Autor Tema: Mokrenje  (Pročitano 42770 puta)

Van mreže nikola123

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Dg: Paraplegija
Odg: Mokrenje
« Odgovor #45 poslato: Jun 11, 2012, 02:45:04 posle podne »
Imate srebrnu vodu u apotekama da kupite, kazu da je dobra za razne stvari :D

Uglavnom kod mene sa uriniranjem je problem sto ne mogu dugo da se suzdrzim kada se javi potreba za mokrenjem, no iskreno muskarcima je mnogo lakse zato sto je svako drvo napolju wc :D a to dal me neko gleda ili ne, neka gleda ima i sta da vidi :D a ako me vidi komunalni ispektor i pise kaznu, sudija ce valjda da ima razumevanje kad joj pokazem dijagnozu :D

Uglavnom nekad me bas posle 1 case tera 2-3 puta za redom a nekad popijem litar vode i nema ic da ode u mokracu!

Bas sam pricao skorije sa skolskim drugarom o tome, i kaze mi on da sam ja i dok smo isli u srednju skolu bar 2-3 puta za smenu odlazio u wc, samo je razlika sto sam tada mogao da se strpim a sad ne :(
Milose ne znam koja si dijagnoza ali bih te molio da ne govoris takve stvari. Ljudi koji se ne kreci tj. su u kolicima moraju da piju znatno vise tecnosti. Da im bubrezi ne bi otkazali. Kada covek hoda moze da popije i casu vode dnevno i da ne bude problema (bas iz razloga koje si naveo). A mi u kolicima moramo da popijemo po 1.5 l vode (najbolje probao sam i sa sokovima ali voda najbolje cisti bubrege).

Hendi-društvo

« Odgovor #45 poslato: Jun 11, 2012, 02:45:04 posle podne »

Van mreže Roxi

• VIP
  • Pol: Žena
  • MS
« Odgovor #46 poslato: Jun 11, 2012, 04:21:45 posle podne »
Ljudi, hvala vam svima na preporukama kako da resim svoj problem.
Ipak sutra moram otici da izvadim krv, da uradim ultra zvuk komletnog abdomena i da odem kod urologa. Htela ili ne moram jer ni opsti lekar ne moze da mi pomogne vise tj. ne usudjuje se da mi prepisuje antibiotike.
Taman cu se posavetovati s urologom oko samokateteriziranja. Nadam se da je upoznat s tim.

Desant, da si malo blize mogla bi doci na kurs kod tebe ;) Garantujem da kad budem pitala doktora o tome, nece imati pojma o cemu pricam...

Van mreže miloskg

• Član
  • **
« Odgovor #47 poslato: Jun 11, 2012, 04:54:54 posle podne »
Ok nikola, ima smisla za ljude u kolicima da treba da piju toliko vode!
Ja sam rekao u globalu da je zabluda da treba da se pije minimum 2 litra vode dnevno, da to treba da se preformulise u unos 2 litra tecnosti dnevno!

Van mreže Roxi

• VIP
  • MS
« Odgovor #48 poslato: Jun 12, 2012, 04:45:55 posle podne »
Bila sam danas kod urologa. Pre toga izvadila krv i uradila ultra zvuk stomaka. Nalazi su odlicni - krv sjajna, uz odlican - nigde nikakve patologije. Urolog mi je rekao da vise nikako ne uzimam antibiotike jer sam usla u fazu kad ih je previse za moje, i onako, "vakcinisane" bakterije koje se vrlo lako navikavaju na njih.
Za sada stvari stoje ovako - mesec dana pijem Uro-balans (to je lek/probiotik na biljnoj bazi) 2x dnevno i pijem vode 5l dnevno. Ovo za 5l vode je meni apsurd - kako to da izvedem?! Da narednih mesec dana sedim na wc solji i pijem vodu?! Kateter ne dolazi u obzir! To je on rekao. E sad bi bilo odlicno da se samokateteriziram.
E da, o tome nista ne govori jer nije imao pacijenta koji to radi.

Van mreže nikola123

• Član
  • **
« Odgovor #49 poslato: Jun 12, 2012, 10:00:14 posle podne »
O kateterima ne znam mnogo da ti kazem roxi. Ali ja sam pijem dosta vode i ne znam kako moze da se popije 5l vode... Ja uspem dva litra dnevno tako sto naspem u flasicu od aqua vive 0.75 l i tako mi lako popiti. Jos sam stavio kao neko srebro u flasicu pa ce mo videti sta kaze. Ja hvala bogu nemam infekcija ali 5l vode pa ne znam to je ceo balon vode...

Van mreže Roxi

• VIP
  • MS
« Odgovor #50 poslato: Jun 13, 2012, 12:20:46 posle podne »
:) u pravu si, to je ceo balon vode. Mislim da je i doktor malo iskarikirao - kad kaze 5l popicu sto vise.... Ja sam isplanirala da kupujem prolom vodu i da pijem jednu do dve flase dnevno. To bi bilo 3l. Ako uspem bicu prezadovoljna.
Stomak me hronicno boli i od antibiotika. Dacu sve od sebe da ispostujem doktora jer bi to znacilo da se skinem, na kraju, s antibiotika. To bi za mene bio novi zivot!

Van mreže nikola123

• Član
  • **
« Odgovor #51 poslato: Jun 13, 2012, 03:00:11 posle podne »
Srecno to je jedini nacin pij vodu ako mozes popij i pivo koliko da preseces vodu... A i pivo je zakon za mokracne kanale moj drug je izbacio sa pivom kamen iz mokracne besike :).

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.