Dg > Suplementi

Magnezijum hlorid

<< < (5/6) > >>

tatijana:
Nisam ni znala da ga ima u tabletama,koristila sam u prahu,ali sam posle prestala,a imam i ulje koje se utrljava,ali iskreno ne primecujem nesto posebno ..

Ena:
Tamara,prosleđeno Daši ;)

Daša:
Trenutno u Ns nema magnezijum u tabletama (informacija od kolegice farmaceuta koja radi u drž.apoteci, za privatne apoteke ne zna),ali ima magnezijum u kesicama.Samo se isipa u usta i blago otopi...nije loše...  lično je uzimala nekoliko dana zbog titranja oka... i prošlo  :n14:...da li od Mg ili samo od sebe  :m1:


--- Citat: Daša  Maj 29, 2012, 05:53:47 posle podne ---Najbolji prirodni izvori koji sadrže magnezijum:Zrnevlje žitarica,smokve,bademi i ostalo koštunjavo voće,tamnozeleno povrće,banane.
Ukoliko jedete mnogo koštunjavog voća,semenki,zeleno povrće,...tada verovatno dobijate  obilje magnezijuma,..
Magnezijumski dodaci ne bi trebalo da se uzimaju posle jela,jer magnezijum neutrališe želudčanu kiselinu.
Magnezijum najbolje deluje u sprezi sa A vitaminom,kalcijumom i fosforom.
Magnezijum podstiče encime koji koriste vitamine B1,B2 i B6,stoga manjak ovog minerala može da izazove simptome povezane sa nedostatkom B vitamina...obično konvulzije.

...a  višak magnezijuma može izazvati probleme sa stomakom, mučninu, nagon na povraćanje,  dijareju.., a u dozama koje su znatno veće od preporučenih može uticati na rad srca (  usporen, pad pritiska,...)
--- Kraj citata ---

tatijana:
http://www.njuskalo.hr/hrana-pice-ostalo/tinktura-organske-gljive-lavlja-griva-oglas-7598014
 nisam otvarala novu temu,ali samo da prijavim da sam ovo pocela da koristim ..Ono sto pise deluje vrlo ohrabrujuce,pa eto ko je zainteresovan..imam i broj telefona za narucivanje,ako ne nadjete u vasem mestu..javicu ima li nekog efekta  :n14:

Ena:
 :ye1: n32
Mogla si ovde pisati http://www.hendidrustvo.info/forum/index.php/topic,1415.75.html obavezno javljaj bilo kakvu promenu,ako je bude  :ok:
U svakom slučaju i ja ću sa tim krenuti uskoro  :n14:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.
Idi na punu verziju