Autor Tema: Pogled unazad - naše priče  (Pročitano 45822 puta)

Van mreže lili123

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • Grad: NS
Odg: Pogled unazad - naše priče
« Odgovor #240 poslato: Avgust 26, 2010, 09:31:03 posle podne »
Threshold, primi moje iskreno saucesce...!!!

Mada znam da ne postoje reci koje mogu da vrate poljuljane snove u ovom trenutku... Veoma mi je zao zbog tvoje devojke..  :'(

Ne mogu da verujem da su ovi postovi koje citam java... Kao da sam upala u neki ruzan san... Secam se tvojih prvih postova i brige kojom su bili obavijeni, kao i iskrene ljubavi koja se osecala u istim...

Nadam se da ces biti jak, svi ovde na forumu smo uz tebe... Budi hrabar, izdrzi... Neka ti secanja na trenutke provedene sa njom vrate veru i neka ti pruze snagu za dalje... Neka ti osvetljavaju put... Tvoja devojka je otisla medju andjele i sigurno ne bi volela da si nesrecan... Uz tebe smo!!!

Van mreže THRESHOLD

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #241 poslato: Avgust 27, 2010, 11:03:09 pre podne »
Hvala Vam svima na podrsci.

Ja i dalje ne verujem da sam budan i da je sve ovo istina.

Van mreže THRESHOLD

• Član
  • **
« Odgovor #242 poslato: Septembar 13, 2010, 11:18:03 pre podne »
Evo da napisem i kraj ove tužne priče. Po izveštaju sa obdukcije uzrok smrti je dugogodišnja bolest srca. Nisu napisali kako se zove bolest, ali suština je da se mišićno tkivo srca pretvaralo u masno tkivo pa je tako na jednom mestu bilo 70% masnog tkiva. Smrt je nastala zbog ugušenja srca. Smrt je bila skoro trenutna.

Meni je neverovatno samo kako je ona u takvom stanju bila savršeno normalna i nije osećala nikakve tegobe. Dva puta je pala u nesvest u zadnjih 5 godina na nekih par sekundi(ne baš totalnu nesvest nego vise jača nesvestica). Zadnje veče smo zajedno trčali kući našom ulicom i ona se nije ni zadihala. Stvarno mi je neverovatno da čovek u takvom stanju može uopšte da trči. Tužno je da nismo ni  slutili da ona ima bilo kakvih srčanih problema i da je to sve moglo da se izleči. EKG je bio ekstra kao i pritisak. Ko bi se setio i ultrazvuka srca?

Da li neko zna kako se zove ta bolest?

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #243 poslato: Septembar 13, 2010, 08:01:25 posle podne »
 :(

Po tvom opisu, moguće je da je ovo u pitanju: Degeneratio adiposa myocardii

Van mreže THRESHOLD

• Član
  • **
« Odgovor #244 poslato: Septembar 14, 2010, 09:04:39 pre podne »
Hvala ti.  :n23: Izgleda mi kao da je to. Veoma podmukla bolest koja nije dala nikakve vidljivije znakove. Izrazeniji su bili samo problemi sa disanjem, ali posto je ona kao mala imala astmu i to zalečila svi su mislili da je to zbog toga i zbog cigareta. Ja sam takodje imao astmu i imali smo slicne probleme što se toče toga, ali to nije bilo ništa specijalno. Ko bi rekao da ću jednog dana moći da poželim da ima MS?

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #245 poslato: Septembar 14, 2010, 01:48:08 posle podne »
Joj zao mi je..kakve sve ne bolestine postoje..Uzas.

Van mreže THRESHOLD

• Član
  • **
« Odgovor #246 poslato: Septembar 28, 2010, 12:19:02 posle podne »
Najzad nam je jedan doktor malo bliže objasnio njen slučaj. Izgleda da je ta srčana bolest prouzrokovala smanjeni protok krvi izmedju srca i mozga i da je zbog toga nastala upala mozga. To je veoma redak slučaj koji doktori prilikom njenog lečenja nisu uzeli u obzir. Loša dijagnoza ili u zadnjem slučaju kod dr. Apostolskog nedovoljna su na kraju doveli do njene smrti. Upala mozga jeste nestala, ali je zato srce otkazalo. Upala je bila samo znak prave nesreće koja je došla. Ovo je možda jedan od dokaza da je Zambonijeva metoda ono pravo. Kod nje nije bio problem u vratnim venama nego u srcu, ali je suština ista. Protok krvi je poremećen i dovodi do upale mozga.

Nisam znao gde bih stavio sve ovo što pišem jer ima veze i sa mozgom i sa srcem, a bila je tobožnji oboleli od MS-a pa rekoh sve jedno je ovde ili tamo. Ovo pišem da bi neko u budućnosti mogao poučen mojim iskustvom da izbegne našu zlu sudbinu. Evo i naših fotografija sa festivala piva prošle godine(ona je u žutoj majici, a ja u Gamma Ray maji, bila je najbolja osoba koja je postojala na svetu što ćete letimičnim pogledom i sami moći da zaključite) .
Tako smo bili srećni i bezbrižni. :(
http://img822.imageshack.us/g/dsc01198s.jpg/

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #247 poslato: Septembar 28, 2010, 02:52:27 posle podne »
Treshold, hvala ti sto si ovo podelio sa nama. Prosto neverovatno.
Bili ste skladan par, lepi, mladi, bezbrizni. Zao mi je.

