Autor Tema: Pogoršanja i trenutna stanja ~ 2  (Pročitano 461289 puta)

Van mreže Машинка

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • Dg: МС
Odg: Pogoršanja i trenutna stanja ~ 2
« Odgovor #1590 poslato: Avgust 08, 2016, 11:00:26 pre podne »
У Стоматолошкој поликлиници ДЗ блок 44, ми рекоше да од социјалног треба да се преузме потврда о ослобађању плаћања код стоматолога. Рекоше ми, такође, и да на књижици то обично пише. Та др са којом сам разговарала ми рече да мисли да имаш права и на бесплатну протетику, али у то није била сигурна, мисли да се то односи само на целу вилицу (од раније знам да је вештачка вилица код државног др јефтинија од једног зуба). Иначе, код њих је тренутно опште расуло (веће него иначе) због годишњих одмора.
Значи enadedic прво у социјално по потврду  ;)

Hendi-društvo

« Odgovor #1590 poslato: Avgust 08, 2016, 11:00:26 pre podne »

Van mreže Bandzula

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #1591 poslato: Avgust 08, 2016, 02:25:05 posle podne »
Pozdrav drustvo,trenutno stanje je kilavo,od subote kako se promenilo vreme imam problema sa ravnotezom,osecam neki pritisak u glavi kao da ce da mi se zavrti i naravno odmah zeludac pumpa kao pesnica, dok mi se jutros javilo u malo jacem stanju nego ovih dva dana,pa sam bolje lepo pre podne otisao na WMA kod mog neurologa,i ispricao,ona mi rece da se ne opterecujem oko toga i da ne dajem puno znacenja tome,ako mi se u kontinuitetu 24 sata bude ponavljalo da dodjem direktno na kliniku na bombonice (Kortiko),ali ona cisto sumnja u to,jer je nagla promena vremena a plus jos i leto,pa vlaga,itd...
Sad je bolje,nije u tolikoj kolicini osecaj neravnoteze,ali ga malo ima,najvise je ujutru ili uvece,ali kako je tako je,da mozemo pobegli bismo iz svoje koze,ovako ne mozemo pa pevaj.
Ne znam da li se koriste neki vitamini vezano za to ili nesto drugo,ja koristim B12,vigamtol.

Pozdrav drustvo,toliko od mene,sve najbolje   :n1:

Van mreže somi87

• Član
  • **
  • Dg: Ms
  • Grad: Simanovci
« Odgovor #1592 poslato: Avgust 08, 2016, 04:21:29 posle podne »
Meni ce sutra javiti da li cu dobiti jos par dana pulsne ili ce biti pronison, jer mi je doktorka na odmoru a tegobe su se slabo povukle pa cemo da vidimo sta dalje...

Van mreže somi87

• Član
  • **
  • Dg: Ms
  • Grad: Simanovci
« Odgovor #1593 poslato: Avgust 11, 2016, 03:54:45 posle podne »
15 dana pronison ipak, 40-20-10gr.

Van mreže Машинка

• Član
  • **
« Odgovor #1594 poslato: Avgust 11, 2016, 04:26:49 posle podne »
Шоми, само полако. Одмарај што више можеш да 28ог будеш у топ форми  ;)

Van mreže Машинка

• Član
  • **
« Odgovor #1595 poslato: Avgust 11, 2016, 04:57:34 posle podne »
јоооој Шоми извини ја тек сад видех да је 28ми данас ;)  :n6:

Van mreže ZoricaB

• Novi član
  • *
« Odgovor #1596 poslato: Septembar 03, 2016, 01:19:41 posle podne »
Pozdrav svima. Prvi put se javljam. Prilicno uplasena primam peti Lemod. Na koji nisam odreagovala. Moji simptomi su slabost u nogama pogotovo levoj i levoj ruci. MR pokazuje demijelizacije koje skroz po obliku i rasporedu odgovaraju MS. Likvor uredan. Pozitivna na Lajm. Ceka se potvrda Batuta mada neurolozi misle da ovo nije od Lajma. Imam pitanje: da li je vama radjen EMG? Zakazano mi je za ponedeljak. Plasim se da sumnjaju na nego gore obolenje. Jer nigde nisam procita da rade EMG kod MS. oni

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #1597 poslato: Septembar 04, 2016, 01:17:51 posle podne »
Сачекај све резултате. Не нервирај се унапред.

