Autor Tema: MS i posao, radno mjesto  (Pročitano 110015 puta)

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
Odg: MS i posao, radno mjesto
« Odgovor #105 poslato: Novembar 01, 2009, 08:09:08 posle podne »
I ako mogu da dodam, bez onog humanog u sebi. ;)

Van mreže Angel9

• Član
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #106 poslato: Novembar 03, 2009, 08:03:31 posle podne »
OK, kako ne bismo dalje sirili polemiku, zaboravicemo ''doticni'' moj komentar, tj pojednostaviti ga:

Dakle, ako neko osobi sa MS-om moze da kaze da su njena bolovanja predvidiva, da se ''vadi'' na svoju dijagnozu i slicno, onda je taj neko vrlo glup, neinformisan i bezobrazan.

Apsolutno se slazem da je doticna glupa, neinformisana i bezobrazna!!!

Van mreže Angel9

• Član
  • **
« Odgovor #107 poslato: Novembar 03, 2009, 08:08:50 posle podne »
Nadam se da ćeš u jednom trenutku reći da te briga za sve i da ćeš to i stvarno osećati. Do tada, ne opterećuj se ni razmišljanjem o dotičnim osobama. ;)

I ja se iskreno nadam!

Van mreže Sara

• Član
  • **
« Odgovor #108 poslato: April 17, 2012, 10:34:14 posle podne »
Posle izvesnog vremena na bolovanju pocela sam da radim...

Cim te vide saradnici zaborave na tvoje probleme(samim tvojim prisustvom)-i sve po starom,puno rada,previse,stres i sl...
Covek se mora distancirati,ograniciti a pitanje je kako...

Van mreže miloskg

• Član
  • **
« Odgovor #109 poslato: April 17, 2012, 11:12:04 posle podne »
I ja malo da se ukljucim :D

Elem ja tek imam nekih godinu ipo radnog staza, problemi su nastali sa godinu dana radnog staza i i dalje traju!
Medjutim firma mi je ok, imaju mnogo razumevanja za mene. Sa druge strane zavrsavam masinstvo i pokazalo se da dosta znam :D pa im i trebam. Samo su me sklonili iz pogona u kancelariju. Okruzenje na poslu razume moje probleme i to mi mnogo znaci!
Dokle ce ovo stanje da traje ne znam, ali ne predajem se. :)

Trenutno nemam neke izrazene simtome, osim sto moram u wc da dajem pis, na pola sata-sat....

Van mreže Anna

• Član
  • **
  • ...and justice for all...
  • Dg: ED/MS G35
  • Grad: BGD
« Odgovor #110 poslato: Septembar 22, 2012, 08:10:16 posle podne »
postovanje dragi moji forumasi...

volela bih razmeniti misljenja i iskustva sa vama(posto je ovo meni sve novo i na pocetku sam,samom pocetku svega) vezana za posao..

Naime,ja sam salterski radnik Poste Srbije,i upravo sam na poslu osetila prve simptome MSa,i najvise su mi se na posao i odrazili simptomi... trnjenje saka,sporije kucanje,bolovi u rukama...
o umoru da ne pricam..

trenutno sam na bolovanju,koje ce trajati koliko god bude potrebno,ali pitam se sta posle...?jer moje sposobnosti vise nisu kao nekad

:n12:

da li je nekoga od vas,ova nasa dijagnoza primorala da menjate posao od kojeg ste do sada izdrzavali sebe i porodicu svoju?

pozdrav svima  :n23:

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #111 poslato: Septembar 23, 2012, 10:22:52 posle podne »
Ако ти представља проблем да радиш тај посао, који си радила сада, онда ти је време за пензију.

Van mreže Anna

• Član
  • **
« Odgovor #112 poslato: Septembar 24, 2012, 10:16:59 pre podne »
Ако ти представља проблем да радиш тај посао, који си радила сада, онда ти је време за пензију.

eh Skler,ja sam tek pre mesec dana (nakon 2 godine preko omladinske) stekla uslov za prijem u PTT... i bas tada je pocelo sve da se desava...

trazicu premestaj sa saltera zbog dijagnoze,a sada je na firmi da odluci.. nadam se da ce biti dovoljno humani... :n9:

Van mreže d.babin

• Član
  • **
  • Dunave kraj tebe mi srce ostade
« Odgovor #113 poslato: Septembar 24, 2012, 07:29:11 posle podne »
eh Skler,ja sam tek pre mesec dana (nakon 2 godine preko omladinske) stekla uslov za prijem u PTT... i bas tada je pocelo sve da se desava...