Van mreže bubi

• Član
  • **
« Odgovor #248 poslato: Septembar 28, 2010, 03:08:00 posle podne »
Evo moje priče.Sve je počelo pre 9 god.par meseci nakon porodjaja,trnjenjem tri prsta ruke.Tegobe su se "obogaćivale u smislu raznih trnjenja,te ruku,nogu,pojasno...Pošto sam zdravstveni radnik,bilo je te premorena si,te kičma cervikalna...Samoinicijativno sam uradila MR i kičmE i glave.Glava ok,a u cervikalnom delu izmedju trećeg i četvrtog pršljena u meduli diskretna lezija koja uz kliničku korelaciju odgovara demijenilizaciji.Klinički nalaz mi je uvek bio uredan i onda i sad kad imam užasne tegobe,te se ja ne vodim kao MS.Pulsnu sam dobila pre 6god.motornih ispada nisam nikad imala.Sad imam užasne bolobe po celim ledjima,u ramenom pojasu,trne mi nekad i jezik nepce pa prodje,pa opet...Noge su mi zategnute al ja sebe testiram te brzim hodom predjem 10km,posle toga su mi noge kao drvene al uspem.Moj neurolog smatra da  to nije MS te da meni ne treba ništa od Th.Sad sam već dosta uplašena,ništa ne dobijam a meni grozno...Ja nemam ispad u hodu al osećaj je užasan kad hodam.nedavno sam imala i neke sitne kao spazme po licu,opet ne vidi se a ja imam osećaj kao da će mi se lice ukočiti.Ima li neko slična iskustva,savet... :'( :'(

Van mreže busybee

• Član
  • **
« Odgovor #249 poslato: Septembar 28, 2010, 07:10:50 posle podne »
Dragi Treshold, devojka je stvarno bila preslatka. Pokusaj u odnosu na ceo ovaj dogadjaj da budes zahvalan sto si doziveo tako nesto lepo sa njom i nemoj vise da provodis vreme razmisljajuci zasto je i da li je tako moralo da bude jer ce ti samo biti sve teze. Ako te to ipak mnogo tisti i mislis da se toga neces lako resiti, izbaci to iz sebe u obliku neke knjige koja ce biti posvecena njoj, a koja ce sluziti svima nama, onome ko se razboleo da se zauzme da bude pregledan kako treba ( ovo je sramota da smo na tako nesto prinudjeni, ali tako je ), a lekarima da ozbiljnije pregledaju ljude i da postavljaju tacne dijagnoze ( ovo je jos veca sramot ada moramo na tako nesto da ih podsecamo..)

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #250 poslato: Septembar 29, 2010, 08:43:10 pre podne »
Joj,Threshold tvoja prica je zaista potresna..Divna ti je bila devojka,bas kao sto si je opisao.Reci su suvisne,ali eto, cisto da znas da saosecamo sa tobom..Ne znam sta bih ti rekla..Zao mi je sto si morao da dozivis takvu tragediju.Sada, kada si poceo da verujes..veruj da je na nekom lepsem mestu i da cete se opet sresti kada bude vreme za to..Ja sam kao dete ostala bez majke i na neki nacin sam uvek verovala da je nekako prisutna,da je uvek pored mene..Veruj i ti da je tvoj andjeo,uvek tu,sa tobom..

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #251 poslato: Novembar 10, 2010, 12:53:03 posle podne »
Nesto mi se mota po glavi.

Kada dodju novi sa dijagnozom, tu su i price o raznim suplamentima, noni sokovima, aloja vera, vitamini. Onda polako pocinju pitanja o interferonu. Koliko pomaze, izlecuje....

A onda prodju godine i niko od starih ne pominje nista. Navines se, osetis kad je bolje kad je losije, sto manje se nerviras i zivis.

Kao neki obavezan put koji se mora proci. :m2:

Van mreže Nesli

• Moderator
  • Quidquid latine dictum sit, altum videtur :D
  • Grad: Novi Sad
« Odgovor #252 poslato: Novembar 10, 2010, 01:41:11 posle podne »
bas tako, kako si rekla: Navines se, osetis kad je bolje kad je losije, sto manje se nerviras i zivis.

druge nemas, lekovi i suplementi nikoga nisu izlecili, samo je pitanje ko ce gde i u cemu da sebi trazi oslonac...

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #253 poslato: Novembar 10, 2010, 02:16:00 posle podne »
samo je pitanje ko ce gde i u cemu da sebi trazi oslonac...

Da.
To je to.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #254 poslato: Novembar 11, 2010, 12:16:36 pre podne »
Nesto mi se mota po glavi.

Kada dodju novi sa dijagnozom, tu su i price o raznim suplamentima, noni sokovima, aloja vera, vitamini. Onda polako pocinju pitanja o interferonu. Koliko pomaze, izlecuje....

A onda prodju godine i niko od starih ne pominje nista. Navines se, osetis kad je bolje kad je losije, sto manje se nerviras i zivis.

Kao neki obavezan put koji se mora proci. :m2:

U početku je šok, neverica i odbijanje. Čovek bi da se vrati na prethodno stanje i na svaki način bi i pokušao da to izvede. Vremenom ... možda vidi da to baš i ne ide kako neki predstavljaju ili misle. Kao što Nesli kaže, lekovi i suplementi nisu nikoga izlečili. Ako se pogleda u globalu, ni jedna teža bolest se ne leči. Samo dobiješ pilule za ceo život (ako imaš "sreće") ali pravog leka nema osim, možda, onog oslonca koji svi tražimo nakon nekog vremena. Tako dođemo do toga da kombinujemo lekara i svoj instikt za preživljavanjem pa ko uspe da ušićari još nešto od života, uspeo je. ;)
Ništa nije crno-belo i u ovoj utakmici, pravila nema.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.