Autor Tema: Da li je neko upoznat ???  (Pročitano 2559 puta)

Van mreže draganarad

  • Novi član
  • *
  • Poruke: 4
Da li je neko upoznat ???
« poslato: Septembar 08, 2013, 11:18:43 pre podne »
Nova metoda kineskih stručnjaka

Beograd - U Univerzitetskoj dečjoj bolnici u Tiršovoj obavljena je operacija kojom se deci rođenoj sa anomalijom kičmene moždine, omogućava da kontrolišu mokrenje.

Ovoj revolucionarni zahvat koji izveo je kineski hirurg Čuan Žao, i to po prvi put na evropskom kontinentu. Ovaj čuveni svetski hirurg u Srbiju je došao iz humanitarnih razloga, sa željom da svoje znanje prenese našim lekarima.

Deca koja od rođenja imaju poremećaj razvoja kičmene moždine nisu u stanju da kontrolišu mokrenje, a u velikom broju ne mogu da kontrolišu ni veliku nuždu. Zato jako pate.

Dosadašnji načini lečenja, malo su pomagali. Ali operativni zahvat kineskog hirurga Čuan Žaa profesora urologije u Kini i na njujorškom univerzitetu, uneo je revoluciju u lečenje pomenutih problema.

.....

“Prvo smo operisali pacijente sa povredama kičme, a potom decu koja su rođena sa spinom bifidom, odnosno anomalijom na kičmenoj moždini. Uspešnost zahvata je veoma dobra i dostiže 85 odsto”, kaže on.

...

“Odabrao sam da Srbija bude prva zemlja u Evropi, u kojoj ću, svojim prijateljima srpskim hirurzima, preneti znanje, da i oni počnu da primenjuju ovaj zahvat, za dobrobit pacijenata u Srbiji”, kaže Čuan Žao.

....

Plan hirurga u Tiršovoj je da se ova operacija izvodi kod dece rođene sa anomalijom na kičmenoj moždini, mada profesor Žao zahvat primenjuje i kod odraslih pacijenata koji su zadobili povrede kičme.

“Princip ove operacije da se prvi zdrav nerv, zdrav živac, transponira na taj nerv koji inerviše mokraćnu bešiku. I na taj način se posle šest do osam meseci, kada taj živac uraste do ganglije koja inerviše mokraćnu bešiku, mi tada dobijamo te dobre rezultate, bolje rezultate, što znači da pacijenti kontrolišu rad mokraćne bešike”, objašnjava dečji hirurg-urolog Zoran Radojičić.

“Nemaju više visoke pritiske u bešici koji mogu da oštete bubrege i u krajnjoj liniji mogu da kontrolišu i debelo crevo”, navodi on.

.....

U Univerzitetskoj dečjoj bolnici se nadaju, da će njihov hirurški tim već u bliskoj budućnosti ovladati novim zahvatom i početi da ga primenjuje, na radost bolesne dece i njihovih roditelja.

DA LI JE NEKO UPOZNAT SA OVIM?? IMAM TAJ PROBLEM SA KONTROLOM MOKRACNE BESIKE, I VOLELA BIH AKO JE NEKO RADIO TU OPERACIJU DA MI JAVITE IMA LI KAKVIH EFEKATA??

Hendi-društvo

Da li je neko upoznat ???
« poslato: Septembar 08, 2013, 11:18:43 pre podne »

 

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.