trazicu premestaj sa saltera zbog dijagnoze,a sada je na firmi da odluci.. nadam se da ce biti dovoljno humani... :n9:

Neće biti humani SIGURNO nego lepo budi strpljiva da dobiješ rešenje za stalno pa onda odeš u zavod za zapošljavanje i uzmeš obrazac za procenu radne sposobnosti osoba sa invaliditetom(detaljnije na  http://www.nsz.gov.rs/page/info/sr/osobe_sa_invaliditetom.html) To ti obezbeđuje bolji status u firmi i obezbeđuje ti sigurniji posao jer po zakonu o zapošljavanju sva državna i društvena tj. javna i javno komunalna preduzeća MORAJU da na svakih 50 zaposlenih imaju 1 OSI osobu! Pa onda guraj koliko možeš !!!

Van mreže mamamia

• Novi član
  • *
« Odgovor #114 poslato: Septembar 24, 2012, 10:15:57 posle podne »
pozdrav !
da li neko može da mi odgovori?  n31
uradila sam procenu radne sposobnosti i sada ću aktivno da tražim posao, pa me interesuje , da li kada se zaposlim imam prava na tuđu negu u većem iznosu ? sada primam samo 8 000 koliko sam razumela jer nisam zaposlena i nemam penziju.

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
« Odgovor #115 poslato: Septembar 24, 2012, 10:41:43 posle podne »
mamamia,molim te pogledaj ovaj deo
http://www.hendidrustvo.info/forum/index.php/board,6.0.html
ima puno o tome šta te zanima i o nezi i sl. ;)

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
« Odgovor #116 poslato: Septembar 24, 2012, 10:43:29 posle podne »
i Anna takođe pogledaj i ti ;) ,ima cela tema posvećena proceni radne sposobnosti
http://www.hendidrustvo.info/forum/index.php/topic,3412.0.html

Van mreže Anna

• Član
  • **
« Odgovor #117 poslato: Septembar 25, 2012, 03:24:49 posle podne »

Neće biti humani SIGURNO nego lepo budi strpljiva da dobiješ rešenje za stalno pa onda odeš u zavod za zapošljavanje i uzmeš obrazac za procenu radne sposobnosti osoba sa invaliditetom(detaljnije na  http://www.nsz.gov.rs/page/info/sr/osobe_sa_invaliditetom.html) To ti obezbeđuje bolji status u firmi i obezbeđuje ti sigurniji posao jer po zakonu o zapošljavanju sva državna i društvena tj. javna i javno komunalna preduzeća MORAJU da na svakih 50 zaposlenih imaju 1 OSI osobu! Pa onda guraj koliko možeš !!!

Svesna sam da su nehumani mahom i u drzavnim preduzecima,a mogu zamisliti kakvu deskriminaciju tek prezivljavaju ljudi koji rade kod "sumnjivih"privatnika,kojih je previse...

Konkretno meni je ostalo jos mesec i po dana do prijema na neodredjeno, ali sam sad na bolovanju i po doktoru,ostacu jos min 2 i po nedelje...

volim svoj posao,ne pada mi tesko,tj nije mi padao tesko,dok nisu poceli simptomi .. 8 meseci,sake utrnute a njima zaradjujem za hleb... sad cu da vidim da li ce mi biti ruke bolje od pulsne ali svakako sa saltera (prve linije udara  :n11: ) moram ici..

Hvala Ti na informaciji,svakako cu to uraditi!

:)
Sve vas pozdravljam,uzivajte u suncanom danu!  :n16:

Van mreže mamamia

• Novi član
  • *
« Odgovor #118 poslato: Septembar 26, 2012, 12:47:34 posle podne »
dobila sam rešenje o radnoj sposobnosti  u njemu piše 2. stepen ali ne piše koji je procenat invalidnosti...
bila sam i na komisiji za tuđu negu i dobila rešenje ali ni tamo ne piše procenat invalidnosti, kada sam ih pitala da mi daju rekli su da oni to ne rade.
kako da dođem do stepena moje invalidnosti ??? treba mi da bi dobila olakšice za internet, telefon, parkiranje...

Van mreže Jellena

• Član
  • **
  • Nema granica za one koji ih ne vide...
  • Grad: Sokobanja
« Odgovor #119 poslato: Septembar 28, 2012, 02:03:01 posle podne »
o svasta...sve naopako...ja sam isla na procenu invalidnosti zbog penzije i tu mi dali 60%, drugo resenje koje treba da mi stigne tu ce biti stepen, ali rekla mi je zena telefonom da je prvi. Ja ti to vise nista ne razumem, koliko god da citam ove zakone pogubi se  :n15:

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.