Hendi-društvo

Dg => Paraplegija i Kvadriplegija => Temu započeo: sanjo Januar 06, 2012, 10:54:36 posle podne

Naslov: Mokrenje
Poruka od: sanjo Januar 06, 2012, 10:54:36 posle podne
Na koji nacin rjesavate problem mokrenja?
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: motomed3108 Januar 07, 2012, 04:00:05 posle podne
Ja nosim urinar-kondom kateter!
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: nikola123 Januar 17, 2012, 03:58:19 posle podne
Ja na vise nacina urinar praznjenje lupkanjem zavisi kako mi sta odgovara uglavnom nije problem. Urinar mi najvise koristi kada idem negde na put a kada sam kuci retko...
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: desant April 21, 2012, 11:10:40 posle podne
Botox dobijes u mokracni mjehur i tako pomocu jednokratnih katetera se ispisavas.  Drzi oko 6-8 mjeseci ...To je najbolji nacin ,ali mislim da se tu jos ne praktikuje
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: Roxi April 24, 2012, 02:33:25 posle podne
Hajde molim te malo pojasni - botox opusti misice mokracne besike pa ona moze da se puni ali zar ne opusti i sfinktere? Mozda nisam dobro shvatila... Mogu li i zene tako da rese problem mokrenja?
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: desant April 24, 2012, 04:18:55 posle podne
Botox opusti mokracnu besiku i ona moze primiti vise mokrace nego obicno...mada urolozi ne preporucuju preko pola litre u mjehuru,da se mokraca nebi vracala nazad prema bubrezima...Ja ovo koristim vec 6-7  godina i prezadovoljan sam sa tim..Ne opusta sfintere ,ti sa kateterom se ispraznis,mislim na jednokratni kateter...
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: Roxi April 24, 2012, 10:34:02 posle podne
Nikada sama sebi nisam ubacila kateter... Kome da se obratim za botox u svrhu resavanja mokrenja? Logicno - urologu. Probacu da se informisem.
Desant, hvala ti za ovu informaciju. Ja iaonako imam velikih problema s urinarnim infekcijama ovo bi mozda moglo pomoci.
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: Roxi April 24, 2012, 10:35:55 posle podne
Mozes li da mokris bez katetera? Da isprovociras Lupkanjem ili naprezanjem?
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: nikola123 April 27, 2012, 01:35:09 posle podne
Kako stavis samom sebi kateter. Mislim sve ok ali covece nije to bezazleno pogotovo sto i kateteri izazivaju urinarne infekcije vrlo lako. Tako da ne znam. Roxy ako imas urinarne infekcjije moja ti je preporuka da uzmes odmenjsku vodu ja sam pre morao ici kolima na neko brdo sa nekim pa da tocim u kante. Sada je imas u balonima od po 5 l. Stvarno je dobra meni je barem pomogla. Isto tako ja pijem neke kapi od divljeg origana i uopste nemam problema hvala bogu. A ovo sa botoxom ne znam meni ovo mnogo lose izgleda....
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: sanjo April 27, 2012, 01:59:21 posle podne
roxi koja ti je dg.??
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: miloskg April 27, 2012, 04:02:57 posle podne
I ja generalno imam problem sto cesto idem u wc. Medjutim devojka se proveravala i ustanovi da ima u urinu eserihiju. Ja dao moj urin i imam bakterije, tako da sad ide urino kultura!

U pocetku sam mislio da je to od MS sto idem cesto, ali izgleda da se ipak bakterije u pitanju!

Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: nikola123 April 28, 2012, 12:13:22 pre podne
Ovo vec ide u urinarne infekcije. Ali nema veze ja nisam za ovu stvar sa botoksom iz mnogo razloga. Neke od njih sam vec naveo. Ja sam imao problema sa urinarnim infekcijama i ono sto je bitno jeste ukoliko se ne kreces puno da pijes tecnosti. Najmanje 1.5 litar. Ne govorim ovo zato sto to doktori govore vec iz licnog iskustva. Ako mozes vise super.
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: Roxi April 28, 2012, 05:18:10 posle podne
Moja dg. je MS ali sam generalno fizickog stanja kao paraplegicar. Noge ne "rade" ruke su u redu.
Imam problem sa urinarnim infekcijama, godinama. Probala sam mnogo toga ali uspeh je slab i kratkotrajan.
Ja se necu upustiti u probu botoxa jer nema sanse da se samostalno kateterizujem. Kao zeni meni je to vrlo problem, a i infekcije su ucestalije plasiranjem katetera. Mislim da je muskima lakse. Mada, mislim da je bolje resenje za muskarce urinar-kkondom. No, svak zna sta mu najvise odgovara.

