Autor Tema: Popis stanovništva  (Pročitano 3416 puta)

Van mreže webkolekcija

• Novi član
  • *
Popis stanovništva
« poslato: Oktobar 04, 2011, 10:51:01 pre podne »
Bio je popisivač i na pitanje o invaliditetu, nije bilo kategorije, gde da me smesti. Imam utvrđenu invalidnost I stepena od strane NSZ-a (operisana kicma sa protezom).

Pošto nije bilo odgovarajuće kućice, stavljeno je da nisam invalid, kakav je ovo popis kada će se tako neki invalidi svrstati u zdrave osobe?

Van mreže Džudi

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • Ex Zbunjena
  • Dg: G80.2
  • Grad: Beograd
Odg: Popis stanovništva
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 04, 2011, 01:39:46 posle podne »
Web, ja ne znam kako je popisivač postavljao pitanja, ali znam da u tom obrascu za popis nema "kućice" u kojoj treba upisati stepen invalidnosti.

Ja sam popis završila prvog dana i na pitanja o invaliditetu konstatovano je da se teško krećem, da imam problem sa penjanjem i silaženjem uz stepenice, slabiju koncentraciju, i pošto nije postojala opcija da se krećem pomoću štapa, devojka-popisivač je štiklirala štake.

Ukucaj na pretraživaču "popis stanovništva 2011" i videćeš tamo u rubrici -obrasci kako to izgleda-popisnica1.

Savet za ostale kod kojih još nije vršen popis: nema potrebe da govorite o stepenu invalidnosti ili konkretnoj bolesti -MS...Ali, na pitanja -o sluhu, vidu, kretanju, koncentraciji -recite sve šta vas muči i samim tim svrstaće vas u invalidna lica-kada se budu obrađivali podaci posle 15.10. 

Van mreže webkolekcija

• Novi član
  • *
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 04, 2011, 03:49:00 posle podne »
Nije ništa upisao, jednostavno nisam hteo da lažem da ne čujem, ne vidim itd... ono što nije istina, samo sam rekao da sam invalid ali pošto nema rubrike ostalo je da sam "zdrav", iako sam insistirao da zove instruktora, rečeno mi je da nema za tim potrebe.

Video sam pitanja i pre popisa, skinuo sam obrazce sa sajta, ali je nepravedno da su izostavljeni alternativni podaci, mogli su staviti kućicu "razno".

Ja ne mogu da dižem ništa teško, niti dugo da sedim, niti da stojim, niti da se saginjem, tako da se osećam diskriminisano što u popis nisu stavili više opcija i na taj način
friziraju rezultate.

Važno im je da znaju kolika mi je kuhinja.

Van mreže raca

• Moderator
  • Pol: Žena
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 04, 2011, 04:01:46 posle podne »
kad se ima multi u nazivu bolesti onda se nađeš u bar jednom od ponuđenog.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.