Van mreže ZoricaB

• Novi član
  • *
« Odgovor #1598 poslato: Septembar 05, 2016, 02:19:06 posle podne »
Gotov EMG. Sem sto sam sama procitala da aktivnosti odgovaraju demijelizaciji kojoj imam na kicmenoj mozdini nisam neku posebnu informaciju dobila. Od danss sam 21 dana na Longacefu u venu zbog moguceg Lajma. Cini mi se da to daju reda radi. I dalje je nesto imunoloski. Samo su konstatovali da nisam odreagovala na pulsnu. Sto znam i sama. Da li je i vama trebalo dugo da pulsna prodeluje? Citala sam razne komentare i zakljucila da je svako slucaj za sebe, da nema pravila. Nisam uspela zakljuciti da li vam se barem malo popravilo stanje tokom terapije pa vremenom postaje bolje. Meni posle 5 pulsnih od 1g nije nimalo bolje. Pomislim da mi je cak i gore ponekad.

Van mreže raca

• Moderator
« Odgovor #1599 poslato: Septembar 05, 2016, 02:33:05 posle podne »
Pa kod tebe je kako sama kažeš još uvek aktuelna moguća lajmska bolest, tako da možda zbog toga nisi nikako odreagovala na pulsnu. A lajmsku bolest je najvažnije lečiti u prvom stadiju. :m1:

Van mreže Roxi

• VIP
  • MS
« Odgovor #1600 poslato: Septembar 05, 2016, 07:26:26 posle podne »
Ja bih rekla da je lajmska bolest cim nisi odreagovala na pulsnu.
Mislim da ti je mnogo bolja opcija da imas lajmsku bolest nego ms.
Znam jednog 50 togodisnjaka koji je sa svojih 38 godina imao lajmsku koja je dijagnostikovana prilicno kasno (vec je bio prilicno slabo pokretan). Sad je potpuno zdrav covek!

Van mreže ZoricaB

• Novi član
  • *
« Odgovor #1601 poslato: Septembar 09, 2016, 12:56:13 posle podne »
Stigao nalaz likvora. Negativno na Lajm. Jos se ceka potvrda seruma iz Batuta. Kazu da se cesto desavaju preklapanja i da su lazno pozitivni rezultati. Eto proslo je nedelju dana od pulsne i meni je i dalje slabost u nozi i ruci. I dalje povremeno osetim trnce. Nista bolje nije. Pitam se da li postoji sansa uopste da se stanje vrati na staro. Doktori nece da daju nikakve prognoze. Ako trebaju neke vezbe ili rehabilitacija ja bi isla sta god treba.

Van mreže Машинка

• Član
  • **
« Odgovor #1602 poslato: Septembar 09, 2016, 03:39:19 posle podne »
Ја сам већ рекла, да мени понекад прође и по месец дана после пулсне да осетим неко значајније побољшање. Кад имам погоршање не радим вежбе, али се трудим да све уобичајене активности обављам што нормалније могу, и саме те активности су вежба. Кад осетим бољитак крећем лагано са вежбама. Ја тако  :n14:
Наравно да постоји шанса за бољитак!

Van mreže enadedic

• Član
  • **
« Odgovor #1603 poslato: Oktobar 06, 2016, 01:25:52 posle podne »
Hvala Masinka na odgovoru.  :)

Van mreže ZoricaB

• Novi član
  • *
« Odgovor #1604 poslato: Oktobar 07, 2016, 11:52:39 pre podne »
Takodje hvala puno. Procitala sam ranije da si pisa da prodje i po mesec dana. Toliko sam foruma iscitala da mi se sve pomesalo. Doktori ocekuju poboljsanje odmah posle pulsne koliko sam shvatila. Ali posto je meni tek posle mesec i po dana malo bolje smatra se da nisam odeagovala na pulsnu. Jos mi struja prolazi kroz stopalo, pogotovo kad legnem i odmaram. I brzo se zamaram. Cini mi se po dr reakciji da cemo posle 3 nedelje znati na cemu smo da je ovo odprilike to. Samo mi treba vremena da se naviknem na te osecaje. Puno mi znace vasa iskustva, da bi odprilike znala kako da se samo ophodim prema sebi i svojoj ms.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.