Prvi put cujem za odmenjsku vodu. Ima je u slobodnoj prodaji? Od kad koristis kapi origana? Gde ih nabavljas?
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: nikola123 April 28, 2012, 10:10:47 posle podne

Da odmenjske vode ima gde hoces. U balonima po 5 l. Ulje origana odes u apoteku i pitas ulje od divljeg origana i dace ti http://www.origanoulje.com/ evo link ja koristim ovo sada da li ima nekih vise vrsta ja stvarno ne znam. Malo je gadno da se  pije ali ok. Ma kakava kateterizacija to urinarna infekcija u najavi:).
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: Daša April 28, 2012, 10:12:17 posle podne
„Odmenjska” se prodaje u ambalaži od 5l, 1,5l, 0,5l, 0,25l   :grr: http://www.ekofarm.rs/index.php/sr/odmenjska-voda
Odmenjska voda se moze kupiti u mnogim  trgovinama u Novom Sadu.
Meni je bio veliki problem ucestalo mokrenje (svakih 10-15 min),koje se poslije  terapije Mitoxantrona dosta popravilo, iako sam i dalje  pila veoma malo tečnosti,iz straha,da ne bih morala često mokriti i normalno je da sam imala  bakterije. To se stalno vrtilo u krug, sve dok mi nije urinokultura pokazala da imam bakteriju morganella  morgani,(to je bilo pre nekoliko godina ,sećam se ,patronažna sestra koja mi je dolazila 2x na dan dati injekciju,prokomentarisala je"morganella morgani, pa to je kao glumica") :)hah...posle tih injekcija...konačno mogu izdržati 2h bez odlaska u toalet.
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: sanjo Maj 01, 2012, 10:09:39 posle podne
Roxi, da bi ti dao bilo kakav savjet moram znati detalje, u smilu na koji nacin mokris (spontano ili ne, zatim koliko cesto, dali imas osjet i sl.)
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: Roxi Maj 02, 2012, 04:36:04 posle podne
Evo mog stanja sto se tice mokrenja: ja to obavim uglavnom spontano, u pelenama. Kad nemam infekciju obicno mokrim na 2-3 sata. Uglavnom osetim potrebu za mokrenjem ali ne mogu da ga odlozim.  Kad sam na wc solji mogu uz blagu masazu donjeg stomaka da isprovociram mokrenje. Mislim da se moja mokracna besika ne prazni do kraja kad spontano mokrim. Kad imam infekciju, kao sad trenutno, mokrim cesce i pecka me dok mokrim.
Nema sanse da sama sebi ubacima kateter, necu ni da pokusam to da uradim.
Narucila sam ulje divljeg origana probacu i njega - kad zavrsim s antibioticima - samo da dobijem antibiogram...
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: nikola123 Maj 03, 2012, 10:15:22 pre podne

Roxi moja ti je preporuka posto i ja se praznim na slican nacin da i kada nemas infekciju da se praznis barem na 5 sati. Ako imas mogucnost lezi i masiraj stomak (perkusija) i isprazni besiku do kraja. Za ovo ti treba malo vezbe da bi osetila gde su cvorici na besici ali kada se uvezbas moci ces da ispraznis besiku 100%.
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: Roxi Maj 03, 2012, 08:46:02 posle podne
Hvala ti Nikola123.
Probacu, mislim da bi to pomoglo najvise. Valja biti uporan...
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: miloskg Maj 03, 2012, 09:01:59 posle podne
Stigla urino kultura i patogene klice nisu nadjene, sto dalje znaci da ovo mokrenje ludi od ms-a :(

Za sad nije bas toliko strasno, ali kad osetim potrebu za mokrenjem, mogu max minut dva da izdrzim, posle toga krece samo da curi!

Trudim se na ne pijem bas mnogo vode ali mislim da ni to generalno nije dobro.

Videcu koliko ce ovo stanje da poraje ali moram da razmisljam da nesto preuzmem povodom ovoga.

