Autor Tema: MS i bolesti usta i zuba  (Pročitano 13666 puta)

Van mreže dusicacs

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • Dg: MS
  • Grad: Sremski Karlovci
Odg: MS i bolesti usta i zuba
« Odgovor #15 poslato: Decembar 07, 2012, 12:45:47 posle podne »
Od pete godine idem kod zubara, sve i svašta pokušavala a imam zuba za još 2-3 pranja, supug sličan.
Naš sin je kao beba dobio injekciju *kalciferola* ili tako nekako, kao blaga sumnja na rahitis, u stvari
perijatrica nas je volela i trudila se da dobije sve što je  medicina tada smatrala za dobro.Dakle, dete u
28 god. ima (pu, pu da ne čuje zlo) sve zdrave zube, bez i jedne plombe! Nije od genetike, ko zna šta
je pomoglo ...

Hendi-društvo

« Odgovor #15 poslato: Decembar 07, 2012, 12:45:47 posle podne »

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #16 poslato: Jul 22, 2013, 11:12:57 pre podne »

Van mreže Daša

• Član
  • **
  • Grad: NS
« Odgovor #17 poslato: Jul 22, 2013, 01:20:52 posle podne »
 :n24: AAUUUU...posebno ovo .... :grr: Zubi kojima su tretirani korijenski kanali su u svojoj osnovi „mrtvi“ zubi koji postaju tihi inkubatori vrlo otrovne anaerobne bakterije koja, pod određenim okolnostima, može pronaći put i ući u vaš krvotok kako bi uzrokovala mnoga ozbiljna medicinska stanja – a mnoga se pojavljuju tek desetljećima kasnije.
...  svaka degenerativna bolest povezana s korijenskim kanalima, uključujući:
Srčane bolesti
Bolesti jetre
Artritis, bolesti zglobova i rumatoidne bolesti
Neurološke bolesti  (uključujući amiotrofičnu lateralnu sklerozu i multiplu sklerozu)
Autoimunološke bolesti (lupus i ostale)

Da se ne zagubi,  http://www.hendidrustvo.info/forum/index.php/topic,5760.msg565901.html#msg565901   bilo bi dobro premestiti u  http://www.hendidrustvo.info/forum/index.php/topic,5305.15.html  :n14:

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
« Odgovor #18 poslato: Jul 22, 2013, 01:42:16 posle podne »
Zubi kojima su tretirani korijenski kanali su u svojoj osnovi „mrtvi“ zubi koji postaju tihi inkubatori vrlo otrovne anaerobne bakterije koja, pod određenim okolnostima, može pronaći put i ući u vaš krvotok kako bi uzrokovala mnoga ozbiljna medicinska stanja – a mnoga se pojavljuju tek desetljećima kasnije.
...  svaka degenerativna bolest povezana s korijenskim kanalima, uključujući:

Neurološke bolesti  (uključujući amiotrofičnu lateralnu sklerozu i multiplu sklerozu)

mož da bidne,ne mora da znači :n19:
nisam imala nijedan lečen zub pre postavljanja dg,tek mnogo godina kasnije,tako da ...

imam samo jedan kom na ovo...implantati u procvatu,no možda grešim :n9:

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #19 poslato: Jul 24, 2013, 01:41:13 posle podne »
imam, nekoliko tretiranih korenjski kanali :(

Van mreže gordana

• Član
  • **
  • život je lep-iskoristi ga
  • Dg: G35
« Odgovor #20 poslato: Septembar 13, 2013, 12:17:15 posle podne »
Dali je iko imao problem kao što je moj------
    Trebam vaditi zuba dva hiruškim putem svi se boje šalju me u polukliniku u N.Sad-
kao M.S. je malo teža bolest oni se ne usuđuju raditi-privatnici,pošto mi trenutno u bolnici nemamo
sposobnog dr.hiruga za zube.
     Videcu šta ce mi u Ponedeljak reci hirug kome nisam telefonom rekla od cega bolujem
cak mi nije rakao ni kolika mu je cena po zubu,a ovi drugi su prvo to rekli pa me tek onda saslušali.  :n7: :n7: :n7: :n12: :n12:

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
« Odgovor #21 poslato: Septembar 13, 2013, 01:02:03 posle podne »
prebacila sam tvoj post ovde ;)

čega se boje ?
jel zbog anestezije ili nečeg drugog.
baci pogled i na ovu temu
http://www.hendidrustvo.info/forum/index.php/topic,2537.0.html

tu smo malo o operacijama,a iz moje struke,svako vađenje zuba bilo 'hiruško',bilo 'obično' se smatra operativnim zahvatom jer uključuje anesteziju iako je lokalna ;)

dobro,ako nemate odgovarajućeg oralnog hirurga,to što te šalju u NS je ok,jedino ako imaš problem da tamo odeš ,pa ideš kod privatnika  :n14:

Van mreže Nensy035

• Član
  • **
  • Zivot je cudesno lep.
« Odgovor #22 poslato: Septembar 14, 2013, 06:38:41 posle podne »
izvadila umnjak prekjuce....no problems....

Van mreže Mina86

• Član
  • **
« Odgovor #23 poslato: Septembar 14, 2013, 11:19:34 posle podne »
I ja sam izvadila preljuce sesticu, ostao mi samo koren i malo krunice i tako sam cekala 8 godina da ga izvadim  :m1: Plasim se jako zubara i tek pre neki dan sam skupila hrabrosti citajuci ove postove da mi je i to moglo izazvati MS  :n15:  :( Sad jos imam osam njih za popraviti, posto sam cekala poslednji trenutak  :conf:

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.