Nije loše,informacije radi, pročitati i ovo
U energetsko polje "Najdanovi krugovi" u Maloj Krsni kod Smedereva, koje navodno leči mnoge bolesti,
osim milionskog građanstva, ušli policija, tužilaštvo i zdravstvena inspekcija. Zbog nadrilekarstva i nezakonitog obavljanja zdravstvene delatnosti, zabranjen je rad dvema agencijama čiji su vlasnici lekar i mašinbravar.Konsultanti su svoje usluge naplaćivali između 500 i 1000 dinara, čak su pregledali postojeću medicinsku dokumentaciju i na osnovu nje, ili odoka, predlagale terapiju stajanja u krugu.
Sa stanovišta ministarstva zdravlja, slučaj je rešen, tako što „konsultanti” neće tumačiti lekovitost čudotvornih polja. Ali ljudi i dalje dolaze...
U proteklih deset godina u lekovitim "Najdanovim krugovima" stajalo je najmanje milion ljudi, a pacijenti su za pristojnu sumu dobijali terapiju sa "prepisanim" vremenom stajanja u krugu.
Konsultacije lekara specijalista fizikalne medicine, kardiologa i internista naplaćivane su od 500 do 1.000 dinara. Razgovor s bionergetičarem ili radiestezistom staje 1.000 dinara.
Određivanje tablice za korišćenje energetskog polja, a određuje je stručno lice sa "desetogodišnjim iskustvom" (mašinbravar prim. aut.) košta 200 dinara.Ne postoji, međutim, nikakva zvanična provera navodnog energetskog polja.
Oni koji sebi traže lek ne žale novac ni vreme i ne osvrću se na zabrane. Svakodnevno je ovde na stotine ljudi.Kuda idu dobrovoljni prilozi?
Policija još istražuje gde ide novac od dobrovoljnih priloga koje građani ostavljaju za izgradnju crkve. Protojerej Boško Savić, koji ne zna koliko je novca prikupljeno za pet godina, kaže da novac odlazi na račun Odbora crkve u Skobalju i da je sve što je skupljeno već je utrošeno za gradnju crkve.
Prosečno, dnevno ljudi ostave od 1.000 do 2.500 dinara,
Kroz ovo sanduče, po našoj računici, prošlo je najmanje milion dinara.Na zidu Petrovićeve kuće, takođe je ugrađena kasica za novac, a pored nje je rukom ispisano na panou: “Narod koji stoji u ovom krugu nije u obavezi da ostavlja novac, sem ako to sam želi. Centar zračenja je kod obeleženog metalnog stuba i prostire se tri i po metra u širinu.
Lečenje prirodnom bionergijom, objašnjava gazdarica Jelka, traje dvadeset minuta u prva dva dana, uzastopno, a zatim se nastavlja posle trinaestog dana.
- Kažem, svima koji dođu, nek vam Bog pomogne. Ima onih koji kažu da ovo nije nikakva banja,
neko je jedne noći na asfaltu pred mojom kapijom napisao „ovo je prevara“. Šta da radim,
ljudi su ljubomorni, misle da sam od para koje ostavljaju nevoljnici kupila stan. Ali, ljudi izmišljaju, svašta. A, takvima ni banje ne mogu pomoći – završava priču Jelka.
Bilo kako bilo, tek, njeno dvorište nikad nije pusto...
http://www.alexanthorn.com/arhiva/strane/misterije/ms06.htm
Znam lično troje ljudi koji su ,između ostalog,posjećivali i to mesto...ali nažalost "
ćorak"