Autor Tema: Dok nas bolest ne rastavi  (Pročitano 15429 puta)

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
Odg: Dok nas bolest ne rastavi
« Odgovor #15 poslato: Novembar 12, 2009, 12:16:51 posle podne »
Mislim da je pogrešno postavljeno nije bitno žena ili muškarac bitno je jesi li ČOVJEK.Tako jednostavno a tako teško.Mada mislim da u tim brakovima nije ni bilo ljubavi.Danas je masa brakova samo iz nekog interesa ili silom prilika.
Glišo isto mislim.Rekla sam već negde,da se brakovi raspadaju i bez bolesti jednog od partnera.Jednostavno ne ide više.Kad ljubav prestane,a sa njom i poštovanje,nema više ni braka sa ili bez bolesti.I za ljubomoru kažu da je bolest,i to bolest zbog koje dolazi više do razvoda nego zbog ms ili tumora.
Imala sam prilike da vidim to na par slučajeva.Ali to je opet neko moje mišljenje. :)

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #16 poslato: Novembar 12, 2009, 03:45:40 posle podne »
Ja ovako razmisljam,..u svakom braku postoje lepe i ruzne stvari...Kada se partneri posvadjaju (pretpostavimo da jedan ima neku zajebanu bolestinu), ovaj drugi ima vise pricina da ode (bas me nervira partner, a i bolestan je, ko ce se brinuti o njemu, ostavicu ga). Ostavice se radi neke svadje i nepremostljivih razlika na pr., a bolest ce biti skriveni razlog vise..

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #17 poslato: Novembar 12, 2009, 10:36:32 posle podne »
sve je to tacno, ali ovde se govori o rezultatu, da je vise takvih koji ne vole, ne zele da vode brigu o svojoj do juce ljubavi - a to su muskarci
moze razlog razvoda da bude ovaj ili onaj ali
ovde se govori o neizlecivim bolestima

postavlja se pitanje: zasto zena u tom slucaju ostaje u braku?

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #18 poslato: Novembar 12, 2009, 10:46:44 posle podne »
Opet se sada vraćam.Ako ima ljubavi ima i razumevanja za bolesnog partnera.Ja sam se razbolela kad sam imala 24 god. sada imam 37 i on je uz mene svo to vreme.Trpio je moje sve teškoće.I kad sam nervozna i kad plačem i kad mi nije do sexa.Ali sve.Tu pričam o ljubavi.Jer da nema te ljubavi,verovatno bi onda otišao glavom bez obzira.Samo je ljubav ta koja održava vezu,sa bolešću i bez nje.
Mada opet samo iznosim svoje neko mišljenje i ono što ja osećam.

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #19 poslato: Novembar 12, 2009, 10:51:33 posle podne »
ne zele da vode brigu o svojoj do juce ljubavi - a to su muskarci
postavlja se pitanje: zasto zena u tom slucaju ostaje u braku?

U tom slučaju razlog mogu da budu deca,koja nisu kriva ni za šta.Ne znam,hvala Bogu nemam taj problem.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #20 poslato: Novembar 12, 2009, 11:10:52 posle podne »
i ja mislim da su deca razlog
ali zasto muskarcu deca nisu razlog da ostane?
neverovatna samoživost dotičnih

Van mreže raca

• Moderator
« Odgovor #21 poslato: Novembar 14, 2009, 01:23:47 posle podne »
Evo jos malo cinjenica iz tog istrazivanja.

Muškarci iz braka beže kad je najteže

Žene često bivaju ostavljene pred vratima lekara
Jedno američko istraživanje je iznelo na svetlost dana jednu tužnu istinu. Naime, verovatnoća da će muškarac ostaviti svoju teško obolelu partnerku je čak šest puta veća nego da žena ostavi svog bolesnog partnera.
....................
Predsednik Udruženja za brigu o obolelima od raka u Sijetlu, Mark Čemberlen, kaže da razlozi  zbog kojih muškarci ostavljaju obolele partnerke leže delom u njihovoj nesposobnosti da se brzo prilagode na činjenicu da postaju u pravom smislu reči stub porodice i da sada moraju da preuzmu brigu za domaćinstvo i porodicu.