Inace na poslu me vec zovu upisanko :D Znaju oni zbog cega je sve ovo, i to je vise iz zezancije, a mene iskreno i ne smeta :D
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: nikola123 Maj 04, 2012, 10:45:19 pre podne

Ako ne pijes dosta vode onda ce bubrezi da ti stradaju a i dajes podlogu bakterijama da se razmnozavaju. Ako mozes pij dosta limnuade to mi je rekla moja doktorka iz ue. Jer kiselost mokrace ne dozvoljava bakterijama da se razmnozavaju. NIsta roxi tu smo da pomognemo:).
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: sanjo Maj 05, 2012, 12:35:56 pre podne
Mislim da sam shvatio, vidi nisam doktor mr. fizioterapije sam, pokusat cu da ti objasnim koliko je to moguce. Prilikom upalnog procesa pelene ti prilicno pomazu da to bude jos gore. Ipak najjveci je problem sto nemozes da zadrzis mokraču. Jedini nacin da bi smanjila upalu jeste da se praznis kateterom češće. Više upala za redom moze da napravi dosta problema od mjehura, moračnih kanala itd. To sto kazes da ti nepada na pamet staviti kateter pokusat cu docarati, clan sam Gorske Sluzbe spasavanja, tako da kada smo na terenu nepostoji rjec nemoze, moze se i na nebo popeti samo treba naci nacin, a sve za spas ljudskog zivota, a ne ubaciti jedan bezvezni kateter na pola minuta ili minut. Također mozes da izvjezbas svoj mjehur da zadrzis mokracu ali za to treba vremena i truda, toliko od mene ako imas sta da pitas tu sam :D
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: nikola123 Maj 05, 2012, 10:18:40 pre podne

Sanjo i ja mislim da nesto ako se mora onda je nema druge nego to uraditi. Ali ubacivanje katetera donosi vecu infekciju nego li pelena. Isto tako svako oseti kada treba da ide u wc. To jest na primer licno meni skoci pritisak ili pocnem da se znojim bez razloga. Isto tako stavljati samom sebi kateter mogu jednom,dva puta ali stavljati kateter svaki dan ja licno nisam za to. Niti milsim da bi bilo koji doktor odobrio. Ne znam koja si dijagnoza ali koliko vidim nisi u kolicima cim si u gorskoj sluzbi:).
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: sanjo Maj 05, 2012, 11:13:43 pre podne
Mislim da sam rekao magistar fizioterapije sam, i pripadnik gss-a, mislim da me niste shvatili, da trajni kateteer donosi vece probleme u odnosu na pelenu tacno je, ali da stavlja i vadi kateter svakih par sati, znaci isprazni se i izvadi to je stvar koja donosi najjmanje infekcija i najjucinkovitije je.
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: Roxi Maj 05, 2012, 02:53:34 posle podne
Sanjo, ja sam zensko - znaci meni je ubacivanje katetera komlikovanije nego muskarcu. Muski vide otvor u koji treba da smeste kateter, a ja kako da vidim? Akrobacije uz ogledalo? Moja dg je MS, znaci "blago" nespretna uz cest umor... Osim toga tako cesto ubacivanje katetera zar ne izaziva iritaciju uretre?
Ne dovoljno praznjenje mokracne besike meni donosi stalne infekcije. U tom zaostalom urinu se mnoze bakterije.
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: nikola123 Maj 05, 2012, 03:07:32 posle podne

