Mašinka,da li bi mogla ovo malo pojasniti možda i neki dnevni jelovnik, od jutra po do navečer
Мислиш зашто је млеко проблематично или нешто друго да појсним?
Што се тиче тога шта једем, на послу обично једем оне моје пројице у комбинацији са неком салатом сезонском или соком од парадајза или њихову слатку варијанту са сушеним воћем у комбинацији са опет сезонским воћем. Ако заборавим да понесем увек у резерви у канцеларији држим оне пиринчане или кукурузне галете па их опет комбинујем са воћем или поврћем зависно да ли сам расположена за слатку или слану варијанту. Обично доручкујем око пола 12-12 па ако пред крај рада већ хоћу да поједем тастатуру обично се ипак одлучим за нешто од воћа.
Иначе у данашње време није тако страшно, још посна и безглутенска храна и може да се нађе, кад сам ја почињала 2001. сматрали су ме за верског фанатика
За ручак једем неко поврће барено или печено у рерни у комбинацији са пиринчем или кромпиром. Ако нешто од тога динстам или то радим на води или на ЈЕДНОЈ кашици уља (маслиновог). Обавезно имам и неку салату зачињену са 1 кашиком ланеног уља. Пошто све једем тако посно водим рачуна да дневно унесем барем 1 кашику ланеног уља и понекад 1 кашику маслиновог јер ми је холестерол увек на доњој граници.
Рибу једем викендом (јер преко недеље немамо кад да је спремамо) Обожавам чорбице од поврћа (више него пилеће). Једем пуно траве: блитва, спанаћ, кељ, карфиол, прокељ, зелена салата-све врсте, ... и његово величанство купус у свим облицима. Воће скро сво и то у неограниченим количинама. Махунарке избегавам (мада их волим), агруме такође (не волим ништа што је у роду са поморанџама) једино зачињавам салате лимуном. Никада, НИКАДА не конзумирам ништа млечно, јаја и квасац. Глутен 2 пута годишње у виду парчета торте са горепоменутом Авлом.
Са таквом исхраном немам поблем ни са килажом (175цм, 65кг што је за моје појмове и године нешто у границма номале-никад нисам претендовала да будем манекенка).
Укућани једу то исто, једино што они себи додају и остала меса, јогурт, сир и хлеб (мада често једу мој). Млеко никада не улази у кућу по цену да ми се гости наљуте јер неће добити кафу с млеком