Autor Tema: Roditeljima teško bolesne dece kraće radno vreme  (Pročitano 1843 puta)

Van mreže Daša

  • Član
  • **
  • Poruke: 27841
  • Pol: Žena
  • Dg: MS
  • Grad: NS
Roditeljima teško bolesne dece kraće radno vreme
« poslato: Maj 07, 2013, 11:11:29 pre podne »
Izmenama Zakona o radu i Zakona o finansijskoj podršci porodici s decom koje je predložio zaštitnik građana Saša Janković predviđena je mogućnost rada sa skraćenim radnim vremenom uz naknadu zarade i roditeljima dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom i teško bolesne dece starije od pet godina.
Pored toga, predviđene su i posebne zaštitne mere zaposlenih roditelja u pogledu preraspodele radnog vremena i rada noću, kao i posebna naknada nezaposlenim roditeljima koji ne mogu da se zaposle zbog toga što neposredno pružaju negu i pomoć detetu, kome je ona stalno potrebna.

Zaštitnik građana Saša Janković predaće danas predsedniku Narodne skupštine predloge izmena ova dva zakona. Ovu zakonsku inicijativu zaštitnika građana prati preko 51.000 potpisa građana i preko 10.000 onlajn potpisa građana.
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/381225/Roditeljima-tesko-bolesne-dece-krace-radno-vreme

 Podrska za donosenje ovakvih zakonskih izmena :ye1:

Hendi-društvo

Roditeljima teško bolesne dece kraće radno vreme
« poslato: Maj 07, 2013, 11:11:29 pre podne »

 

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.