Dg > Suplementi

Optimum B Complex Plus

(1/1)

M$:
Po savetu lekara sam tri meseca svakog jutra uzimao Optimum B Complex Plus, Oligogal Se i 7 kapi Vigantola. Pre neki dan, moja lepa apotekarka mi rece da se posle trece kutije Optimum B Complexa pravi pauza od mesec dana. Iskreno, od kada sam poceo da konzumiram ovaj trio fantastikus, nekako se osecam bolje i povecana je trasa koju mogu da prosetam, pa se nekako nerado lisavam ove kombinacije.
Vigantol sam smanjio na tri kapi svakog jutra (cca 20 kapi nedeljno)
Kontrola mi je zakazana za kraj januara, pa sad skupljam informacije ovako i onako. Generalno, ima logike da izbegavam hipervitaminozu... ali...

Elem, pitanje: Da li da pravim pauzu sa vitaminom B, ili da nastavim u istom ritmu ... ili ...

Sklerozica:
Вероватно би требао да је послушаш а није на одмет и да видиш да ли шта пише о томе на оном папирићу који долази уз лекиће.

M$:
Ma, to je prvo sto sam pogledao, medjutim nista ne pise na tu temu. To opet otvara drugu temu, odnosno da li je potrebno praviti pauzu za bilo koji vitamin ili kombinaciju. Za oligogal SE, u uputstvu pise da se moze koristiti bez posledica duzi period. Sta je duzi period? Dva, tri meseca... sest meseci ili godinu?
Planiram  da ovih dana odem i odradim analizu vitamina B i D, ali nikako da uspem da zakazem hematologa (bajni zdravstveni sistem zakazivanja) koji bi mi odredio terapiju i ritam. Mislim, ko ce se setiti svih pitanja i dilema kad sam kod lekara, kad svi oni gledaju da te sto pre omlate... kao mace muskatlu. Osim privatnika, jelte...

senna:
M$ pogledaj ovo http://www.hendidrustvo.info/forum/index.php/topic,6101.180.html, A još bolje ovo https://m.facebook.com/groups/424247594391408?refid=7&ref=opera_speed_dial&_ft_=qid.6464871245242635164%3Amf_story_key.-7315820103129387289%3Atop_level_post_id.926257187523777&__tn__=C-R

M$:
Da, da... kao da si naslutio moju sledecu dilemu. Postavio sam pitanje u toj temi, pa eto... kad nadjes vremena. Sto se tice FB linka, trazi mi da otvorim nalog... koji nemam :), pa ako ima neki drugi linkic.

Sto se tice Optimum B complex-a, sad mi u drugoj apoteci rekose da mogu 6 meseci da ga vozim bez prekida, pa da onda napravim pauzu.
I to je to... svako ima svoju pricu. Meni je i onomad moja doktorka znacajno napomenula da spada u one koji ne veruju da vitamin D daje pozitivne efekte na MS, a ovde citam nesto suprotno.
Treba vremena da se sve to raspetlja, procita i ispravno shvati :)

Hvala na vremenu

Navigacija

[0] Indeks poruka

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.
Idi na punu verziju