Autor Tema: Ishrana  (Pročitano 129201 puta)

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
Odg: Ishrana
« Odgovor #195 poslato: Jul 16, 2014, 10:57:49 pre podne »
Vec dva meseca ne jedem,,mleko i mlecne proizvode,hleba nikakav,jaja,pasulj,boraniju,grasak.meso.Retko pilece belo i jedem skusu u konzervi,povrce,voce,proso i spremam se da pasem travu na kraju svega.Da li bi trebalo da ukljucim neki vitamin,na pr B12?

Slično sam se hranio negde na početku a nakon onih teških pogoršanja. Par godina sam bio na tom režimu i na kraju sam ga popustio jer sam se fizički osećao vrlo slabo. Sada ipak jedem piletinu, jaja, uzmem i mlad sir ponekad ... čvarke, slaninu, šunku...  sanjam i dalje. :)

Hendi-društvo

« Odgovor #195 poslato: Jul 16, 2014, 10:57:49 pre podne »

Van mreže Машинка

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • Dg: МС
« Odgovor #196 poslato: Jul 16, 2014, 11:17:59 pre podne »
Par godina sam bio na tom režimu i na kraju sam ga popustio jer sam se fizički osećao vrlo slabo.
А ја никада јаче од кад сам на том режиму  :n14:
Још један доказ да је свако од нас прича за себе, што прија мени не значи да ће и теби.
А можда је моја свекрва ипак у праву "он је мушко, њему треба сланина"  :)hah :)hah

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #197 poslato: Jul 16, 2014, 12:07:14 posle podne »
imam jednu prijateljicu na f,koja isto ima ms ,u odlicnom je stanju vec ko zna koliko godina ,i ona kaze da nama treba i slanine,cak i mesa,najbolje divljac,ili makar domaca proizvodnja,ali da nam je neophodno sve to..nisam 100% sigurna,cini mi se da je profesor  da ne slazem ,mikrobiolologije il cega vec,sad je u Kanadi..e,sad apsolutno se slazem sa masinkom da svako sam treba da otkrije sta mu najvise odgovara,jer je svaki organizam prica za sebe  :n14: ..a,da da dodam po njenom treba samo izbegavati slatkise u sirokom luku  :n14:

Van mreže mvera

• Član
  • **
  • Dg: G11.2
  • Grad: Kosjerić
« Odgovor #198 poslato: Jul 16, 2014, 12:19:56 posle podne »
Evo da se i ja priključim...Čitavog života igram obrnuti tango dva koraka nazad i jedan napred..Dijetom skinem 10kg pa vratim 20... Kad mi je uspostavljena dijagnoza imala sam 84kg i bila na nekoj blažoj dijeti. Neurologa sam pre otpuštanja iz bolnice pitala za način ishrane i rekao mi je da ne menjam ništa u ishrani. U Bgd sam bila na ishrani sa pecivima i jogurtima i dobila sam preko 3 kg... Kod kuće sam nastavila da jedem kao i ostali ukućani, pa sam sad prebacila 90kg... Kad kažem da sam visoko oko 164cm, onda ne treba komentar. Nisam sanjala da ću posle dijagnoze pomisliti na dijetu, ali ako neko ima neko iskustvo, tu sam... Sad odoh da pročitam ovu temu od početka...  n32

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #199 poslato: Jul 16, 2014, 01:13:49 posle podne »
Moj dever je nekih 3 meseca na sirovoj ishrani i nagovara me da i ja počnem.Inače on je dijabetičar i od kako se tako hrani šećer mu ne prelazi 7-8 a imao je i 25.

Ja nekih desetak dana,dva puta dnevno pravim nama svima u kući kašu  od: šargarepe,kajsije,jabuke,peršunov list,cvekla,tri četiri lista čuvarkuće ,banana,kupus,badem,orasi,suncokret,šljive....(naravno pravimo razne kombinacije sa voćem i povrćem)
Stavim u bleder,dodam dve čaše vode i bude gust sok (kaša) koji je jako ukusan i pun vitamina.
Ne jedem crveno meso unazad dva meseca. :n14:

Van mreže barbika

• Član
  • **
  • Da vec danas bude bolje , daj nam Boze malo volje
« Odgovor #200 poslato: Jul 16, 2014, 02:02:08 posle podne »
Moj Dr. Kaze da treba izbegavati so,secer,mlecne proizvode (ne kis. Mleko) a Sva crvena mesa.moze povremeno svinjsko,ne drugo  :n14:

Van mreže Машинка

• Član
  • **
  • Dg: МС
« Odgovor #201 poslato: Jul 16, 2014, 03:03:28 posle podne »
Људи ја сам машинац, код мене је 2+2 увек 4, не верујем у враџбине, подземне воде, енергетске кругове,... Верујем само у оно што ми се логично објасни а за млеко је између осталог речено да његови протеини јако личе на протеине миелина, чиме могу да изазову активацију аутоимуног система да нападне осим протеина млека и протеин из миелина (http://www.direct-ms.org/sites/default/files/MSandFoodProteins.pdf). Истраживањима на мишевима је утврђено да се код мишева којима су давани млечни производи развила ЕАЕ (болест адекватна нашој МС), док се код оних којима нису давани није развила све док им у исхрану није укључено млеко (види исти линк). Мени је то било сасвим довољно да више никада свесно не узмем ништа од млека.
Ово је само један од чланака против млека који сам нашла овако на брзину, за навођење више извора заиста немам времена. Уосталом, у чланку такође пише да је на свакоме од нас да одлучи за себе да ли ће да ризикује активацију аутоимуног система уносом те хране (млека, глутена и махунарки) или да "игра на сигурно" и избегава барем то што зна да може да му шкоди.

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #202 poslato: Jul 17, 2014, 10:59:34 pre podne »
 :ye1: ni ja mleko ne pijem ,ali pijem jogurt  balans ili probiotik,mahunarke sam sad zbacila ,jer su pocele da me nadimaju i smetaju mi ,e sad taj gluten me .... kako s njim da se izborim  :m3: :n14:

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #203 poslato: Jul 17, 2014, 11:20:06 posle podne »
Пробиотик пијем скоро па редовно. Махунарке једем.

Van mreže Bebica

• Član
  • **
  • Grad: Zemun
« Odgovor #204 poslato: Jul 17, 2014, 11:22:01 posle podne »
ja sam cula skoro da oboleli od MS-a ne treba da jedu zelenu salatu    :o jel ste to znali ,da li je to samo prica,ili.....

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #205 poslato: Jul 17, 2014, 11:25:02 posle podne »
Не знам за то и ње се нећу лишити.  ;D

Van mreže Bebica

• Član
  • **
« Odgovor #206 poslato: Jul 17, 2014, 11:26:21 posle podne »
to mi je rekla Sandra rekoh ti da je njena majka ,imala MS

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #207 poslato: Jul 17, 2014, 11:28:54 posle podne »
Ма ок али лишио сам се доста тога ал зелениша нећу.  ::D

Van mreže Bebica

• Član
  • **
« Odgovor #208 poslato: Jul 17, 2014, 11:32:35 posle podne »
samo zelene salate ,bas cu da je pitam zasto

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #209 poslato: Jul 17, 2014, 11:35:51 posle podne »
Питај. :)

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.