Kao sto sam napisao u predstavljanju
"Ja sam Milos, profesionalni vojnik jos koji mesec. Imam 26godina, po tablici imam "habitualno iščašenje ramenog zgloba koje se često ponavlja i koje je prouzrokovalo trajno smanjenje funkcije prema stepenu umanjenja funkcije zgloba" (bar ja mislim da tu pripadam) zbog povrede na radu, odbio sam artroskopiju jer ne zelim da se izlazem riziku da bude jos gore (mozda gresim, ali kad mi kazu da moram da potpisem tamo za operaciju znaci da to nije bas za igranje). Uz to sam zbog raznih uslova na radnom mestu zaradio i Bronhijalnu Asthmu koja je po proceni VVLK lakseg oblika, mada koliko sam citao postoji dobro i lose kontrolisana asthma... "
danas mi je stiglo resenje sa vanredne ocene sposobnosti od VVLK na koju su me uputili ortopedi jer nisam pristao na artroskopiju.
U resenju pise:
OGRANIČENO SPOSOBAN YA SLUŽBU U VOJSCI SRBIJE, NA 1 (JEDNU) GODINU
NESPOSOBAN ZA DUŽNOST ZA KOJU JE PRIMLJEN U SLUŽBU PO UGOVORU NA ODREDJENO VREME
ovde je onaj deo na sta se odnosi ogrničenje
Dg: Luxatio art. h/s 1.sin. rec.
Contractura art h/s 1.sin
St post op. retentio testis bill. aa XX.
Asthma bronchiale-kontrolisana
-Ograničena sposobnost za službu u VS posledica je povrede u vršenju službe.
E sad posto je ograničenje na godinu dana, a meni ističe ugovor septembra i u mojoj brigadi nema "lakše" dužnosti od ove na koju sam primljen personalac mi reče da će mi ugovor biti prekinut.
Šta činiti? Ako može bilo kakvo uputstvo bio bih zahvalan. Da li se žaliti na rešenje (mada mislim da nema svrhe)? Bilo šta... Uh, preterah