Autor Tema: Atletika  (Pročitano 6891 puta)

Van mreže naca

• Global Moderator
  • Pol: Žena
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Dg: MS
  • Grad: NBgd
Atletika
« poslato: Decembar 14, 2009, 11:23:25 posle podne »
Oborio svetski rekord
Draženko Mitrović doputovao iz Indije
Autor: ZORICA LAZAREVIĆ 04.12.2009

Jedan od najpoznatijih i najuspešnijih paraolimpijaca u svetu Draženko Mitrović (30), vratio se juče sa Svetskog prvenstva u atletici i plivanju održanom u Indiji sa oborenim svetskim rekordom u bacanju diska.
Proslavljeni sportista sa invaliditetom u Beograd je doneo i dve srebrne medalje i to u bacanju koplja i kugle, dok je Jovica Brkić osvojio bronzu u bacanju diska.

- Mnogo sam radio i puno truda uložio u sve ovo, tako da je bilo logično da ne izostane uspeh. U trećoj seriji bacio sam 31,03 metara, a svetski rekord je iznosio 31,09 metara. Bilo mi je žao sto mi je tako malo falilo - kaže Draženko Mitrović, koji je u četvrtoj seriji ipak uspeo da postavi novi Svetski rekord bacivši disk čak 31,19 metara. Kako kaže, kad su mu saopštili rezultat počeo je da vrišti od sreće, dok publika nije u prvi mah shvatila o čemu se radi.

Na taj način, još jednom se upisao u sam vrh paraolimpijskog sporta.

- Ovi momci zaslužuju zaista mnogo, jer je samo njima poznato pod kakvim uslovima su trenirali cele godine. Ministarstvo sporta je pomoglo odlazak na prvenstvo, ali smo imali teškoća tokom priprema. Mislim da je ovim sportistima nedovoljno poklonjena pažnja - kaže Vlastimir Golubović, selektor Paraolimpijske atletske reprezentacije.

ceo tekst : Blic

Van mreže naca

• Global Moderator
Odg: Atletika
« Odgovor #1 poslato: Decembar 14, 2009, 11:28:50 posle podne »
Kasnim sa ovom vesti 10 dana  :-[ ,ali mislim da zapravo nikad nije kasno za ovakve lepe vesti i takav uspeh.
Bravo ,sve čestitke Draženku i Jovici. :ye1:

Van mreže naca

• Global Moderator
« Odgovor #2 poslato: Jun 04, 2010, 10:00:40 pre podne »
Volja prepuna medalja
N. JANKOVIĆ, 03.06.2010

UŽICE - Miloša Zarića (23) i njegovu porodicu život nije mazio. Početkom novembra 2007. talentovanog mladića, zaljubljenika u fudbalsku igru, posledice saobraćajne nesreće ostavile su u invalidskim kolicima. Ovaj Užičanin je u četvrtak u holandskom gradu Asen, samo tri godine posle teške povrede kičme, obukao atletski dres državne reprezentacije, braneći boje Srbije na Prvenstvu Evrope za osobe sa invaliditetom.

- Miloš je u invalidski sport ušao pre godinu dana. Od tada je osvojio četiri zlatne i osam srebrnih medalja na raznim takmičenjima. A život posle saobraćajne nesreće, u početku, nije nudio puno - kaže Miloševa majka Vera.

U suočavanju sa velikom promenom, snaga porodice bila je presudna, Miloš je pored majke uz sebe uvek imao i godinu dana stariju sestru Oliveru (24). Šta i kako dalje, puno dileme nije bilo. Zarići su nekada, kao podstanari, živeli u kući poznatog atletičara Željka Čelikovića, trenera u AK „Užice“.
- Željko je Milošu pre godinu dana predložio da se pojavi na jednom treningu, a danas u dresu reprezentacije moj sin učestvuje na velikom takmičenju, u tri discipline, u bacanju kugle, diska i koplja - ponosna je Vera.

