Autor Tema: Predlazem da prekinemo ovaj shizofreni razgovor  (Pročitano 39447 puta)

Van mreže Nenad

• Novi član
  • *
Odg: Predlazem da prekinemo ovaj shizofreni razgovor
« Odgovor #15 poslato: Mart 26, 2007, 12:04:25 pre podne »
Tvoja stvar.

Hendi-društvo

« Odgovor #15 poslato: Mart 26, 2007, 12:04:25 pre podne »

Van mreže sand

• VIP
  • Gospodarica foruma
« Odgovor #16 poslato: Mart 26, 2007, 12:08:12 pre podne »
ej bwe, pa stvarno bi mogao da me obraduješ pa da napišeš nešto pametno u nekom podforumu....

Van mreže Nenad

• Novi član
  • *
« Odgovor #17 poslato: Mart 26, 2007, 12:16:05 pre podne »
Citat: sand
ej bwe, pa stvarno bi mogao da me obraduješ pa da napišeš nešto pametno u nekom podforumu....

Ima ovde dovljno napisanih pametnih stvari (mada se provuce po koja glupost).
Sve u svemu, ne bih te/vas vise zamarao, niti cu te/vas gnjaviti, ja cu staviti ako dozvoljavate link ka ovom forumu na nas forum, kao posebno obavestenje, i nadam se da ce ti vi staviti i link ka nasem forumu, cim se sve objedini. Dogovoreno?

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #18 poslato: Mart 26, 2007, 12:18:58 pre podne »
Reciprocitet je Ok.
Pozdrav.

Van mreže sumonja

• VIP
« Odgovor #19 poslato: Mart 26, 2007, 12:34:04 pre podne »
Predlazem da ne gubimo vreme u prepirci i da nastavimo sa dosadasnjim radom gde je ko stao. Malo me dekoncentrise ovakav vid nekonstruktivnih razgovora. Ko voli neka izvoli - svima su vrata otvorena za saradnju.

Skrenula bih samo paznju da je ovaj sajt posvecen razlicitim aspektima pre svega zivota, i po meni je jedan ako ne i jedini trenutno (da pomenem hendikep.info koji je bio preteca), koji kroz diskusiju prati potrebe stvarnih ljudi sa posebnim potrebama i razlicitim vrstama invaliditeta . Ima siroko otvorene teme i tezi da se posveti potrebama ljudi ne dijagnozama kao dijagnozama - to je socijalni model u praksi i to je inkluzija. Svi ljudi imaju pravo na svoje misljenje svoj izbor i svoju rec.

Jako mi je drago da postoji ovaj sajt i da pruza podrsku svima koji mozda nemaju kome da se obrate - ima jako puno ljudi koji citaju informacije i jos uvek nemaju snage da puste svoj glas. Zato ima je potreban oslonac i vreme.

Iskreno se nadam da se ovaj forum nece zatvoriti i da ce postati oaza druzenja mnogima pre svega. Jako je tesko voditi sajt ovoga tipa kako bi se sto vise ljudi okupilo, ukljucilo u diskusiju . To je NO I - ukljuciti ljude da ne sede sami i da znaju da imaju podrsku, da nisu sami bez obzira gde su kako se zovu i kakve su im mogucnosti - nisu sami!!!! Iz iskustva znam da je puno vise ljudi koji citaju nego koji pisu informacije - to je tako danas ali se nadamo da ce za pet , deset godina biti sasvim drugacije. Konacno je sazrela  misao o udruzivanju ljudi, organizacija i TIMSKI rad, timski dogovor uvazavanje misljenja, tolerancija. Mozda ne dovoljno u praksi ali sasvim dovoljno da svakom prilikom damo svoj doprinos i primer. Nista vise nije potrebno osim vremena da sve u praksi zazivi a zazivece vrlo uskoro. Pojavila se neminovnost promena u samom razmisljanju, kodeksu ponasanja, ucenja, zasto? Zato sto se pojavila kriticna masa ljudi ciji problemi ne mogu biti resavani kao do sada iz mnogih razloga. Razlozi u trenutku nisu bitni - bitno je da postoje ljudi koji imaju potrebe a ovaj sajt im pruza koliko moze a to je jako puno - ruku prijatelja, pod uslovima raspolozive tehnologije.

