava pristupa, tako da kad god nekoga uključite on može menjati bezmalo sve na sajtu. Posledica te loše postavke je i to da Google Sites kao autora potpisuje onog ko je poslednji editovao tekst. Znači, ako neki saradnik postavi tekst a ja hoću da ispravim jednu slovnu grešku, Google će mene potpisati kao autora teksta. To može ponekad biti vrlo neprijatno, i za urednike sajta, i za autore tekstova.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #6 poslato: Septembar 15, 2008, 10:13:38 posle podne »
Dodao sam Vaš baner kod nas na sajt. http://www.hendidrustvo.info/index.php

Van mreže Milka Projara

• Član
  • **
  • amputirac
« Odgovor #7 poslato: Septembar 19, 2008, 02:57:32 posle podne »
Hvala, uskoro ce biti uzvraceno i od nas. :)

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.