NAŠI U ASENU
NA Evropskom prvenstvu atletičara sa invaliditetom u Asenu, u Holandiji, pored Miloša Zarića, nastupiće Željko Čeliković (trke na 1.500 i 5.000 metara), Draženko Mitrović, srpski rekorder u bacanju diska, Jovica Brkić (disk, kugla, koplje). U Holandiju su otputovali selektor Vlastimir Golubović, trener Jovan Đukić i lekar Rade Babović. Prvenstvo traje do 6. juna.

ceo tekst : vecernje novosti

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #3 poslato: Januar 24, 2011, 05:10:03 posle podne »
Нове медаље за српске атлетичаре са инвалидитетом

БЕОГРАД - Српска параолимпијка Тања Драгић освојила је златну медаљу на Светском првенству у атлетици за особе са инвалидитетом на Новом Зеланду.

http://www.politika.rs/rubrike/sportski-dan/Nove-medalje-za-srpske-atleticare-sa-invaliditetom.sr.html

Van mreže naca

• Global Moderator
Odg: Atletika /Prvenstvo Beograda u atletici za osobe sa invaliditetom
« Odgovor #4 poslato: Maj 18, 2012, 01:05:08 posle podne »
Prvenstvo Beograda u atletici za osobe sa invaliditetom
Beoinfo | 18. 05. 2012.

Na stadionu Vojne akademije sutra će se održati Prvenstvo Beograda u atletici za osobe sa invaliditetom.

Oni će se nadmetati u disciplinama: trka na 100 i 400 metara, skok udalj, bacanje kugle, koplja, diska i čunja.

Među učesnicima će biti i naši najuspešniji atletičari sa invaliditetom Draženko Mitrović i Tanja Dragić, aktuelni svetski rekorderi u bacanju diska i koplja, i Miloš Grlica, aktuelni evropski rekorder u bacanju koplja za slabovide i drugi.

Van mreže naca

• Global Moderator
« Odgovor #5 poslato: Maj 20, 2012, 10:20:44 posle podne »
Održano prvenstvo Beograda u atletici za osobe sa invaliditetom
20. 05. 2012.

Otvoreno prvenstvo Beograda u atletici za osobe sa invaliditetom uspešno je održano u subotu na stadionu Vojne akademije.
Na ovom prvenstvu, u okviru priprema za predstojeće Paraolimpijske igre, učestvovali su najbolji atletičari Srbije i svetski prvaci Draženko Mitrović i Tanja Dragić kao i drugi vrhunski atletičari sa invaliditetom.

Najvrednije rezultate prvenstva ostvarili su Draženko Mitrović ( kategorija F 54, paraplegičari ) bacanje diska ( 31,18 m) i Tanja Dragić u bacanju koplja (37,90 m) u kategoriji slabovidi.

Prvaci Beograda za 2012. godinu po disciplinama postali su :
 - skok u dalj : Jovana Bulatović i Sipljanović Slaviša ( slabovidi ), Branko Antić ( intelektualne teškoće )
 - 100 m : Marinko Šokac i Marija Jerotić( intelektuale teškoće ), Drago Erceg ( cerebralna i dečija paraliza ), Ana Jovčić ( slepi ), Jovana Bulatović i Sipljanović Slaviša ( slabovidi )
 - 400 m : Branko Antić i Đula Ademi ( intelektualne teškoće )
 - bacanje kugle : Duško Sretenović ( slepi ), Nemanja Dimitrijević i Tanja Dragić ( slabovidi ), Bojan Krstić i Anica Klepo ( intelektualne teškoće ), Petar Milenković ( paraplegičari ), Željko Dimitrijević ( kvadriplegičari )
 - bacanje diska : Duško Sretenović ( slepi ), Slobodan Miletić ( paraplegičari ), Draženko Mitrović ( paraplegičari )
 - bacanje koplja : Nemanja Dimitrijević i Tanja Dragić ( slabovidi )
 - bacanje čunja : Željko Dimitrijević ( kvadriplegičari )

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.