Dg > Multipla Skleroza

Razlika izmedju MS i SCA

(1/1)

Sklerozica:

--- Citat: italiana ---Znam da kod ms propada mijelinski omotac, da ga napada virus koji ga pojede, koliko se secam. :roll:   Zna li neko sta se desava kod spino-cerebralne ataksije?   :shock:
_________________
Boze, hvala Ti sto mi dajes
hrabrost da se suocim,
mudrost da razumem,
snagu pa podnosim,
radost da se zivotu radujem.
Hvala Ti sto mi dajes ljubav
da mogu da volim...

--- Kraj citata ---

Sklerozica:
Ne, ne napada virus mijelin nego sam organizam. MS je auto imuna bolest. Ima ovde u tekstovima detaljno.

Sklerozica:
Spinalna cerebelarna ataksija

Radi se o degenerativnim promenama malog mozga i produžene moždine. Ima nekoliko poznatih oblika ove bolesti od kojih su neke i nasledne. Ne postoji efikasan lek za ovo stanje iako se u poslednje vreme intenzivno istražuju mogući lekovi. Za sada se najčešće primjenjuje fizikalna terapija.
Ponekad istovremeno postoje i druge prateće smetnje koje je moguće uspešno lečiti.

Navigacija

[0] Indeks poruka

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.
Idi na punu verziju