Roxi ja mislim da sam ti ja dao najbezbolnije resenje. Treba malo vremena ali sigurno ces isprazniti besiku 100%. Dakle lezi i lupkaj po besisci i trazi cvorice. Na taj nacin ces isprazniti. Ja sam 10 godina u kolicima i ne znam ni jednog invalida koji samom sebi vrsi kateterizaciju. Ok bi bilo da ja to moram jednom da uradim ali na tri sata ma daj.
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: Roxi Maj 05, 2012, 04:01:57 posle podne
Da Nikola, i ja mislim da je to najbolja resenje. Uostalom nismo svi isti, ne odgovara svakom isto. Vidis, Desant se godinama kateterizira i to mu je odlicno, ja to ipak ne mogu, a eto ni ti nisi za to.
Svak treba da radi ono sto mu odgovara ali nije lose znati kakve sve mogucnosti postoje pa izabrati  ono sto nam je najbolja.
Raspisah se... ;)
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: nikola123 Maj 13, 2012, 11:19:03 pre podne
Roxi jel se stanje popravilo. Nadam se da su kapi pomogle meni su pmogle kada mi je trebalo.
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: Roxi Maj 13, 2012, 05:14:20 posle podne
Od 1.05. sam na terapiji antibioticima. Ispila sam 2 kutije Palitreksa i sad sam jos 2-3 dana na Nitroksolinu. Zadnjih 5 dana redovno uzimam kapi - 4 puta po dve. Ne mogu vise jer mi jako "prze" sluznicu usana ali mislim da cu, kad zavrsim sa Nitroksolinom, povecati dozu na 3 kapi. Picu ih jos 15 dana posle terapije i onda napraviti pauzu.
Veliki ce uspeh biti ako 14 dana posle Nitroksolina ne dobijem infekciju. Videcemo, javicu na vreme ako se nesto desi.
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: sanjo Maj 20, 2012, 12:33:51 posle podne
Roxi, pripremio sam par clanaka za tebe, ostavi mail.
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: Roxi Maj 20, 2012, 01:22:06 posle podne
Poslala na pp.
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: Roxi Maj 20, 2012, 09:20:07 posle podne
Proslo je svega 24h od kako sam popila zadnju kapsulu Nitroxolina i vec osecam poznato, odvratan miris urina, boli me stomak, lose se osecam... sto sve zajedno znaci da sam vec u infekciji!... Uredno pijem ulje origana.
I, toliko o ulju! Bar sto se mene tice.
Iskreno sam se ponadala da ce biti dobro.
Odavno nisam pokusavala sa alternativnim lecenjem. I necu pokusati, zadugo. Opet.
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: naca Maj 20, 2012, 09:48:35 posle podne
Roxi,pogledaj i staru temu o urinarnim infekcijama

http://www.hendidrustvo.info/forum/index.php/topic,1288.msg238661.html#msg238661
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: nikola123 Maj 20, 2012, 10:39:22 posle podne
Proslo je svega 24h od kako sam popila zadnju kapsulu Nitroxolina i vec osecam poznato, odvratan miris urina, boli me stomak, lose se osecam... sto sve zajedno znaci da sam vec u infekciji!... Uredno pijem ulje origana.
I, toliko o ulju! Bar sto se mene tice.
Iskreno sam se ponadala da ce biti dobro.
Odavno nisam pokusavala sa alternativnim lecenjem. I necu pokusati, zadugo. Opet.
Ne znam sta da ti kazem roxi meni je ulje pomoglo. A i to sto sam ti vec naveo da se trudim da svaki put besiku ispraznim do kraja. Isto tako svaki dan popijem po 1.5 l vode najmanje. Ne znam sta da ti kazem meni je ulje pomoglo.  Nadam se da ces anci resenje. I probaj ovo praznjenje sa lezanjem i praznjenjem besike. To su sve stvari koje ti ja mogu reci jer znam da su meni pomogle.
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: nikola123 Maj 20, 2012, 10:50:57 posle podne
Ne znam kako da izmenim ovde ne vidim probaj roxi kupi balon od 5 l i popij odmenjske vode. I pij je stalno sada ti govorim sve stvari koje su mi pomogle kada sam imao problema. Jer meni anitibiotici nista nisu pomagali.
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: Roxi Maj 21, 2012, 10:36:45 pre podne
Nikola u svakom slucaju ti hvala. Puno ti hvala!
Naco, hvala ti!
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: nikola123 Jun 09, 2012, 04:08:58 posle podne
Roxi kako si jel popustila infekcija. Juce sam sedeo sa covekom koji je isto u kolicima. I prica mi kako je imao urinarne infekcije i da umalo nije umro od toga. I kaze kako pije vodu preko neih srebrnih stvari i to vec dve godine i da nema infekicja ni malo. Kaze bilo sta srebrno u casu. Ja se mislim da probam samo hvalal bogu nemam urinarnih infekicja ne skodi da se proba njemu je pomoglo :).
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: miloskg Jun 09, 2012, 04:22:53 posle podne
Imate srebrnu vodu u apotekama da kupite, kazu da je dobra za razne stvari :D

Uglavnom kod mene sa uriniranjem je problem sto ne mogu dugo da se suzdrzim kada se javi potreba za mokrenjem, no iskreno muskarcima je mnogo lakse zato sto je svako drvo napolju wc :D a to dal me neko gleda ili ne, neka gleda ima i sta da vidi :D a ako me vidi komunalni ispektor i pise kaznu, sudija ce valjda da ima razumevanje kad joj pokazem dijagnozu :D

Uglavnom nekad me bas posle 1 case tera 2-3 puta za redom a nekad popijem litar vode i nema ic da ode u mokracu!

