Autor Tema: Vadjenje novih dokumenata, licna karta, pasos i dr.  (Pročitano 167042 puta)

Van mreže naca

• Global Moderator
  • Pol: Žena
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Dg: MS
  • Grad: NBgd
Odg: Vadjenje novih dokumenata, licna karta, pasos i dr.
« Odgovor #15 poslato: April 20, 2009, 11:29:24 pre podne »
Kako si uspeo da završiš bez čekanja?

Van mreže bandja

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #16 poslato: April 20, 2009, 11:41:16 pre podne »
lepo dobar dan ja doso,jeste uzeli broj nisam,morate da uzmete broj itd,ja im lepo vrlo kratko objasnim da mogu da se izmokrim u stanici milicije a i stolica me zeza a i zatvor za invalide jos nisu napravili tek 2012god,normalno u papirima od dr.pise da nesmeju da me nerviraju pa da nepravim p****rije da mi to zavrsimo odma i oni normalno zavrse odma........

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #17 poslato: April 20, 2009, 04:05:53 posle podne »
 mali1 mali1 mali1 Hahahaha, svaka ti čast, Bane.
 mali1 mali1 mali1

Van mreže bandja

• Član
  • **
« Odgovor #18 poslato: April 20, 2009, 04:10:10 posle podne »
Hvala,inace ja sam takav bilo gde i uvek uradim ono sto sam zamislio nisam ja kriv sto me strefio MS za 20 god ce da nam bude bolje to je rekao jedan politicar eeeeeeee samo da je vise ovakih kao ja........

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #19 poslato: April 21, 2009, 07:37:38 pre podne »
Svaka ti cast Bane.
Ja se mislim da tako nesto isto uradim. Ajde da stojim to bih jos i mogla, ali toalet da ne vidim 4 sata, to mi je misaona imenica.
Detetu sam vadila pasos i nismo cekali jer deca idu u Zemunu preko reda. Ali za sebe ne znam kako cu, moracu neku vezu da jurim.

Van mreže bandja

• Član
  • **
« Odgovor #20 poslato: April 21, 2009, 06:11:40 posle podne »
Imate na saitu mup-Srbije,trudnice,zene sa decom i invalidi idu prekoreda .

Van mreže naca

• Global Moderator
« Odgovor #21 poslato: April 21, 2009, 07:10:08 posle podne »
Eh Bane,piše,a piše i u drugim ustanovama,al nama sa MS koji smo iole pokretni ne piše na čelu da je imamo.
Da nosim medicinsku dokumentaciju ,da pokazujem redom,baš nisam za tu varijantu,a o nekoj invalidskoj kartici ,ili potvrdi,tako nešto nisam razmišljala.
Ja se snađem sa službenicima,al oni koji čekaju,hoće da me rastrgnu.

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #22 poslato: April 22, 2009, 07:31:17 pre podne »
Slazem se Naco. Mene sa detetom nisu hteli da puste samo da pitam da li pravilo da deca ne cekaju vazi i subotom. Bilo je samo preko mene mrtve ces proci. Vikali su, dete mi se totalno zbunilo. Kada smo izasle, tata je pita sta je bilo. Ona je samo rekla neki ludaci su urlali na mamu.
Kada bi nabavili neke kartice i za nas to bi bilo odlicno, jer mi nismo invalidi, krecemo se, ali zato iz sto i jednog razloga u redu nema sansi da stojim.
A kada me vidis, svi bi rekli vidi je kako se sredila i jos laze. I nasminkana, bas je ona bolesna. Vec vidjeno.
Veza ruls u Srbiji i dalje.

Van mreže bandja

• Član
  • **
« Odgovor #23 poslato: April 22, 2009, 08:44:54 pre podne »
To je problem naseg zakona ,treba jedinstvene legitimacije da postoje za invalide,jer markica za parkiranje invalidska upisan je br kola pa nije auto invalid nego ja auto put isto ako idem sa drugim autom ja placam drumarinu i ima mnogo primera,ja sam i dok sam bio u relativno dobrom stanju uvek bio bezobrazan i nisam obracao paznju na druge sta kazu nego zavrsim posao a oni nek se cesu.......

Van mreže naca

• Global Moderator
« Odgovor #24 poslato: April 29, 2009, 02:34:33 pre podne »
Lakše do pasoša i ličnih karata na Novom Beogradu

Policijska stanica Novi Beograd počeće od ponedeljka, 27. aprila, sa prijemom zahteva za izdavanje pasoša i ličnih karata na još jednoj lokaciji u ulici Omladinskih brigada 1 ( zgrada „SIV-a 3“, preko puta Policijske stanice „Novi Beograd”).
...........
Radno vreme je od 8 do 20 časova radnim danima, kao i subotom
.............
Na teritoriji Beograda građani mogu da podnesu zahtev u bilo kojoj policijskoj stanici, kao i u Ljermontovljevoj ulici 12a, nezavisno od toga u kojoj beogradskoj opštini imaju prijavljeno prebivalište.

