Autor Tema: Moja apoteka  (Pročitano 27575 puta)

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
Moja apoteka
« poslato: April 09, 2008, 07:00:31 posle podne »
U mojoj apoteci su redovno sledeci lekovi i preparati koju olaksavaju svakodnevni zivot sa MS:

Flugalin (50mg) antireumatik, koji koristim u slucaju temperature ili bolova
Andol, analgetik, nek se nadje
LDN
Vitamini i minerali (E, D, Ca, Mg), B12 (s vremena na vreme)
Omega 3 (ulje lanenovog semena posto ne podnosim riblje ulje)
Mumijo
Srebrna koloidna voda (antibiotik) svakodnevno da tamani nevidljive neprijatelje

Pantenol (krema ili mast) izvrsna za negu lica i ruku jer nema nikakvih hemikalija a jeftina
Lavandino ulje (armoterapija za bolje spavanje, masiranje ili jednostavno kanete koju kap pred spavanje)
Valerijana (kapi protiv spazmova, s vremena na vreme)
Maticnjak, kamilica, zeleni caj (za smirenje, bolje varanje...)

Cajno drvo (kapi za dezinfekciju vazduha, rastvorim sa vodom i ubacim u rasprsivac i time dezinfekujem vazduh ili ruke. Cajno drvo je 14 puta jace od fenola koji se upotrebljava u medicini).

Sta vi koristite?

Hendi-društvo

Moja apoteka
« poslato: April 09, 2008, 07:00:31 posle podne »

Van mreže davor.v

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
Odg: Moja apoteka
« Odgovor #1 poslato: April 09, 2008, 07:30:35 posle podne »

Čajno drvo ?
  Možeš li mi malo više o tome.
  Mumijo su moji dječaci neko vrijeme uzimali.
  Nikad nikakve ljekove nisu uzimali osim nekih vitamina.
  I sad piju sok mrkva,sok cikla,povrće 75 % domaće proizvodnje organsko potpuno .
  Sreća pa imamo još volje i snage pa prevrćemo stalno zemlju ,sijemo ,sadimo i nedamo hemiji ni blizu.
  Kupimo baš što se mora i kad se mora a i to selektivno.
  Koloidnu srebrnu vodu odskora stariji sin koristi za akne i čišćenje lica a pravi ju moj dobar prijatelj i vrlo je
  efikasna moram reći iako sam sumnjao isprva.
  Isto tako pijemo svi mnogo čaja svih vrsta.
  Naravno ovo možda i nije za ovaj MS dio ali može i negdje da se premjesti zar ne.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #2 poslato: April 09, 2008, 07:37:46 posle podne »
Mislim da ovaj tekst najbolje daje info. o cajnom drvetu:

ULJE OD ČAJNOG DRVETA Zahvaljujući svom lekovitom i antiseptičkom svojstvu, esencijalno ulje Melaleuca alternifolie (čajno drvo), popularno je i veoma cenjeno u kozmetičkoj industriji. Akne, gljivične infekcije, iritacija kože, infekcije, perut, gubitak kose kao posledica ekcema, samo su neki od problema koje ovo fantastično drvo i preparati bazirani na njemu rešavaju kao od šale. Farmaceutski ispitano, odobreno i garantovano ne više od 3% Cineola (1.8%) - čini ovaj preparat neškodljivim (ne izaziva iritaciju). Sam naziv tea tree je nastao kad je kapetan Kuk otkrio Australiju 1770. godine. Posada brodova napravila je surogat čaja od lišća biljke maleuce alterfolie, čije lekovito svojstvo su poznavali i upotrebljavali Aboridžini vekovima pre dolaska novih stanovnika najmlađeg kontinenta. Starosedeoci su mleli lišće biljke i pretvarali ga u pastu sa kojom bi potom lečili rane.

Čista esencija čajnog drveta veoma je složena supstanca koja se sastoji od barem 48 organskih komponenti i zbog toga ima izuzetno širok spektar primene. Sađrži i vrlo lekovitu komponentu CINEOL.

Primena: STYX eterično ulje čajnog drveta je 100% čist i naturalan proizvod bez dodatka veštačkih konzervansa i aditiva. Poseduje jaka dezinfekciona svojstva.