Treba osnaziti ljude da se jave, da komuniciraju o svim aspektima  zivota i ne samo sopstvene vrste invaliditeta, vec i medjusobno. Ja cesto procitam teme koje se ne ticu, da kazem moje ciljne dijagnoze, zasto da ne procitam sta muci i ljude sa drugim vrstama invaliditeta da bih saznala i nesto sto moze pomoci i ljudima drugih dijagnoza.
Zivot nije dijagnoza.
Dijagnozu daje doktor isto kao i procene - a i on je covek ... i znam iz sopstvenog zivota da su mnogi lekari promasili sa mnogim procenama...ukljucujuci i pogresno uradjenu amniocentezu.
Sve je relativno.
Ja se vise necu vracati na ovu temu jer mogu napisati romane te mislim da je bolje da se povucem i nastavim sa zapocetim.
Ovom sajtu treba vremena i ljudima treba vremena - istrajnost i doslednost  ce tek vremenom pokazati svoje prave vrednosti. Svako iskustvo iz zivota je vazno i upravo skupovi zivotnih iskustava bilo da su iz virtuelnog sveta, pilot projekata ili roditeljskih iskustava stvaraju pravu sliku o potrebama i postaju dokaz o mogucnostima.
Iskustvo je to koje moze promeniti zakon, nacela, knjige,... to je empirija od fizike do medicine od mrava do vasione. Teorija samo moze pratiti empiriju i simulirati je jednacinom ali nikada nece biti njena dovoljno verna simulacija, pitanje je samo tacnosti tj uvedenih priblizenja.
Uostalom i revolucionarni model stanovanja u zajednicama koji ce zasigurno postati jedan od novih nacina socijalne zastite kod nas, promovise Srbiju u sferi socijalne zastite i daje joj prednost i nad nekim zemljama EU, promovise mogucnosti ljudi sa teskocama u razvoju - postao je iz prakse, mukotrpnog rada i vezbanja i - uspelo je. I to ne za jednu dijagnozu nego za pet. Sutra ce bit za deset a kroz deset godina , nadam se , vise nece biti institucija.
Ovaj sajt postoji radi svih ljudi - svih ljudi u stanju potrebe. Jedna osoba sa invaliditetom ne moze se posmatrati kao izdvojena celina - nju okruzuje pre svega porodica, prijatelji , komsiluk, skola, ... i sire i sire...
komunikacije nikada dosta.
Ja se na ovom sajtu pojavljujem kao roditelj iako imam i iskustava u radu u i sa NVO. Sve je postavljeno na dobrovoljnoj osnovi i oko toga jedino nema diskusije.

Pozdrav svima

Van mreže Nenad

• Novi član
  • *
« Odgovor #20 poslato: Mart 26, 2007, 03:07:55 pre podne »
Hajde sad da procitas malo bolje:
Citat: Nenad
Dakle, predlazem ti da prekines ovaj razgovor sam sa sobom (sve se vidi iz IP adrs), i prikljucis se projektu u kome ucestvujem i ja, koji ima neke slicnosti sa ovim sto ti pokusavas, samo je malo komplikovanije. Vidim da imas entuzijazma i preduzimljivosti, pa bi nam to dobrodoslo, posto je ovo radis smesno (uz svo postvanje!).Nenad
Deo recenice "posto je ovo radis smesno (uz svo postavanje!)" se odnosilo na to sto se je jedna ili maksimalno dve osobe (VIDI SE IZ IP OPSEGA, sto ti ne kapiras) registrovale kako deset razlicitih, i onda "kao" vode razgovor. A NE NA IDEJU DA POSTOJI FORUM ZA LJUDE SA HENKIKEPOM, JER JE TO I IDEJA OVOGA STO MI RADIMO:
Mogao bi da radis na forumu, kao sto si pokusavao i do sada, a mozda i na sajtu.
.
Prema tome kometari poput:
Citat: Sklerozica
Smešna je želja da se napravi mesto gde bi se ljudi družili, pa makar to bio i virtuelni svet?
ili
najgroznije je to što si napisao da je ovo što radi(mo) smešno.... da imaš mrvicu smisla za život a ne samo za filozofiranje shvatio bi da je samo jedna reč na ovom forumu jača od bilion tvojih naučno proverenih projekata.... život je nenade bez korica....
su kranje besmisleni, jer te ja i zovem da radis na forumu, sa mnogo boljim mogucnostima jer nije phpBB, vec je bolji jer je placeni softever!!! I kakvi crni projekti covece! Pa ja bolujem koliko i ti!!! Nego si potrcao da sa svih svojih naloga pocns pljuvati po menei jer ti je povredjena sujeta, jer sam ti rekao da je forum (bar sa ovih deset clanova, a od toga si se ti registrovao kao 9) OBICNA FARSA, ne znam sta ce biti u buducnosti, mozda i bude PRAVIH CLANOVA, STO TI I ZELIM. Kako ste "svi" krivo shvatili nesto sto je OCIGLEDNO NA STA SE ODNOSI.
A to, sto ti pravis gomilu postova po principu copy/paste, pa si se sa nekim zamerio i mene zamenio sa njim, to je tvoj problem!

