Autor Tema: Da li smo odustali?  (Pročitano 1869 puta)

Van mreže M$

  • Novi član
  • *
  • Poruke: 10
Da li smo odustali?
« poslato: Decembar 04, 2017, 04:45:09 posle podne »
Ok, dobili smo dijagnozu. I sta sad?

Prosli smo ili jos uvek prolazimo kroz papirologiju i sistem, gde izvlacimo potvrde naseg stanja, bilo da je to fizijatar, neurolog... ili nalaz PIO komisije o stepenu invaliditeta. Nekako, polako ali sigurno dobijam utisak da ne postoje vrata iz kojih sedi neko ko bi se ozbiljno pozabavio sa nasim problemom. Ne u meri da ga resi, to je naravno nemoguce (barem za sada), ali smo se ocigledno navikli da ne mozemo zakazati posteno ni pregled kod lekara opste prakse, a kamoli kod neurologa na KC. A i oni su u deficitu, koliko vidim.

Udruzenja? Hm, nisam stekao utisak da ima neke vajde od njih.

Drzava je pronasla racunicu da je isplativije isplacivati invalidsku penziju, nego da placa lek na mesecnom nivou.
Nisam primetio da postoji pomoc drzave u smislu obezbedjivanja psihoteraputa, koji bi kroz desetak susreta koliko toliko olaksao saznanje o dijagnozi. Kako za obolelog, tako i za clanove njegove porodice... naravno, ne pojedinacno.

Vidim, i ovaj deo foruma je prilicno umro. Sta se desilo? Nesto propustam, ili se naprosto odustalo u svakom smislu. Odustala drzava, a i mi sa dijagnozom?

Hendi-društvo

Da li smo odustali?
« poslato: Decembar 04, 2017, 04:45:09 posle podne »

Van mreže senna

  • Član
  • **
  • Poruke: 10213
  • Pol: Muškarac
  • "ja sam dečak iz vode" Milan EKV
  • Dg: MS
  • Grad: Kragujevac
Odg: Da li smo odustali?
« Odgovor #1 poslato: Decembar 04, 2017, 05:48:51 posle podne »
M$ nismo odustali, daleko bilo, borimo se svako na svoj način, u zvaničnu medicinu ne polažem neke velike nade, znam da je farmacija mafija, od države ne očekujem ništa, znači snalazim se sam  :ok:

 

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.