Autor Tema: Nalaz Magnetne rezonance- moze li mi neko reci koliko je lose  (Pročitano 5608 puta)

Van mreže Mina86

• Član
  • **
Nalaz Magnetne rezonance- moze li mi neko reci koliko je lose
« poslato: April 16, 2013, 12:32:02 posle podne »
Molila bih vas da mi neko protumaci nalaz magnetne rezonance, imam zakazano za 5 dana kod neurologa , ne mogu toliko cekati  :m3:
Ekstraerebralni likvorski prostori na konveksitetu cerebralnih i cerebralnih hemisfera su normalne velicine i izgleda; ne uocavaju se ekstraaksijalne tecne kolkcije. Komorni sistem normalne morfologije bez dilatacije i bez asimetrije.
U beloj masi gornjeg frontalnog girusa levo, u supraventrikularnoj i paraventrikularnoj beloj masi obostrano te u dubokoj beloj masi temporalnih reznjeva uocava se vise fokalnih T2/Flair lezija demijelinacione geneze od 2mm do 1.5 cm.
U parenhimu ponsa i cerebeluma vise fokalnih demijelinizacionih lezija od 2-8mm.
Nakon aplikacije paramagnetnog kontrasta se ne registruje patolosko pojacanje inteziteta MR signala (nema ostecenja krv-mozak barijere.
Ocni bilbusi normalne morfologije. U selarnoj regiji se ne uocavaju patolosko promene. Paranazalne supljine su bez patoloskog sadrzaja i inflamatornih manifestacija. PC uglovi slobdni, u predelu srednjeg uha i mastoida se ne uocavaju znakovi inflamacije.

ZAKLJUCAK:

1. Vise fokalnih demijelinacionih ostecenja u supratentorijalnoj beloj masi, parenhimu mozdanog stabla i cerebeluma sa morfologijom demijelinizacionih lezija.
2. Ne uocavaju se lezije sa morfologijom aktivnih plakova
 sys

Van mreže naca

• Global Moderator
  • Pol: Žena
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Dg: MS
  • Grad: NBgd
Odg: Nalaz Magnetne rezonance- moze li mi neko reci koliko je lose
« Odgovor #1 poslato: April 16, 2013, 01:18:08 posle podne »
Mina ,vrlo je nezahvalno išta prokomentarisati,bez obzira koliko dugo smo u ovim vodama,nismo stručni za to.
Strpi se još ovih par dana i najbolje objašnjenje ćeš dobiti od svog neurologa.

Van mreže Mina86

• Član
  • **
Odg: Nalaz Magnetne rezonance- moze li mi neko reci koliko je lose
« Odgovor #2 poslato: April 16, 2013, 01:20:07 posle podne »
Ne preostaje mi nista drugo onda nego da saceka i taj ponedeljak :/
Hvala Naco na odgovoru  :n23:

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.