Dg > CCSVI - Zamboni

Niš: Dekan optužuje lekare

(1/5) > >>

alfa166:
Neznam koliko ste u toku ali velika je frka dignuta u nisu, pokusavaju na sve nacine da stopiraju intervencije na obolelim od Ms-a ,tako da su sledeci dani biti ili ne biti za sve nas koji cekamo da budemo pozvani

Niš: Dekan optužuje lekare za korupciju

Niš: Izlečeni brane lekare

Izmenio Sklerozica - dodati linkovi

alfa166:
Upravo sam zavrsio razgovor sa dr Milicem i ukratko evo o cemu se radi. Dekan Medicinskog fakulteta u Nisu je na kvarno danas organizovao konferenciju za stampu i najstrasnije ocrnio doktora Milica i doktora Zivica. Rekao je da oni varaju pacijente, da za to uzimaju pare (?!?), da je nama mesto na klinici za neurologiju gde bi nam bila pruzena adekvatna terapija, a ne da nas varaju na klinici za vaskularnu hirurgiju, da smo mi ljudi izmenjene svesti... Doktor Milic je sokiran i zaista uznemiran ovakvim neistinama, i dogovorili smo da u narednih nekoliko dana odgovorimo zajednicki na ovako gnusne prozivke i neistine. Najverovatnije ce biti organizovana konferencija za stampu u prostorijama udruzenja i pozivamo sve koji zele da u ovom presudnom trenutku podrze nastavak rada u KC Nis, prisustvuju tom dogadjaju. Jer ispada da je ovo SAD ili NIKAD za metodu CCSVI-ja!

Ovo je copy paste  samo prenosim

barbika:
 :n22:

tatijana:
BAS SAM I JA CITALA SAD O TOME..I PISALA ,JER SU POZVALI DA SVI NAPISU SVOJA ISKUSTVA,POSLE INTERVENCIJE..A,VIDELA SAM I DANAS NA TV-U..STRASNO ..joj ,izvinjavam se zbog velikih slova,ali me mrzi da brisem i pisem ponovo..

jemiric:
CITAT IZ VECERNJIH NOVOSTI OD 22.09.2011. GODINE:
"Dekan Medicinskog fakulteta u Nišu optužuje kolege.
Dr Višnjić: Pojedini doktori zarađuju mesečno i po šest plata. Leče nepriznatim metodama
NIŠ - Prof. dr Milan Višnjić, dekan Medicinskog fakulteta, optužuje svoje kolege i deo rukovodstva Kliničkog centra Nis da tolerišu neetičko ponašanje lekara koji, navodno, obmanjuju pacijente obolele od MS-a da će ih izlečiti nepriznatim metodama.

Višnjić tvrdi da je na pomolu velika afera jer pojedini lekari na ime "dodatnih usluga" mesečno zarađuju i do 600 hiljada dinara preko plate što bi značilo da rade 60 sati dnevno. V. d. direktor Kliničkog centra Borisav Kamenov kaže da će nadležni proveriti da li je bilo "zloupotrebe zakonske mogućnosti dodatnog angažovanja lekara".

Dekan Višnjić tvrdi da je problem kulminirao kada je direktor Kamenov najpre prihvatio a posle dva sata odbacio predlog lekara sa Hirurgije da novi direktor Klinike za vaskularnu hirurgiju bude profesor Milan Jovanović.

- To nam je bio jasan signal da se štiti interes lekarskog lobija koji se bavi lečenjem multipleks skleroze (MS) na Klinici za hirurgiju. Znamo pouzdano da bi profesor Jovanović prekinuo sa praksom lečenja pacijenata nepriznatom metodom i to je nekima zasmetalo - tvrdi Višnjić i dodaje da se medicinska javnost zgražava nad činjenicom da se pacijentima u kolicima obećava čudo i izlečenje uz pomoć nepriznate metode. - Tražićemo od Ministarstva zdravlja da formira komisiju i proveri pod kojim okolnostima se obavljaju ova lečenja koja se naplaćuju i po nekoliko hiljada evra po pacijentu. To je naša obaveza i mora da reaguje i Etički kodeks, jer je ovo gori postupak od postupka lekara koji nikada više neće moći da leči zato što je uzeo novac za operaciju deteta.


DR KAMENOV: SVE ĆEMO ISPITATI
PROFESOR Kamenov je začuđen time da imenovanje direktora jedne klinike može da izazove takvu reakciju. - Uvažavam njihov predlog da profesor Jovanović bude direktor jer je odličan stručnjak, ali još uvek nisam doneo konačnu odluku - kaže Kamenov. - Što se metode "proširenja vena" tiče, tražiću mišljenje Ministarstva zdravlja jer je ugovor o ovoj usluzi zaključen pre mog imenovanja. Koliko znam, lečenje domaćih pacijenata je o trošku Fonda. Ne znam koliko je zaradio Klinički centar, a koliko lekari koji su angažovani i da li je bilo zloupotrebe zakonske mogućnosti da lekari dodatno rade.
Višnjić kritikuje i praksu angažovanja lekara na ime "dodatnih usluga u zdrvastvu" jer se zloupotrebljavaju.

- Pojedini doktori zarade mesečno pet-šest plata, i to je niška "Kolubara" jer ispada da su radili 60 sati dnevno, što je nemoguće - ukazuje Višnjić koji nije želeo da imenuje ko su ti lekari ali je najavio štrajk hirurga ukoliko se ne spreče ove pojave.


NEĆE POLEMIKU

TIM lekara koji na osnovu odluke Upravnog odbora od 17. juna prošle godine radi metodu "proširenje vena" na pacijentima obolelim od MS kaže da neće odgovarati na optužbe dekana Višnjića jer bi izgledalo kao da se "nekome pravdaju".

- Spremni smo da komisije Ministarstva zdravlja provere naš rad sa pacijentima. Nijednom domaćem pacijentu nismo naplatili, jer troškove snosi RZZO. Zašto da nekom iz Norveške ne naplatimo lečenje ako on to sam želi. Kada smo počinjali, bili smo treća ustanova u svetu koja primenjuje ovu metodu, a sada ih ima 600, što znači da je sve više priznata u svetu - kaže jedan od vodećih niških vaskularnih hirurga."
( kraj citata)
Sta reci na ovo?
Sve sto je dobro iz Srbije pre se prepozna u svetu nego kod nas.O radu doktora svedoce mnogobrojne nagrade i priznanja koja su zasluzena a najvece priznanje stize od pacijenata koji potvrdjuju da se posle dilatacije osecaju bolje.Podrska timu lekara koji idu milenijum ispred nekih nesposobnjakovica kojima su samo pare u glavi ali bi da ih zarade blateci postene ljude.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.
Idi na punu verziju