Dg > Oštećenja vida

Audio biblioteka - Savez slepih Vojvodine

(1/1)

Sklerozica:
Biblioteka je organizaciono unapredila svoj rad uvođenjem standardnog softverskog sistema za poslovanje biblioteka. Svojim korisnicima možemo da ponudimo zvučne knjige i časopise na kasetama u četvorokanalnoj i dvokanalnoj standardnoj tehnici na srpskom i mađarskom jeziku, diskovima u MP3 formatu i Brajevom pismu. Raspolažemo sa dve funkcionalno opremljene studijske kabine za digitalno snimanje zvučnih knjiga i potrebnom hardverskom i softverskom komjuterskom podrškom za obradu digitalnih zvučnih izdanja i prebacivanje celokupnog fonda matrica zvučnih knjiga, sa kaseta i magnetofonskih traka, na digitalne snimke za trajno čuvanje celokupne fonoteke.

Godišnja članarina za korisnike iz Srbije iznosi 300 dinara, a za korisnike iz inostranstva 5 eura. Učlanjenje u Biblioteku se može izvršiti pismeno, pri čemu se navodi ime i prezime, broj telefona adresa i zanimanje korisnika, kao i u kojim tehnikama želi da dobija knjige. Korisnik može da se učlani i putem telefona 021 6612 198.

http://www.ssv.org.rs/Biblioteka-204-11-1

Lili123:
U Smederevu otvorena čitaonica za slepe i slabovide

Smederevska Narodna biblioteka otvorila je čitaonicu za slepe i slabovide. Za potrebe slepih i slabovidih nabavljeni su kompjuteri, skener i softver koji im omogućava da skeniraju i tekstualne dokumente konvertuju u glasovne, kao i da u čitaonici slušaju digitalizovane knjige....


http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/285609/U-Smederevu-otvorena-citaonica-za-slepe-i-slabovide

naca:
U Pirotu otvorena audio biblioteka za slepe i slabovide
 Beta | 04. 12. 2011.

Narodna biblioteka u Pirotu dobila je večeras povodom 3. decembra, svetskog Dana osoba sa invaliditetom, prvu audio biblioteku za slepe i slabovide koja sadrži više od 100 sati snimljenog materijala.

Predsednica Udruženja osoba sa hendikepom "Feniks" Ana Pecarski, zahvaljući kojem je u Pirotu otvorena audio biblioteka, rekla je da biblioteke namenjene slepim i slabovidim postoje u većim gradovima iz kojih su osobe iz Pirota naručivale zvučne knjige.

Protekla četiri meseca pročitane su i snimljene u audio formatu 24 knjige, što je preko 100 sati snimljenog materijala.

 "Knjige su čitali učenici pirotske Gimnazije i Ekonomske škole. U taj prvi audio arhiv na kompakt disku su klasici i savremena proza, a nismo zaboravili ni ljubitelje lepe reči", kazala je Pecarski.

ceo tekst : Blic

Navigacija

[0] Indeks poruka

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.
Idi na punu verziju