Autor Tema: MS filozofija ;)  (Pročitano 70425 puta)

Van mreže vbswolf

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
Odg: MS filozofija ;)
« Odgovor #105 poslato: Januar 19, 2010, 10:10:22 posle podne »
ja sam nacuo da npr 1 ms pacijent u D,N,CH......godisnje kosta cca 40 000 evra,kroz penzije,lekove itd......retko ko to bolestan moze da plati,ali neko to plati,a gde god su pare velike tu nisu cista posla,kada bi takve standarde ovde primenjivali cca 10 zdravih treba kompletan BNP da izdvoji za 1 bolesnika,ovu cifru 8 700 000 000 /2 000 000 bolesnika to je 4350 $ godisnje toliki je npr BNP Srbije po coveku ili 12 $/dan,a shvati samo da cca 100 000 -200 000 pacijenata prima skupe "strateske" lekove......e sada treba razmisliti da li se farmaceutskim kompanijama isplati jednokratno i trajno lecenje i izlecenje?Deluje surovo i uzasno,ali kao "bitka na neretvi"..... :m1: :m1:

Ova poruka je odgovor na poruku: http://www.hendidrustvo.info/forum/index.php/topic,33.msg143234.html#msg143234

Van mreže Maka

• Član
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #106 poslato: Januar 20, 2010, 07:41:17 pre podne »
Sve je u lovi. Nazalost.
Vidi sta su napravili sa ovim gripom.

Moguce da su se i informacije vezane za Dr Zambonija provukle sada kada su bili skoncentrisani na grip i na skupljanje para prodajom svega i svacega, od lekova za podizanje imuniteta, pravljenja drzavnih zaliha tamiflua, vakcina, raznih dezinfekcionih sredstava...

Van mreže vbswolf

• Član
  • **
« Odgovor #107 poslato: Januar 20, 2010, 10:36:46 pre podne »
Asja,nesto razmisljam...jer to kada kazes 8.7 milijardi $ zarada,jel to ukupan promet ili profit,ako je to samo profit njima se uopste ne isplati da nas izlece,malo se secam matematike od nekada.....mi koji smo bolesni od ms-a a ima i drugih bolestina ispadamo iz pravila 3 sigma,osnovno pravilo normalne Gausove raspodele,statisticke funkcije koja opisuje vecinu pojava u prirodi,i prema toj raspodeli se zivotne i razne pojave odvijaju na zemlji,npr prosecno stopalo odraslog muskarca je velicine 43,ako se npr izracuna sigma ili standardno otstupanje da je 2 znaci da od br 37-49 je 99,73% brojeva obuce koji ce zadovoljiti musku populaciju,i to se proizvodi za komercijalnu upotrebu i tako projektuje proizvodnja gde ce najmanje br biti 37 i 49 i oni rastu ka br 43.......slicni proracuni i matematika se koriste i za proizvodnju lekova ,i za ispitivanje lekova gde je npr cilj poboljsanje kod 20-30% slucajeva gde oni to smatraju lekom i to su po pravilu izuzetno skupi lekovi ...udavih,znaci ta GAUSOVA FUNKCIJA opisuje i moze se primeniti na sve dogadjaje u prirodi,GAUS nemacki matematicar poznat sa nekadasnje novcanice od 10 maraka gde je i formula!Da ne gusim ,znaci od 10 000 jedinki,proizvoda....bilo cega ako 9973 upada i taj kalup,formulu to je "NORMALNO" zato se i zove normalna raspodela a onih cca 27 sto ispadaju iz funkcije,na zalost,to je slucaj sa ms-om,"nije normalna prirodna" pojava,nadam se da ce NEKO CUDO da nas vrati u kalup normalne funkcije!?DAJ BOZE!

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #108 poslato: Januar 20, 2010, 11:40:45 pre podne »
Gde se seti Gausa :)hah
Sad si me podsetio na fakultet, verovatnoca, statistika... :D

Van mreže vbswolf

• Član
  • **
« Odgovor #109 poslato: Januar 20, 2010, 12:08:54 posle podne »
Gde se seti Gausa :)hah
Sad si me podsetio na fakultet, verovatnoca, statistika... :D

eh,sve ti je statistika i verovatnoca...npr ovo da se razbolis od ms-a je manja verovatnoca nego da stradas u saobracajnoj nesreci.......ali sto mi je rekao jedan neurolog,dogadjaj male verovatnoce sa nizom istovremenih losih okolnosti kako oni to valjda sagledavaju...rekao mi je isto da zaboravim verovatnocu....zaboravio sam kada sam otsao u penziju, jer ili jesi ili nisi ako jesi verovatnoca je 100%,ako nisi imas malu verovatnocu da se razbolis od ms-a... U ZDRAVLJE!