Žene na antidepresivima

Istraživanje je pokrenuto jer su lekari na onkološkim odeljenjima američkih bolnica primetili da se razvodi gotovo uvek događaju kada je žena bolesna, najčešće od raka ili multiple skleroze.
....................
Utvrđeno je takođe da takvi pacijenti, dakle najčešće ostavljene žene, koriste više antidepresiva, češće bivaju hospitalizovani, ranije napuštaju hemoterapije i češće umiru u bolnicama.

Ceo tekst: Dw-world

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #22 poslato: Novembar 15, 2009, 12:08:20 posle podne »
Ovakvo ispitivanje je sprovedeno pre dve godine u Udruzenju MS CG. Tada je bilo: deset brakova je razvedeno zbog MS, a bracni supruznici koji su zdravi, odvode decu sa sobom, ili ih zadrzavaju kod sebe a obolelog bracnog supruznika isteruju iz doma.

Van mreže amia

• Član
  • **
  • Noli turbare circuloc meos
« Odgovor #23 poslato: Novembar 15, 2009, 12:10:53 posle podne »
porazavajuce :m2:

Van mreže Ledena Kraljica

• Član
  • **
« Odgovor #24 poslato: Novembar 21, 2009, 07:16:58 posle podne »
Kao neko ko je od rođenja invalid, i ko je uvek sagledavao stvari na isti način,(nisam živela i sagledavala  stvari iz jednog, pa sada gledam iz drugog ugla, moj život je oduvek bio ovakav) ne mislim i ne osuđujem ljude koji u slučaju bolesti partnera, napuste istog...Hteli mi to da priznamo ili ne, jako je teško prilagoditi se bilo kome ko je drugačiji...Nisam u kolicima, pokretna sam, po kući samostalna...ali na isto pitanje da li bi napustila dečka ako bi se razboleo i bio u gorem stanju od mene, 100% nesamostalan, sa 100% potrebom za negu, moj odgovor bi bio da...Možda sam za osudu, ali upravo je to jedan od razloga zašto sam sama...Bilo je prilika da budem i sa normalnim fizički zdravim momcima, ja sam to odbila, neke zbog nesviđanja, a neke upravo zbog tereta koji ne želim niko da nosi...Bar nisam do sad...Teško da ću od sad...Ne smeta mi što sam sama, i što znam da neke stvari nikad neću imati....jedino mi smeta manjak fizičke slobode...
Da, nikada ne bih dozvolila nikome da ostane sa mnom iz sažalenja ili zbog dece...Većina žena ostaje zbog ljubavi koju oseća prema muškarcu, a ne dece..Deca su izgovor...

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #25 poslato: Novembar 25, 2009, 12:07:56 posle podne »
ako pogledamo rezultate istrazivanje po tebi Ledena Kraljice ispada da zene vole vise, postojanije za razliku od muskaraca
to laska
ali ne bih rekla

zena je ta koja uvek, mora, treba, umije, zeni se namece takva uloga u drustvu
jos tome dodajmo ekonomsku zavisnost, tako da mislim da je rezultat ispitivanja kombinacija svega ovoga

• Član
  • **
« Odgovor #26 poslato: Novembar 28, 2009, 03:46:50 pre podne »
Ne mislim da žena ili muškarac više vole od onog drugog...(Nisam to ni rekla).Stvar je jednostavna ili voliš ili ne voliš...

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #27 poslato: Decembar 02, 2009, 12:06:37 posle podne »
teorijski ljubav lepo zvuči
malčice je drugačije u praksi :)

• Član
  • **
« Odgovor #28 poslato: Mart 04, 2010, 03:44:56 pre podne »
teorijski ljubav lepo zvuči
malčice je drugačije u praksi :)

Ako se ovo odnosi na moj post ok.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.