Bas sam pricao skorije sa skolskim drugarom o tome, i kaze mi on da sam ja i dok smo isli u srednju skolu bar 2-3 puta za smenu odlazio u wc, samo je razlika sto sam tada mogao da se strpim a sad ne :(
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: Roxi Jun 09, 2012, 11:03:37 posle podne
Infekcija je i dalje vrlo uporna. Samo smenjujem antibiotike... Znam da ni to nece vecno ali... nemam resenje. Srebrnu vodu sam i ja pila ali to kod mene ne "pali". Ne znam zbog cega.
Jos uvek ne idem dalje od opsteg lekara. Ne verujem ni specijalistima. Sve se na kraju svede na to da na kraju buden iznaltretirana uz kratkotrjni boljitak.
U "cosku" sam.
U medjuvremenu sam pocela da radim u jednoj veterinarskoj ambulanti (volontiram pripravnicki)  sto znaci da je radno vreme od 17 - 21h. Par sati pre i u toku radnog vremena izbegavam da pijem tecnost... Ni to nije dobro,...
Kad zavrsim antibiotike u narednih 24h evo je infekcija opet.
svodim se na to da je moj najveci problem E.colli. MS je tu onako usput... :)
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: nikola123 Jun 09, 2012, 11:31:32 posle podne
Pa uzmi neki nakid od srebra i pij preko njega nece da skodi :).
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: Roxi Jun 10, 2012, 05:24:09 posle podne
Mislis da moze tako da se dobije srebrna voda? Sumnjam.... No, nista me ne kosta da probam.
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: nikola123 Jun 10, 2012, 08:49:40 posle podne
Ne znam stvarno on se hvali na sva zvona... Kaze da je bio u slicnoj situaciji kao i ti pre dve godine. I da je tako pijo vodu i svu tecnost... I nikako drugacije sada je napravio srebrnu casu i samo iz nje pije. Ja ne znam nisam probao samo prenosim mozda i upali nikada se ne zna... I da mora 1.5 do 2 l vode dnevno...
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: miloskg Jun 10, 2012, 11:22:52 posle podne
to oko 1,5 do 2 litra vode je zesca zabluda! Treba da se unese do 2 litra tecnosti, ali ako jedete supu, uneli ste 1 tanjir tecnosti, ako pojedete jabuku uneli ste 100ml tecnosti.

Jer nije normalno za nekog ko se hrani tako tecnom hranom da unosi jos 2 litra vode!!
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: desant Jun 11, 2012, 11:44:16 pre podne
Roxi ,nisam  bas 100 siguran ,ali mislim da postoji i nacin za zene tj kako se kateteziraju,nesto pomocu ogledala...I pogresno je misljenej  da kateteziranje pogoduje  infekcijama ,cak naprotiv ,oni kazu da 5-7 puta kateteziranja smanjuje preko 50% urinarne infekcije..Najbitnija stvar u svemu je licna higijena  pri kateteziranju..I ja ponekad imam problema sa infekcijama ali najcesce    zbog smrzavanja vani  ili zbog zurbe ....
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: desant Jun 11, 2012, 11:45:48 pre podne
Evo i nekakvih adresa koje mogu pomoci u vezi toga  www.lofric.se  ili  www.coloplast.se
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: nikola123 Jun 11, 2012, 02:45:04 posle podne
Imate srebrnu vodu u apotekama da kupite, kazu da je dobra za razne stvari :D

Uglavnom kod mene sa uriniranjem je problem sto ne mogu dugo da se suzdrzim kada se javi potreba za mokrenjem, no iskreno muskarcima je mnogo lakse zato sto je svako drvo napolju wc :D a to dal me neko gleda ili ne, neka gleda ima i sta da vidi :D a ako me vidi komunalni ispektor i pise kaznu, sudija ce valjda da ima razumevanje kad joj pokazem dijagnozu :D

Uglavnom nekad me bas posle 1 case tera 2-3 puta za redom a nekad popijem litar vode i nema ic da ode u mokracu!

