Autor Tema: Da li vezbate?  (Pročitano 153307 puta)

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
Odg: Da li vezbate?
« Odgovor #90 poslato: Februar 08, 2013, 08:26:14 posle podne »
Ena, to "do granice bola" važi, kada je u pitanju sportska povreda. Kod nas (zbog spazma) mora uvek za malo preko toga. Kada se npr. podigne noga do nekog položaja (bilo da ležiš na leđima ili si u nekom drugom položaju), osetiš zatezanje iza kolena prosto bol, koji se lagano pojačava ili tek javlja posle jedno 5 sekundi, zadrži se u tom položaju jedno vreme...mora tako, to je u stvari istezanje i oslobađanje od spazma. Taj bol se može proširiti postepeno i na zadnju ložu buta (bicepse) i čak u preponama. Izdrži se malo i to je to. Paziti samo da se ne pretera, ne povredi. Taj spazam nam u stvari ograničava pokret!
To kad radim sama, a kad mi Antonio asistira vrištim.Nema milosti znači  :sad:
Ali zato sutradan hodam čini mi se lakše  :m1:

Van mreže Benćo

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Grad: Beograd
« Odgovor #91 poslato: Februar 08, 2013, 08:40:05 posle podne »
 :ye1:

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #92 poslato: Februar 08, 2013, 08:55:57 posle podne »
ja danas necu,ustvari, jesam jutros sad sam zakasnila  :n11:

Van mreže Benćo

• Član
  • **
« Odgovor #93 poslato: Februar 08, 2013, 09:06:56 posle podne »
Zašta si bre zakasnila? :m1: Ako si jutros vežbala, dosta ti je i šetala si još. A šta bi ti htela, da se satreš? :m1:

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #94 poslato: Februar 08, 2013, 09:20:15 posle podne »
pa mislim da nije dovoljno,ne zelim,necu da se vracam u kolica >:D

Van mreže Benćo

• Član
  • **
« Odgovor #95 poslato: Februar 08, 2013, 09:32:01 posle podne »
Ako se forsiraš, možeš brzo tamo...!
Ako nisi dovoljno vežbala i to jednom, od sutra počni, ništa strašno.

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #96 poslato: Februar 09, 2013, 09:26:51 pre podne »
i jedan ,jedan dva  thanks

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #97 poslato: Februar 09, 2013, 11:54:06 pre podne »
odoh na trening da pokupim vjezbe koji oni rade prije utakmice ,samo sto mi ne daju da se ja penjem i visim naglavacke  :)hah

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #98 poslato: Februar 09, 2013, 01:17:58 posle podne »
e pa divni trener me naucio,prvo step-ovanje,trbusni,cucnjevi,vj.istezanja,guranje u zid ,e sad ja nemam francuske merdevine da se istezem ... :n16: i da rekoa mi da vj radim pred spavanje jer je previse 2x na dan  ::)

Van mreže Benćo

• Član
  • **
« Odgovor #99 poslato: Februar 09, 2013, 01:47:15 posle podne »
Maki, šta je tebi, kad hoćeš da radiš sportske vežbe? :m1: Ti kao da hoćeš da sebe uništiš što pre. Maki, to su vežbe za ZDRAVE! Tebi trebaju terapeutske vežbe. I tu postoje vežbe za jačanje mišića, povećavanje obima pokreta....itd. itd. itd. Vežbe koje se rade na treninzima /makar i sa decom/, nisu te vežbe nikako!!

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #100 poslato: Februar 09, 2013, 01:54:51 posle podne »
dobro,dobro,ali to mahanje rukama sto su me ucilli u bolnici me nerVira i ta vozna piziklom kojega nema  :n15: i da ,ja sam zdrava sa blagim poremecajem CNS-a  :)hah

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #101 poslato: Februar 09, 2013, 02:05:22 posle podne »
Terapeutkinja u banji mi je naglasila da vežbe koje rade ostali (bez MS-a) nisu za nas. Lično mislim, možeš to po malo ali imaj na umu da preterivanje ne dolazi u obzir. Budi oprezna.

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #102 poslato: Februar 09, 2013, 02:17:02 posle podne »
ovih dana ionako moram poci u d.z. pa poslije njih do bolnice pa cu traziti fizikalnu  :n12:koliko god ja mislila da mogu sve sama ,necu vise da se igram sa vatrom  thanks

Van mreže Benćo

• Član
  • **
« Odgovor #103 poslato: Februar 09, 2013, 02:21:45 posle podne »
Maki, učini ti se ponekada da možeš mnogo....možda tada i možeš.....a posle? :m1: Trener tvoga sina ne zna verovatno od čega ti boluješ, a i ako zna, ne zna sigurno ništa o toj bolesti. A sa duge strane, ti mu sigurno ništa o tome nisi ni objašnjavala. Kolica, lekovi.......... Maki, zapamti: MS jeste progresivna bolest. To znači, da samo napreduje. Kod nekoga brže, kod nekoga sporije... Ovu bolest MORAŠ da poštuješ, jer će ti svako nepoštovanje naplatiti višestruko. Terapeutske vežbe koje se rade, ne mogu ni u kom slučaju da nas izleče. One treba samo da nam olakšaju normalan svakodneni život i da odlože - uspore tu neminovnu /za sada/ progresiju.

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #104 poslato: Februar 09, 2013, 02:30:59 posle podne »
e sad ste me podsjetila na mog brata koji mi je par puta viknuo "shvati da si bolesna i ne igraj se vise ",on je rekao gdje i kod koga da idem da se raspitam za vizikalnu i da krenem  :m2:

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.