Dg > Multipla Skleroza

Šta je Multipla skleroza?

<< < (4/25) > >>

Sklerozica:

--- Citat: Dobri ---DA! Hoće i to uskoro.
--- Kraj citata ---

Sklerozica:
Dobri, pozdravljam te i nadam se da ćeš nam doneti neku lepu vest o Enkortenu.  ;)

Sklerozica:

--- Citat: Dobri ---Moj kolega je u timu koji radi na planovima istraživanja,kriterijima za uključivanje run in periode i sl za MS.Osima toga na astmi je izravno uključen i osim šta meni pomaže u liječenju, imam solidne informacije.
Istina i on ih ne smoje davati u toku, nego kada budu završeni neki periodi.
Najviše dobrih informacija, pacijenti jedni drugima kažu kad se susretnu na aplkacijama.Dobre informacije je posla Samalis na forumu Hr. 06.09. i ja san bia iznenađen bogatstvom informacija koje procure od pacijenata.
On se nije moga konktirati pa me molia da ih ja pošaljen. Vidite te informacije pa će biti puno jasnije o čemu je riječ.Enkorten je zasigurno prvi za MS sa izraženo nuroprotektivnim efektom, tako da se dio procesa odvija djelovanjem i na aksone. Vidit ćemo. Možda najbitnije od svega je informacija koju imam da ni jedan pacijent nije završia na kortikosteroidima, čak i kod najave relapsa ili sunnje da se on dogodia, uspješno je prevaziđen intenzivnom terapijom Enkorten-a ( 3 dana za redom sc. aplikacija 12 mg Enkorten-a i naredni tjedan svaki drugi dan po 12 mg). Ovakva terapija u relapsu je odlična ako se uzme da se Enkorten izvrsno podnosi, da nema nikakvih nus pojava i slično. U poređenju sa kortikosteroidima to je izvrsno.
Triba pogledati i ovo šta piše Samalis ( naime ja nisam trenutno doma pa ne mogu izravno pisati nego indirektno). Javit ću se kad stignem iz zračne banje.
Lipi pozdrav,
--- Kraj citata ---

Sklerozica:

--- Citat: Peca_Le ---Evo, nasao sam i ja nesto na Internetu   :)
Svajcarci su testirali neki lek (fingolmod), koji je pokazao odredjene rezultate u lecenju MS !? Sad, oni kazu da ima nekih nuspojava (ne navode precizno), ali i kazu da je ovo tek III faza ispitivanja i da se konacni rezultati ocekuju tek za 4 g.
Takodje kazu da su rezultati bolji nego kod leka Tysabri i da se uzima oralno (tablete)
Evo link, pa ko bolje zna engleski ...  :) 
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/news/fullstory_38611.html

Takodje sam malo "krstario" po Internetu. Nasi susedi Hrvati imaju zanimljivu diskusiju o MS. (sa nje je nas prijatelj Dobri). Oni diskutuju o leku
Enkorten, koji je za plucne bolesnike, ali pomaze i kod obolelih od MS (kazu preko 80%) !
--- Kraj citata ---

Sklerozica:
Dobri,
video sam to, ima me i tamo  ;)  i iskreno i ja sam se prijatno iznenadio kada je Samalis napisao neke stvari ali si i ti sada dodao nešto što nisam znao. Video sam da se lek "pušta" što se tiče astme. Mislim da ne bi bilo pošteno od mene da ja prenosim ovde tvoja i Samalis-ova iskustva te Vas stoga molim da nas obaveštavate o tome - naravno ako nije problem.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.
Idi na punu verziju