Citat: Sklerozica
Voleo bih da mi objasnite na šta se ovo odnosi i zašto zovete nekog sa šizofrenijom da Vam se priključi?
Reako sam ti da je to metafora, bez namere da ta uvredim.

stvarno ne razumem čemu napad?....i nastup najgori mogući koji sam skoro videla....

Jel ovo zvuci kao napad ili prijateljska ponuda:
...i prikljucis se projektu u kome ucestvujem i ja, koji ima neke slicnosti sa ovim sto ti pokusavas, samo je malo komplikovanije. Vidim da imas entuzijazma i preduzimljivosti, pa bi nam to dobrodoslo........Ako si zaniteresovan, a bilo bi lepo, na adersu koju sam ostavio (pod nalogom N.M.) ostavi svoje PRAVO ime i prezime, koje si godiste i iz kog grada si, koje si struke.
Srdacan pozdrav,
Nenad
A o dezinformacijama na forumu i da ne govorim. Kad sam iz zezanja napisao koja je cena interferona, i rekao da je potrebno da ga uzima onaj ko moze, odmah si potrcao da napises da se taj lek primenjuje deset godina i nista nije pokazao??!!! To je odgovrio lik kome je to bio prvi post??!!, neposredno posle mene. PA VAS JE NAVODNO DESET, I BAS STE SE SKUPILI U TRENUTKU KAD SAM JA POSTOVAO??!  Zar ti to ne deluje, blagoreceno glupo? CEO SVET PRIMENJUJE INTERFERON, DOKAZANO DA USPORAVA BOLEST, I SAD SI SE TI NASAO NAJPAMETNIJI DA KAZES DA NIJE??!!!  ILI GA TI NE DOBIJAS PA ONDA PO PRINCIPU KISLOG GROZDJA?

Ma uozbilji se covece, i uradi nesto orginalno, ne pumpaj postove tako sto prepisujes, pa ti se neko sad nakacio. NEMOGUCE JE, da neko koje (PRE)pisao  neke vrlo kvalitetne postove (tj. ti), na kraju lkaze da interferon ne valja. A valjda je ne sumnjivo da si to bio ti ili taj drugi koji radi sa tobom (ako ga ima), ili ces nastaviti da izigravas....to sto izigravas.

I nemoj brisati postove kao sto si reako da neces, pa ako neko slucajno naleti, bar da vidi o cemu se radi. A ja sam stranice ionako snimio. Za svaki slucaj.

Van mreže Nenad

• Novi član
  • *
« Odgovor #21 poslato: Mart 26, 2007, 03:09:11 pre podne »
I ne pada mi napamet da komentaris bilo sta dalje.
Nek ti je sa srecom i zdravljem!