Abcesi i čirevi
premazati čir 3 puta dnevno (štapićem za uši natopljenim uljem). Kada dođe do potpunog formiranja čira, okoinu kožu čistiti mešavinom ulja i alkohola (ili vode), a samu ranu prekriti hansaplastom na koji je nakapano par kapi čistog ulja.
Akne
2-3 dana štapićem natopljenim uljem mazati akne (3X dnevno), a potom prati lice svakoga jutra mlakom vodom u koju su dodate 3-6kapi ulja čajnog drveta. Za noćni tretman pomešati 15ml čistog alkohola sa 40 kapi tea tree-ulja i u ovu mešavinu dodati 85ml destilovane vode. Tečnost sipati u bočicu od braon stakla i promućkati pre svake upotrebe.
Artritis
Za ublažavanje bolova koristi se mešavina biljnog (hlađno ceđenog) ulja sa 40 kapi tea tree ulja. Masirati bolna mesta.
Atletsko stopalo
Za tretman svih gljivičnih infekcija - oprati stopala sa 30 kapi tea tree ulja rastvorenih u vodi. Nakon toga istrljati ih sa mešavinom : 50ml alkohola i 30 kapi tea tree ulja.
Posekotine - ogrebotine
Pomešati 10 kapi tea tree ulja sa jednom kašikom vode i očistiti ranu.
Cistični katar infekcija bešike
Na kašičicu meda dodati 1-2 kapi tea tree ulja i to konzumirati 3 puta na đan pre obroka.
Kandida
3 kapi sipati na malo šećera. Uzimati tri puta dnevno tokom jednomesečnog tretmana.
Vaške u kosi
U 200ml sampona umešati 30 kapi tea tree ulja. Prati kosu tri puta nedeljno. Rastvor za ispiranje (dnevna nega): 50ml alkohola + 30 kapi tea tree ulja + 50ml destilovane vode. Promućkati i mazati uveče.
Herpes
Namazati obolelo mesto koncentrovanim uljem 3-4 puta na dan.
Ujedi insekata
Ulje umiruje bol. Naneti ga koncentrovano.
Protiv insekata
30 kapi tea tree ulj + 5 kapi ulja od karanfilića + 50ml biljnog ulja (hlađno ceđeno). Sipati u tamnu staklenu bocu i promućkati. Mazati kožu preventivno.
Respiratorne infekcije
Može se koristiti kao dezinfekciono sredstvo za vazduh. 50kapi + 100ml vode + 100ml atkohola sipati u raspršivač.
Prehlada
U pola litra vruće vode staviti 5 kapi tea tree ulja sipati u posudu. Prekriti glavu peškirom i udisati 10 minuta isparenja. Istrljati grudi, leđa, ramena sa par kapi. Kođ hroničnog suvog kašlja na kašičicu meda nakapati 3 kapi tea tree ulja i čekati da se istopi u ustima.
Upala grla
6 kapi tea tree ulja + čaša mlake vode - ispirati grlo 2X na dan
Nega zuba redovna upotreba
Ubija bakterije i sprečava upalu desni, stvaranje karijesa i paradentoze. 3 kapi tea tree ulja sipati u čašu vode i ispirati svako veče.
Vaginalne infekcije
Za ispiranje dodati 5 kapi tea tree ulja na 1 litar vode. Natopiti tampon uljem i menjati ga 3X dnevno. Terapija se ne koristi u danima ciklusa!
http://radnja.orbisecotrade.com/index.php?page=info&action=Kineska%20medicina

Van mreže Peca_Le

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Dg: MS
  • Grad: Leskovac
« Odgovor #3 poslato: April 09, 2008, 08:18:46 posle podne »
   U mojoj apoteci se nalaze :
   - neurobion (B1, B6, B12)
   - E vitamin
   - C vitamin 1000 mg
   - Oligovit (minerali)
   - alkohol 96%
   - vata
   - Sirdalud 4 mg ( ja koristim 2 mg)
   - naravno, njegovo velicanstvo :) - Interferon
   - tu je jos Kafetin (ili Kafetin cold) za glavobolju
   - andol
   - paracetamol

Van mreže Moviefreak

• Član
  • **
« Odgovor #4 poslato: April 24, 2008, 12:49:22 posle podne »
Nexium - za zeludac
DualTab - vitamini i minerali - odlicni
Plibex - B vitamin komplex
Mlada Psenica - e tu sam ovisnica
C vitamin - 1000 mg dnevno
Ca - 800 mg - dnevno, sumeci
Omega 3
Ulje jetre bakalara - uzasan okus ali jako dobro A i D vitamin i sve najvaznije masti
Matična  mliječ
Ibuprofen ( od 11.3. popila sam ih samo 2 puta ))))
Normabel - ne pijem ih vec dugo ali zlu ne trebalo

a mogu li kreme za celulit i ostale ljepote )))) salim se

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 21, 2008, 02:48:43 posle podne »
Ja uzimam ovo, na svoju ruku, t.e. citajuci sta vi drage kolege koristite:
- Neurobion
- Omega 3
- Ca-Mg-Cink
- Ginko
- Maticna mlec ampule
- Aloe + Noni sok
- Cinerzin (protiv vrtoglavica)
- Sedativ (kakav nadjem)
- B komplex drazee
- Reglan (protiv mucninu)

Nadam se da ne preterujem.. I nije mi jasno, zasto jacati imunitet kad je on taj koji nas ubija??

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #6 poslato: Avgust 28, 2009, 04:55:59 posle podne »
U mom gradu je deficit Neurobiona, ne mogu nigde da nadjem.

Van mreže ms-dina

• Član
  • **
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 17, 2009, 12:20:04 pre podne »
Evo i moje apoteke
-vitamin C 500mg 2x1
-oligogal Se 2x1
-ulje lososa caps.
-milgamma 1x1

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 17, 2009, 10:00:15 posle podne »
1.Omega 3 NEURO 1000 mg - kapsula velicine badema, uvek mislim da nema sanse da je progutam
2.Sirdalud
3.Alphalipoin
4.LDN
5.Med (nekad su to neke mesavine - propolis, m.mlec... + lesnik, badem, orasi)
6.Oligogal Se preko zime kada ima manje svezeg voca i povrca
7.Vitamin C sam pio, ali su mi objasnili da je dobrim delom to nepotrebno. Naime, dnevna potreba je 125mg, a samo u slucajevima velikog nedostatka (na primer beri-beri) 250mg. Tableta ima 500 ili 1000mg sto je previse. Nikada nije dokazano da vitamin C pomaza kod na pr. prehlade, ali jeste da vece kolicine mogu da izazovu dijareju i kamen u bubregu. Kako bilo, ja ga izbacih iz svoje apoteke,  potrebnu kolicinu unosim kroz voce i povrce. Mada, ako i preteram visak vitamina C neutralisem cigaretama (sto, naravno, ne bi trebalo).
8.Kod sebe uvek imam flugalin (protiv bolova) i na prvi nagovestaj glavobolje, ne cekam, popijem ga. Verovatno on deluje i na snizavanje temperature, pa sam posle njega, cesto, vidno bolje.
9.Jedno vreme tablete B12, a u poslednjih 20-ak dana primih 15 OHB.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.