Život, potrebe i mogućnosti. > Vesti i zanimljivosti

(AUTO)HIPNOZA

(1/2) > >>

miks:
 
Doći će vreme u kome će se bolest
smatrati sramotom, jer će čovek
shvatiti da ona nastaje dejstvom
 pogrešnih misli.
Vilhelm fon Humbolt

http://www.scribd.com/doc/50226843/66/Autohipnoza-povećava-inteligenciju-i-inspiraciju
http://www.hermes-zdravlje.hr/kampus/hipnoza.pdf
http://www.hipnoza.org/auto_hipnoza.html
http://www.youtube.com/watch?v=ptMGL6x9joY
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=45210
http://violette.mojblog.hr/p-autohipnoza/211418.html

Postoji vise ordinacija,hipnoterapeuta.cene i kvalitet terapija je sigurno razlicit.

dusicacs:
Mda, i ja bih volele da sam sveta krava indijska, pa da ne mislim ništa. Ni brige ni pameti. Ali ne biva to,
brate mili.

raca:
E, da ni brige ni pameti.  :m3:
Ma fino je to. Ima i takvih, nije da nema.

Džudi:
A šta dobijamo i hipnozom i autohipnozom? Čitam i nije mi baš jasno. :m3:

miks:
Intrvju s Ernestom Lawrencom Rossijem

E. L. Rossi napisao je nekoliko knjiga o terapijskoj hipnozi. Njegove metode rada olakšale su liječenje raka, astme, reumatskog artritisa, poremećaja raspoloženja i drugih problema koji su posljedica poremećenog odnosa između uma i tijela. Rossijeve ideje o tomu kako psihološke probleme možemo pretvoriti u izvor vlastite kreativnosti oduševljavaju mnoge čitatelje koji intuitivno osjećaju kako ključ njihovog zdravlja i zadovoljstva leži u njima samima. Profesor je biologije na Sveučilištu u Bayloru i ima privatnu ordinaciju u Los Angelesu.

 

 Većina istraživanja pokazala je da vjerojatnost da dobijete običnu prehladu, gripu pa čak i rak može u određenoj mjeri biti povezana sa činjenicom da je vaš imunološki sustav oslabljen zbog stresa. Postoje dokazi da, ako prisilite svoje tijelo da nagomila mnogo kroničnog stresa, može podići razinu svojih hormona stresa tako visoko da oni s vremenom unište stanice u dijelovoma mozga zaduženim za učenje i pamćenje. Neki istraživači idu tako daleko da tvrde da ovako nakupljeni kronični stres može biti odgovoran za neke probleme pamćenja koji se javljaju u starijoj dobi.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.
Idi na punu verziju