Svidja mi se kako si podesio tastere. Molim te objasni malo konkretnije.
Moj lift ide uz pomoc elektromotora. Namotava se sajla, a zustavlja se na odredjenoj visini jer je postavljena el. kocnica. Moj lift nije zasticen - to bi trebala i ja da uredim. Jedino je nadkriven pa ne pada kisa po meni.... 
Lift pokreće motor sličan ovom i sad vidim da takav motor košta kod nas oko 30000Din.

To je mikrokontroler koji se programira i može da upravlja različitim uredjajima i procesima u zavisnosti kako je programiran. Pošto ja nisam programer i nemam pojma kako se to radi, morao sam da nadjem programera koji to zna.
Našao sam programera i izrada tog softwera, programiranje kontrolera, testiranje u radu i kasnije dorade, to me je koštalo oko 300€.
Ostali materijal: kontroler, senzori, releji, tasteri, kablovi, kutije, kanalete i rad oko 200€
Što se tiče cene kompletnog lifta ne znam kolika bi sad bila, jer sam ja noseću konstrukciju uradio pre 28 godina,
znači da sad motor košta oko 30000Din, mene je automatika sa ugradnjom koštala oko 500€, a koliko bi koštao materijal za kompletnu konstrukciju i rad, to bi trebalo videti sa nekim dobrim bravarom.