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #110 poslato: Januar 20, 2010, 12:28:24 posle podne »
Onaj ko naj***, verovatnoća mu je 100%.
Nego, beše li Gaus dao i metodu za rešavanje determinanti?

Van mreže vbswolf

• Član
  • **
« Odgovor #111 poslato: Januar 20, 2010, 12:52:02 posle podne »
Onaj ko naj***, verovatnoća mu je 100%.
Nego, beše li Gaus dao i metodu za rešavanje determinanti?

zaboravio sam to ko je pronasao....,mogu da pogledam,znam da ih resavam,koriste se kao za lakse resavanje sistema jednacina,da nije bilo gausa na novcanici od 10 maraka i njega bih zaboravio,najbolji su bili BRACA GRIM,pisali su bajke valjda i zato su zasluzili da se nadju na najvecoj banknoti i tada jakoj D ,tj 1000 dem

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #112 poslato: Januar 30, 2010, 11:03:03 pre podne »
profit
 setimo se samo emisije proslegodine RTS kada je dr Nadj izjavio da je drzava Srbija do sada dala 4 miliona evra za interferon i da je to skupo a da se moraju naci alternativne metode za poboljsanje stanja ms pacijenata (vezbe, simptomatsko lecenje)

kako pise dalje u tekstu stranog izvora sada se farmaceutska industreija priprema da ponudi lekoea za popravku nervnih celija (?)
znaci oni stalno, ali stalno sebi prave posao
naravno, ne pominju CCSVI

ne zaboravimo opet da su istrazivanja pokazala da svaki lek deluje 25% sve ostalo je placebo!

i sada u ovu racunicu se nikako ne uklapa CCSVI i jednostavno resenje problema, zato je borba i videcemo kako ce se zavrsiti

Van mreže jelena

• Član
  • **
  • drži se čvrsto...zubima za vetar
« Odgovor #113 poslato: Februar 01, 2010, 12:01:20 pre podne »
 ne znam gde ovo da stavim, ali sam se smejala od srca kada sam ovo pročitala, i prosto se pitam od čega sam ja to obolela ako romi ne oboljevaju od ove misteriozne bolesti nazvane multipla skleroza "Svaka država u okruženju ima svoje rizične zone: u Hrvatskoj je Gorski Kotar, u Sloveniji Kranjska gora, u Bosni i Hercegovini to je kotlina u kojoj je smješteno Sarajevo, a ovdje kod nas je Bijelo Polje. Takođe, u okolini ekvatora oboljenja nema, ali što idete sjevernije i južnije oboljenje je češće, posebno u Skandinaviji zbog dugotrajnih vlažnih i hladnih dana jer vlaga pogoduje ovoj bolesti. Dvije nacije su imune na ovo oboljenje, to su Romi i Eskimi.“

Izvor: izkruga

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #114 poslato: Februar 01, 2010, 11:02:07 posle podne »
Nisam znao za Rome.

Van mreže jelena

• Član
  • **
« Odgovor #115 poslato: Mart 15, 2010, 06:56:22 posle podne »
nisi znao da mogu da obole, ili da smo imuni na sve bolesti? evo za skoro  dve god otkad ja imam etiketu MS samo u mom gradu znam za 4 osobe romskog porekla da su obolelii od ove misteriozne bolesti. i ne , nisu mi rođaci. mnogo mi je žao što citat " Dvije nacije su imune na ovo oboljenje, to su Romi i Eskimi." nije istinit

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #116 poslato: Mart 15, 2010, 09:56:46 posle podne »
Prevideo sam onaj deo da si se nasmejala. Kasnije, kada sam video, nisam hteo da menjam poruku da ne ispadne da sam pisao ko-zna-šta. Na kraju će biti da i Eskimi boluju ali da to nije niko zabeležio.

Van mreže jelena

• Član
  • **
« Odgovor #117 poslato: Mart 24, 2010, 11:04:32 posle podne »
ne veruješ mi ? ja sam romkinja sa dijagnozom ms

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #118 poslato: Mart 24, 2010, 11:13:59 posle podne »
Nema apsolutno ni jednog razloga da ti ne verujem. Rekao sam da sam bio prevideo tvoju rečenicu gde navodiš da si se nasmejala i potpuno drugačije shvatio tekst, nego što je trebalo.
Peace. ;)

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.