Van mreže Peca_Le

• Član
  • **
  • Grad: Leskovac
« Odgovor #22 poslato: Mart 26, 2007, 11:48:57 pre podne »
Veoma mi je zao sto je do ovakve diskusije doslo. Na pocetku, u potpunosti podrzavam sumonju u svojim opservacijama i "potpisijem" sto je rekla.
O raznim vrstama teorija zavera ne zelim da govorim jer je to (za mene) "sizofreno". Jedino bih zamolio postovanog gospodina Nenada da svoje tvrdnje potkrepi nekim dokazima ( zadovoljio bih se raznim linkovima koji dokazuju koriscenje "duple" IP adrese).
Drugo, sta ima lose u copy/paste? Pa mnogi od nas i ne znaju valjano da koriste internet i mislim da je sasvim uputno sto to bar neko radi (sklerozica, recimo).
I, na kraju, posto je izgleda moj topic pobudio salve nezadovoljstva, da se javno izjasnim o tome:
Moj nick nije "dupliran" i niko ga, osim mene, ne koristi. O interferonu mislim sve najbolje, kao o, za sada jedinom leku protiv MS koji usporava bolest. Moja zapazanja su MOJA LICNO i samo sam ih "podelio" ovde i ne vidim sta je tu lose. Nikome nisam "prepisao" ili "otpisao" taj lek.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #23 poslato: Mart 26, 2007, 03:31:17 posle podne »
Ne znam zasto se Nenad toliko nervira.
Ja nisam pristalica interferona zato sto kao svesno bice imam prava da biram koji cu tretman lecenja za MS primeniti. Ne odlucuje lekar nego ja - pacijent . Ustalom Interferon polako ali sigurno se napusta kao tretman za lijecenje Ms i TO CELI MEDICINSKI SVET zna, a to sto Nenad nije upoznat njegov problem. Uostalom toliko je o Intreferonu receno i proslo je 10 godina od njegove primene i sasvim dovoljno da se moze govoriti u medicini o njegovim uspesima i neuspesima. I na osnovu svega do sada recenog o tom preparatu JA odlucujem da ga ne koristim. Ja sam 20 godina bolesna od MS-a i imam dovoljno iskustva tako da samo lekari mogu mene da pitaju ako im nesto nije jasno.

I nisam Sklerozica, ja sam Asja, drago mi je. A Nenade ko si ti?

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #24 poslato: Mart 26, 2007, 05:49:07 posle podne »
I nemoj brisati postove kao sto si reako da neces, pa ako neko slucajno naleti, bar da vidi o cemu se radi. A ja sam stranice ionako snimio. Za svaki slucaj.
Poštujem vašu odluku da ne komentarišete dalje i ako mogu da Vas zamolim, ostavite nam link Vašeg sajta-foruma. Hvala unapred.

Naravno da neću brisati ovu temu, čak ću je zalepiti da ne bi "potonula".

Pozdrav.

Van mreže sand

• VIP
  • Gospodarica foruma
« Odgovor #25 poslato: Mart 27, 2007, 02:10:31 pre podne »
.......... kao što ti rekoh u pp a to dobro znaju ljudi sa foruma - ja sam aleksandra, po struci sam defektolog-logoped, i ne volim svadju u kući....i ništa se ne nudi batinama, nenade..... pošto sve ovo počinje blago da me nervira, nemam nameru više da dokazujem svoj identitet..... citati su ti suvišni, nemaju logičnu vezu sa dalje napisanim.... a što se tiče članova, mi se uglavnom znamo oko godinu dana, a neki i duže...mnogo smo naučili jedni od drugih i bili podrška jedni drugima...a odakle si ti sad ispao, tako ogorčen i toliko siguran u naše nepostojanje? i s kojim pravom se postavljaš iznad svih nas?... eto, rekla sam i pošto me ovo već poprilično smara što se mene tiče, tema je zaključana...

Van mreže Tia

• Global Moderator
  • Pol: Žena
  • Master of the Universe
« Odgovor #26 poslato: Mart 27, 2007, 02:52:22 posle podne »
Hahahaha, ovo je super! Ja odavno pricam da sam shizofrena ali mi niko ne veruje!! Napokon je neko primetio :D!
A mozda i ne postojim :affraid: ??

A i ti si Sklerozice podeljena licnost vidim!! :a1:

Ja se izvinjavam sto nisam konstruktivnija u razgovoru ali ovo je stvarno mnogo smesno!!!:lol!:
Nema me par dana i ispade da ni ne postojim! C c c c .... :scratch:

Van mreže Roxi

• VIP
  • MS
« Odgovor #27 poslato: Mart 28, 2007, 07:41:12 posle podne »
:) Ovde se zakuvava :)
Super, malo zivosti!
Nije mi jasno cemu tenzije?!
Sklerozica je neko koga nas, nekoliko, poznajemo vise od godinu dana. dupli nick?!? Smesno za one koji ga znaju barem ovako preko foruma. Zar ne?

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #28 poslato: Mart 28, 2007, 07:53:30 posle podne »
Citat: Roxi
:) Ovde se zakuvava :)
Super, malo zivosti!

:a1:  :a1:  :a1:

Van mreže Tia

• Global Moderator
  • Master of the Universe
« Odgovor #29 poslato: Mart 29, 2007, 12:07:04 pre podne »
Ma dzaba, ode Nenad, nece vise da se druzi sa nama tj. sa NJIM :arrow:!

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.