Autor Tema: Mononukleoza  (Pročitano 15955 puta)

Van mreže naca

• Global Moderator
  • Pol: Žena
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Dg: MS
  • Grad: NBgd
Odg: Mononukleoza
« Odgovor #15 poslato: Avgust 14, 2009, 08:39:56 posle podne »
Hvala Skler :)
Glasala sam -ne znam

Van mreže raca

• Moderator
« Odgovor #16 poslato: Avgust 14, 2009, 10:36:54 posle podne »
I ja sam glasala - ne znam.

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #17 poslato: Avgust 15, 2009, 08:15:15 pre podne »
I ja ne znam. Imala sam jednom sa 18 godina gnojavu anginu, to je bila dijagnoza, a simptomi su bili kao za mononukleozu, ali nikada nisam radila antitela, pa ne znam sta je zapravo bilo.

Van mreže Ha Even

• Zabranjen
« Odgovor #18 poslato: Avgust 16, 2009, 06:19:41 posle podne »
U mladosti sam često imala angine, dobivala antibiotike, tada nisam čula da mononukleoza uopće postoji pa tako ni ne znam jesam li ju imala. Imala ju je osoba u obitelji pa je moguće da je neka od angina bila mononukleoza.

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
  • Dg: MS
« Odgovor #19 poslato: Septembar 15, 2009, 12:46:15 posle podne »
ja mogu da kažem da nisam bolovala jer sam bila na institutu na odjeljenju za virusologiju i serologiju radilu su mi analize (elisa) gdje su mi se stavke pokazale kao negativna antitela u klasi IgM i IgG.(ako je to to :m1:)

Van mreže pjesma

• Član
  • **
« Odgovor #20 poslato: Septembar 15, 2009, 12:52:23 posle podne »
ne znam

Van mreže jelena

• Član
  • **
  • drži se čvrsto...zubima za vetar
« Odgovor #21 poslato: Septembar 24, 2009, 11:45:29 posle podne »
pa sad ne znam, glasala sam da sam imala, ali nisam radila ta antitela tako da ne znam, mislim da jesam po simptomima, ali nikad se ne zna dok stvarno neodeš na pregled, možda i nisam , bacili ste me u dilemu ::)

Van mreže Jelena78

• Novi član
  • *
« Odgovor #22 poslato: Mart 11, 2011, 09:33:41 posle podne »
Verujte mi da ste imali mononukleozu znali bi. Meni je dete prelezalo mononukleozu, kod te bolesti dolazi do uvecanja jetre i slezine, zlezde iza uveta su velicine oraha. Tako da ta bolest nemoze da se pomesa sa gnojavom anginom, a ukoliko se pomesa nemoza da se izleci i dolazi do vellikih komplikacija (pucanje jetre/slezine), cak i do smrti. Uglavnom se leci penicilinom i obavezno je strooooogo mirovanje.
Tako da ukoliko ste je imali znali bi.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.