http://www.msd-prirucnici.placebo.hr/msd-prirucnik/neurologija/tumori-mozga-i-kraljeznicne-mozdine/tumori-hipofizeDa ne bih sad copy/paste ovde ima uglavnom sve o tome
Elem htedoh da podelim moje iskustvo vezano za ovu dg
Znate svu muku oko oduzimanja trnjenja i bolnickih 'tortura' da mi kao dg 'uvale' lupus
Cackajuci po netu skoro 2 godine nakon prve exkurzije u bolnici nadjoh na osnovu par simptoma adenom hipofize (kod mene su se poklopila odstupanja vidnog polja,trnjenja,uzasne glavobolje i manjak,ne mali,vitamina D - e tu su hteli da mi prisiju dg tumora kostiju)
Publikacija nekih dr iz Hrvatske iz 2009te mi je dala ideju da na svoju ruku izvadim neke od nalaza (koji nisu pali na pamet nijednom od dr iako se uredno lecim od hipotieroze i svaki put su konsultovali endokrinologa)
Izvadim ja taj prolaktin kojem gornja granica treba da je 400 kod mene nalazi kazu da je 1350
Donesem mom endokrinologu nalaze uvati se covek za glavu
Sledeci korak bila je magnetna hipofize
3 put snimana magnetna glave nije pokazala nista kazu ne moze tako da se vidi
Snimam tu hipofizu kazu adenom 3mm
Daju mi bromokriptin da spusti prolaktin na normalu
Al ga tesko podnosim 7 dana sam samo spavala i povracala
Posle tih 7 dana nekako preziveh i navikoh se
Pa sam ga pila po 3,6,3,6 meseci... Navikni se odvikni prolaktin padne pa raste a ostali hormoni sinhronizovano rastu padaju ili svaki svojim putem razidju se
Pocela su nenormalna krvarenja od po 25 dana transfuzije(gvozdje palo na 0.6,hgb 55 )
2 godine tako
Pre 3 meseca mi nasli ... Strucno ne znam kako ga zovu al moj insulin ne reaguje kako treba na opterecenje glukoze te dobih Siofor
U petak sam na kontroli kazu ako se ne popravi stanje dace mi nesto drugo ..
U potpisu : pokusni kunic