Autor Tema: Gubitak pamćenja manji kod društvenih osoba  (Pročitano 4287 puta)

Van mreže davor.v

  • Član
  • **
  • Poruke: 3386
  • Pol: Muškarac
Gubitak pamćenja manji kod društvenih osoba
« poslato: Maj 31, 2008, 01:55:23 pre podne »    Gubitak pamćenja spada u snažne rizične faktore za demenciju i ono zahvata više od milion starih osoba u svijetu.
Starije osobe koje su društveno aktivne imaju manje problema s gubitkom pamćenja, pokazala je nova studija,
Već su i neke prethodne studije pokazale da aktivni društveni život može smanjiti rizik od demencije među starijom populacijom.
Gubitak pamćenja spada u snažne rizične faktore za demenciju i ono zahvata više od milijun starih osoba diljem svijeta.
Znanstvenici su htjeli saznati je li gubitak pamćenja povezan s usamljenošću, odnosno društvenom povezanošću.
- Nadamo se da će ova studija pokazati koliko društvena povezanost utječe na naše cjelokupno zdravlje – izjavila je Karen Ertel s Harvard School of Public Health, koja je vodila studiju.
Upravo zbog toga što je veza između gubitka pamćenja i društvene povezanosti dokazana, starijim se ljudima preporučuje što više aktivnog druženja s okolinom.Izvor : Javno


Hendi-društvo

Gubitak pamćenja manji kod društvenih osoba
« poslato: Maj 31, 2008, 01:55:23 pre podne »

 

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.