sreda, 21. dec 2011, 00:30 -> 10:45
Preminuo Ognjen Gudelj
Ognjen Gudelj, 11-ogodišnji dečak iz Trebinja, kome je u nemačkom gradu Kilu izvršena transplantacija koštane srži, izgubio je sinoć bitku za život.
Ognjen je prošle godine oboleo od tumora limfoma, ali je pogrešno lečen, jer mu je dijagnostifikovana upala pluća, a potom i leukemija.
Nakon što su građani širom BiH i regiona saznali da je Ognjen preminuo, na Fejsbuk stranici "Pomozimo Ogiju" počeli su da se nižu potresni komentari.
"Voljeću te zauvijek brate moj! Nikad te neću zaboraviti!", "I bog bira najbolje.... Anđele mali, počivaj u miru", "Zašto si ga, bože, uzeo??? Careeee moj, voljeću te dok sam živa i nikad te prežaliti neću", neki su od komentara, prenosi Glas Srpske.
Ognjen je operisan 2. decembra, a preminuo je sinoć u nemačkom gradu Kilu gde je bio u bolnici.
Ranije, u jednoj od najvećih humanitarnih akcija koja je pokrenuta u Bosni i Hercegovini i Srbiji prikupljeno je 140.000 evra za pomoć Ognjenu.
Ljudi širom regiona odazvali su se apelu za pomoć, a početkom godine fudbaleri Crvene zvezde i Leotara odigrali su u Trebinju prijateljsku utakmicu od koje je prihod uplaćen u fond za lečenje dečaka. U akciji prikupljanja pomoći učestvovala je i Radio-televizija Srbije.
rts.rs