Dg > Oštećenja sluha

slušni aparat

(1/1)

sand:
Po Pravilniku o medicinsko-tehničkim pomagalima koja se obezbeđuju iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja, osigurano lice ima pravo na određeni slušni aparat ukoliko ima obostrani trajni gubitak sluha preko 40 decibela, odnosno 60 decibela u najmanje dve frekvencije govornog područja.

Osiguranik ima pravo na slušni aparat odgovarajućih elektroakustičnih svojstava, prema vrsti i stepenu oštećenja sluha, koje utvrdi lekar specijalita za uho, glo i nos, ili subspecijalista audiolog.

Mladi pacijenti, do 18 godina, s obostranim oštećenjem sluha preko 40 decibela u najmanje dve govorne frekvencije imaju pravo na dva slušna aparata ako se na taj način omogućava uspešna rehabilitacija sluha i razvoj govora, a ostala osigurana lica imaju pravo na jedan slušni aparat. NJega propisuje izabrani lekar na osnovu mišljenja lekara specijaliste, a overava se u matičnoj filijali uz ocenu lekarske komisije o opravdanosti propisivanja slušnog aparata.

naca:
Slušni aparati koji se ugrađuju u kost

Bolji sluh pacijenata za 50 odsto

Aparat koji se ušrafljuje u lobanju i prenosi zvuk preko kostiju poboljšava sluh za više od 50 odsto! Na to ukazuju rezultati najnovije velike studije Klinike za bolesti oka i uva u Bostonu.

http://www.blic.co.yu/slobodnovreme.php?id=43865

DDragsns:
BHM-Tech digitalne naocari za kostanu provodljivost

Digitalne naočari CS-Evo1 proizvodjaca BHM-Tech se preporučuju osobama koje imaju srednje ili teško oštećenje sluha i kod kojih postoji veće odstupanje između vazdušne i koštane provodljivosti, u korist koštane provodljivosti. Sam aparat se smesta na drsku naocara koja onda malo dobija na debljini, ali ko ne zna, nikad ne bi rekao da je u pitanju slusni aparat.

Pored naocara postoje i traka za kosu i rajf (rajf sam videla, deluje prirodno)
Vise informacija na
http://www.studiopulsar.com/bhm_naocare.htm

Modeli naocara:
http://www.bhm-tech.at/pdf/en/fronten_folder_en_14.pdf

Anotia sin Microtia des:
kod mene postoji veeoma tezi oblik gluvoce na levoj strani uha a na desnoj tesko, ukupno 86 posto ne cujem ...u kcs na orl odeljenje su konstatovali da na levoj strani uha mogu koristiti iskljucivo slusni kanalni aparat koji me upucuju dalje na audiovox u bgd. i eto dan danas koristim slusni kanalni aparat... sto je dobro cuti :}

Navigacija

[0] Indeks poruka

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.
Idi na punu verziju