Bas sam pricao skorije sa skolskim drugarom o tome, i kaze mi on da sam ja i dok smo isli u srednju skolu bar 2-3 puta za smenu odlazio u wc, samo je razlika sto sam tada mogao da se strpim a sad ne :(
Milose ne znam koja si dijagnoza ali bih te molio da ne govoris takve stvari. Ljudi koji se ne kreci tj. su u kolicima moraju da piju znatno vise tecnosti. Da im bubrezi ne bi otkazali. Kada covek hoda moze da popije i casu vode dnevno i da ne bude problema (bas iz razloga koje si naveo). A mi u kolicima moramo da popijemo po 1.5 l vode (najbolje probao sam i sa sokovima ali voda najbolje cisti bubrege).
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: Roxi Jun 11, 2012, 04:21:45 posle podne
Ljudi, hvala vam svima na preporukama kako da resim svoj problem.
Ipak sutra moram otici da izvadim krv, da uradim ultra zvuk komletnog abdomena i da odem kod urologa. Htela ili ne moram jer ni opsti lekar ne moze da mi pomogne vise tj. ne usudjuje se da mi prepisuje antibiotike.
Taman cu se posavetovati s urologom oko samokateteriziranja. Nadam se da je upoznat s tim.

Desant, da si malo blize mogla bi doci na kurs kod tebe ;) Garantujem da kad budem pitala doktora o tome, nece imati pojma o cemu pricam...
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: miloskg Jun 11, 2012, 04:54:54 posle podne
Ok nikola, ima smisla za ljude u kolicima da treba da piju toliko vode!
Ja sam rekao u globalu da je zabluda da treba da se pije minimum 2 litra vode dnevno, da to treba da se preformulise u unos 2 litra tecnosti dnevno!
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: Roxi Jun 12, 2012, 04:45:55 posle podne
Bila sam danas kod urologa. Pre toga izvadila krv i uradila ultra zvuk stomaka. Nalazi su odlicni - krv sjajna, uz odlican - nigde nikakve patologije. Urolog mi je rekao da vise nikako ne uzimam antibiotike jer sam usla u fazu kad ih je previse za moje, i onako, "vakcinisane" bakterije koje se vrlo lako navikavaju na njih.
Za sada stvari stoje ovako - mesec dana pijem Uro-balans (to je lek/probiotik na biljnoj bazi) 2x dnevno i pijem vode 5l dnevno. Ovo za 5l vode je meni apsurd - kako to da izvedem?! Da narednih mesec dana sedim na wc solji i pijem vodu?! Kateter ne dolazi u obzir! To je on rekao. E sad bi bilo odlicno da se samokateteriziram.
E da, o tome nista ne govori jer nije imao pacijenta koji to radi.
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: nikola123 Jun 12, 2012, 10:00:14 posle podne
O kateterima ne znam mnogo da ti kazem roxi. Ali ja sam pijem dosta vode i ne znam kako moze da se popije 5l vode... Ja uspem dva litra dnevno tako sto naspem u flasicu od aqua vive 0.75 l i tako mi lako popiti. Jos sam stavio kao neko srebro u flasicu pa ce mo videti sta kaze. Ja hvala bogu nemam infekcija ali 5l vode pa ne znam to je ceo balon vode...
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: Roxi Jun 13, 2012, 12:20:46 posle podne
:) u pravu si, to je ceo balon vode. Mislim da je i doktor malo iskarikirao - kad kaze 5l popicu sto vise.... Ja sam isplanirala da kupujem prolom vodu i da pijem jednu do dve flase dnevno. To bi bilo 3l. Ako uspem bicu prezadovoljna.
Stomak me hronicno boli i od antibiotika. Dacu sve od sebe da ispostujem doktora jer bi to znacilo da se skinem, na kraju, s antibiotika. To bi za mene bio novi zivot!
Naslov: Odg: Mokrenje
Poruka od: nikola123 Jun 13, 2012, 03:00:11 posle podne
Srecno to je jedini nacin pij vodu ako mozes popij i pivo koliko da preseces vodu... A i pivo je zakon za mokracne kanale moj drug je izbacio sa pivom kamen iz mokracne besike :).
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.