Ceo tekst : NBG info

Van mreže draggutin

• Član
  • **
« Odgovor #25 poslato: Novembar 19, 2009, 09:00:48 posle podne »
Ja sam čuo , nije 100% provereno ali jeste 90%  da u opštini Rakovica invalidi
Subotom mogu sve dokumenta " povaditi" ;D , tada nema "žive duše" u opštini ,
osim nas i nekog dežurnog službenika  ;D

Van mreže VERICAkg

• Član
  • **
« Odgovor #26 poslato: Januar 21, 2010, 09:47:55 posle podne »
Osobe sa invaliditetom koje zive u Kragujevcu mogu da izvade pasos i licnu kartu bez cekanja i velikih redova. Potrebno je da dodju u klubu mladih osoba sa invaliditetom svake srede od 14-15:30 u ul Kneza Mihajla 34 sa potrebnom dokumentacijom. Potpisu zahtev i kroz 15-ak dana dodju da uzmu svoja dokumenta. Videla sam da je Naca pisala sta je potrebno od papira pa da ne pisem opet. Dobro je sto su nam ljudi iz SUPa izasli u susret i postedeli nas cekanja u silne redove.

Van mreže naca

• Global Moderator
« Odgovor #27 poslato: Maj 26, 2010, 01:50:16 posle podne »
Uskoro izvodi u nekim poštama, od septembra i pasoši
Beta | 26. 05. 2010.

Stanovnici pet gradova u Srbiji uzimaće od narednog meseca, juna, na šalterima pošta izvode iz matičnih knjiga, a u četiri pošte u Beogradu od septembra građani će moći da podižu biometrijske pasoše i lične karte, izjavio je generalni direktor Javnog preduzeća "Pošte Srbije" Goran Ćirić.

"Naši timovi intenzivno rade na uspostavljanju modela saradnje i stavljanju u funkciju nasih šaltera da bi se jednostavnije izdavala biometrijska dokumenta - pasoši i lične karte. Za početak u pilot-projektu definisane su četiri lokacije: Glavna pošta, pošta na Banovom Brdu, pošta u Vasinoj ulici i u Zemunu. Pokrićemo čitavu teritoriju Beograda jer su tu i najveći pritisci", kazao je Ćirić u
intervjuu agenciji Beta.

Pilot-projekat za matične knjige obuhvatio je Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac i Leskovac, a interesuju se i drugi gradovi.

ceo tekst : Blic

Van mreže naca

• Global Moderator
« Odgovor #28 poslato: Avgust 16, 2010, 01:04:34 posle podne »
U redovima za pasoše ne važe „neka stara dobra pravila“
Preko reda, ako se složi ceo red
JELENA ILIĆ | 16. 08. 2010.

Beograđani koji zbog pasoša moraju da ustanu u cik zore kako bi u redu proveli i po nekoliko sati, ne pokazuju razumevanje ni za trudnice, roditelje sa bebama, pa čak ni za osobe sa invaliditetom. U policiji kažu da oni „na papiru“ imaju prednost, ali da zbog burnih reakcija ostalih građana, pre nego što ih prime preko reda moraju da zatraže saglasnost prisutnih.

- Ljudi koji čekaju za pasoš nemaju milosti ni prema kome. U neku ruku ih razumem, ali opet nekima je ipak malo teže. Pošto nas nisu pustili kad smo došli sa bebom, morao sam ja da stanem u red uzmem broj sa zakazanim vremenom. Policajka koja je radila samo je nemoćno slegla ramenima i rekla mi da dođem bez deteta da zakažem, pa da u to vreme ja i supruga dođemo sa bebom – objašnjava Aleksandar je svom četvoromesečnom sinu pokušao da izvadi pasoš na Savskom vencu.

Ipak, na najveće nerazumevanje nailaze osobe sa invaliditetom. Ukoliko neko od njih pokuša da preko reda preda dokumenta ili podigne pasoš, zna da nastane pravi haos.

- Ako vidimo ženu sa stomakom ili nekoga u invalidskim kolicima ili sa štakama, izdvojimo ih i uvedemo preko reda. Ipak, to često izazove baš burne reakcije. Desilo se da smo hteli da primimo čoveka u kolicima, ali da nismo uspeli. Ljudi su bili toliko besni, a neki su čak rekli da je njemu mnogo lakše nego njima jer on bar sedi – kažu u OUP-u Zemun.

Raspitati se telefonom
U policiji savetuju trudnice, osobe sa invaliditetom i roditelje sa decom, da se pre nego što odu da predaju dokumenta prvo informišu.
- Pozovite nekoliko policijskih stanica i objasnite im u čemu je problem. Oni će im reći kad je najbolje da dođu i kome da se obrate, kako bi im bar malo olakšali proceduru. Zaista se trudimo da ovoj osetljivoj kategoriji izađemo maksimalno u susret ali to ne zavisi samo od nas, već i od razumevanja svih Beograđana – kažu u Upravi za upravna pitanja.

ceo tekst : Blic

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #29 poslato: Avgust 16, 2010, 01:12:40 posle podne »
Ja sad koristim moju clansku kartu MS udruzenja. Samo pokazem i lepo kazem da ne mogu da cekam ili da ne mogu peske nego moram da udjem kolima... I svuda su me pustili do sada.
U redu za vizu prosle godine, produzila vozacku ove godine...

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.