http://www.medicalnewstoday.com/articles/181717.phpЕво и Google-превод текста
„МСРЦ коментаре на Универзитету Стенфорд Наводно Заустављање ЦЦСВИ третмани након два озбиљна Нежељена Евентс
Истраживачи на Универзитету Стенфорд су заустављена за лечење хроничне венске инсуфицијенције цереброспиналног (ЦЦСВИ) због две озбиљне нежељене догађаје који можда није тачно исказане у неким новинама.
Донета је одлука од стране Универзитета након што је пријављено да се двоје људи су доживели озбиљне нежељене догађаје следеће операције приликом сент Врати венама пацијената, поступак се сматра да исправна помогне исправни ЦЦСВИ.
Један болесник је умро од мождане хеморагије након поступка у августу 2009, а други захтева хитне операције отвореног срца, у новембру 2009, након Југуларна вена сент дислодгед и преноћио у десне коморе срца.
Др Џефри Дунн, директор сарадник МС центра Стенфорд је, позивајући се на другим Неуролози да говоре о потенцијалним "опасности" од недоказане поступка рекао: "Ако не могу ништа учинити да заштити МС пацијената са потенцијално разарајућим ефектима лажне наде или ризика инвазивних и недоказане третмана, ја сам срећан да то учини ".
И, шта нам је сад?
И сама сам запоцела „ЦЦСВИ коло“, али ово...
И др Замбони је негде рекао да је стент друго, па и треце решење, и да је балон увек бољи избор, макар употребљен и после рестенозе
Стент је бољи избор свакако код артерија, али не и код вена (разлицити притисак, постојање стентова предвидзених за артерије, опасност да се стент помера....)
Треба све поделити са другарима, јел тако? Па, другари, размислите
Поздрав